Årsoppgjørsprogram

Tripletex har nå lansert en egen løsning for årsoppgjør. Du vil nå enkelt kunne håndtere din bedrifts årsoppgjør og levering av skattemelding fra et og samme system. Med en forenklet skattemelding i det samme brukervennlige systemet som du fører regnskap i, har årsoppgjør aldri vært enklere!

Årsoppgjøret har aldri være enklere

Første versjon av årsoppgjørsmodulen er tilpasset enkeltpersonforetak med de vanligste oppgavepliktene og inneholder blant annet:

Huskeliste og veiledning

Oversikt varelager

Beregning av avskrivninger

Beregning av personinntekt

Resultat og balanse

Næringsspesifikasjon

Verifisering og innsending

Beregning av næringsinntekt

Årsoppgjør gjort enkelt

Årsoppgjørsmodulen hjelper deg å håndtere årsoppgjøret og levere skattemeldingen på en enkel og oversiktlig måte. Relevante tall hentes automatisk fra regnskapet ditt, systemet gjør nødvendige utregninger og hjelper deg med å rapportere de inn på riktig måte. Med et regnskap som er ajour, er du bare noen få tastetrykk unna et fullført årsoppgjør. Modulen er tilgjengelig for alle enkeltpersonforetak.

Få en enkel innføring i årsoppgjør

Det er tid for årsoppgjør, og i år er det mye nytt for deg som har enkeltpersonforetak. Skatteetaten lanserer nemlig en helt ny måte å levere skattemeldingen og næringsopplysninger på, men frykt ikke! Dette løser du enkelt med årsoppgjør i Tripletex. Vi gir deg en kort gjennomgang av hva disse endringene innebærer for deg som personlig næringsdrivende. Vi viser deg hvordan du enkelt kan håndtere årsoppgjøret ditt i Tripletex.

Vil du høre mer om årsoppgjørmodulen?

Legg igjen mobilnummer eller e-posten din for å høre mer om Tripletex årsoppgjør!

FAQ

Har Tripletex egen løsning for årsoppgjør?

Ja! Tripletex har nå lansert en egen løsning for årsoppgjør, slik at du kan levere skattemeldingen og håndtere årsoppgjøret i samme system som regnskapet ditt.

Vi samlet selvsagt et superkompetent team for å utføre jobben. Her kan du lese mer om gjengen som sammenligner årsoppgjør med nyttårsaften.

Hvem vil kunne bruke årsoppgjørsmodulen til Tripletex?

Første versjon som lanseres våren 2022 vil støtte behovene til enkeltpersonforetak med de vanligste oppgavepliktene. Servering og overnatting, primærnæringer, foretak med flere næringer og foretak med gevinst- og tapskonto vil ikke støttes i år.
Fra 2023 planlegger vi i tillegg å støtte ENK med mer komplekse behov, bl.a. bransjene servering og overnatting og næringseiendom.

Fra 2023 vil vi også støtte AS med de enkleste behovene. Selskaper med komplekse behov bør velge et av årsoppgjørsprogrammene vi er integrert mot.

Hva er et årsoppgjør?

Årsoppgjøret er en oppstilling av et regnskap på slutten av et regnskapsår. Et ferdig årsoppgjør gir et bilde av bedriftens tilstand etter siste driftsår.

Her kan du lese mer om hva et årsoppgjør er.

Hvilke frister gjelder for årsoppgjøret 2022?

  • 31. januar: frist for levering av aksjonærregisteroppgaven
  • 1. februar er frist for å levere sammenstillingsoppgave over lønn til ansatte
  • 31. mai er frist for levering av skattemelding
  • 31. juli er frist for levering av årsregnskap

Kan jeg gjøre årsoppgjøret selv?

Ja. Skattemeldingen for næringsdrivende blir forenklet. Fra 2022 kan de fleste ENK levere skattemeldingen fra sitt regnskapsprogram, noe som vil kunne forenkle prosessen betydelig. Tripletex jobber med å utvikle ny løsning for årsoppgjør, første versjon vil være klar i løpet av våren.

Les mer om forenklet skattemelding her.

Hvilke årsoppgjørssystemer er Tripletex integrert med?

Tripletex er integrert med alle de største årsoppgjørssystemene, som Maestro, Visma Total, Finale og Periode & År. Se fullstendig oversikt her.

Om du allerede samarbeider med regnskapsfører eller har revisor, benytter de seg sannsynligvis av et av disse. All relevant informasjon vil da hentes fra Tripletex til årsoppgjørssystemet.

Hva er et enkeltpersonforetak?

Enkeltpersonforetak, tidligere kjent som enkeltmannsforetak, er en bedrift som eies av en fysisk person med et ubegrenset personlig ansvar. Enkeltpersonforetak forkortes ENK og eieren kalles gjerne en selvstendig næringsdrivende