Vårrengjøring: Feilmeldinger og varsler – 26.03.2012

De som fulgte med på bloggen vår i forrige uke har fått med seg at vi holder på å pusse opp brukergrensesnittet.

I dag viser vi fram hvordan vi presenterer informasjon vedrørende lagring. Alle våre kunder lagrer data i Tripletex jevnlig. Dersom noe går galt med lagringen får brukeren gjerne beskjed om hva som er galt, men grunnet ulike sider presenteres dette ulikt. Spesielt beskjeder om at handlinger har blitt utført (korrekt) blir kun vist i noen tilfeller.

Vi har nå innført en logg over de siste utførte handlinger. Dette er både for å unngå situasjoner hvor brukeren er usikker på om han/hun har lagret, og for å være konsekvent igjennom hele systemet. Denne loggen er synlig som en boble øverst i menylinjen, og kan sjules/vises etter eget ønske. Dette er ikke en komplett logg tilbake i tid, men et kort tilbakeblikk på hva som har blitt lagret siden brukeren logget inn. Loggen inneholder et enkelt tidspunkt samt hvilke side brukeren var på da han/hun utførte handlingen. Loggen blir kun lagret lokalt i nettleseren og blir borte med en gang du lukker nettleseren, logger ut, eller utfører enkelte andre handlinger. Dersom en handlig førte til en feil/advarsel vil denne dukke opp i en tilsvarende boble for feil. Ofte kan dette skyldes at brukeren har glemt å fylle ut et felt, eller på en eller annen måte har en ugyldig verdi. Da vil det også være en feltspesifik feilmelding som peker mot feltet som har en feil.

Dersom det er flere feil på siden, vil denne feilmeldingen også ha piler som tar deg til neste/forrige feil. Det burde nå være enda enklere å få rettet feilene og øke effektiviteten.

Les flere bloggposter om vårrengjøringen: