Vårrengjøring: Periodevelger – 29.03.2012

De av dere som har besøkt bloggen vår den siste uken har fått med dere at vi pusser opp brukergrensesnittet. Nå skal vi se på den siste store nyheten. Den største endringen vi har gjort er å lage en helt ny periodevelger. Dette gjelder på oversiktssider som man velger tidsperioder som filtrering.

Tidligere har man måttet velge mellom dato/uke/måned/år på en ganske tungvinn måte, men nå har man alle valgene lett tilgjengelig. Hvilke perioder som er tilgjengelig varierer fra side til side, men periodevelgeren vil se omtrent lik ut uansett. Periodene som er tilgjengelig vil komme opp som en tidslinje hvor man kan trykke på aktuell periode. Dersom siden tilater dato-til-dato-periode kan man dra i håndtakene for å sette en startdato og en sluttdato.

Noen vil kanskje foretrekke å bruke datovelger for å sette disse datoene, og det valget har vi fremdeles. Enkelte sider kan ha spesialvalg som alle perioder og hittil i år, da vil de være tilgjengelig som knapper nedenfor periodene. Andre sider har en mer begrenset funksjonalitet, for eksempel timelisten. Her er det kun mulig å velge hele uker, og derfor er uker eneste valget. Man har heller ikke mulighet til å sette dato til dato.

Håper dere liker, og ser fram til de nye endringene som er nesten ferdig utviklet. Vi holder på å kvalitetsteste de nye funksjonene, og det nye utseendet, og regner med å kunne lansere det om kort tid. Gikk du glipp av de tidligere artiklene om det nye utseende?