(eller for deg som fører mye av regnskapet i Tripletex på egenhånd)
Vi har samlet en god del av disse tipsene, og presenterer deg her de syv første. Noen kan du kanskje fra før av, andre vil kanskje overraske deg, men uansett tror vi du har litt tid å spare bare du lærer deg disse triksene:
LES OGSÅ: Atter 10 tips for en enklere hverdag i Tripletex
1. Plug and play
Det skal være enkelt for dine kunder å komme igang med Tripletex. Derfor trenger ikke alt fra kunden å være på plass før kunden kan begynne å bruke Tripletex. Alt som behøves før oppstart er Selskapsinformasjon, og poster som Åpningsbalanse kan du eksempelvis legge inn senere.
2. Innlogging i klinter fra sjekklisten
Som regnskapsfører kan du gå til sjekklisten i din konto og finne en oversikt over hva som er utført på klientene. Derfra kan du logge inn i klientens konto og føre regnskapet for klienten.
3. SAF-T import
Med SAF-T import kan du enkelt importere nye kunder, samt deres informasjon til Tripletex fra deres forrige system. I importen får du blant annet med kunder, leverandører, bilag, prosjekter, avdelinger, regnskapskontoer og åpningsbalanser med inngående saldo på alle regnskapskontoer. Alt dette gjøres i en og samme import, og gir en enkel overgang til Tripletex fra kundens forrige regnskapssystem.
Dette er med andre ord en enkel måte å importere nye brukere til Tripletex, og er den beste måten å få med mest mulig innhold fra kundens forrige system.
4. Koronarapport
Koronarapporten er en funksjon i Tripletex som gjør det enklere kundene dine å beregne faste uunngåelige kostnader og fall i omsetning. Denne informasjonen kan brukes i søknader om kompensasjon gjennom kompensasjonsordningen for næringslivet.
Det finnes også en “koronakalkulator” som gir deg muligheten til å enkelt sjekke om det er verdt bryderiet med å søke om tilskudd eller ei. Den gir deg gjerne en indikator på hva du i så fall kan ha krav på.
Aktivering av rapporten gjør du for dine klienter under “vår kundeside” og seksjonen for “beta”.
5. Abonnementsfakturering, inkludert stopping og frysing
Har klientene dine mange faste inntekter, som eksempelvis husleie, er abonnementsfakturering helt optimalt. Sett opp abonnementsfakturering, så slipper du eller klienten din å fakturere dette selv hver måned, dersom “automatisk fakturering” er aktivert.
I tillegg, og grunnen til at vi egentlig tok med dette punktet, er det nå blitt veldig enkelt å fryse og stoppe abonnementer. For å endre et abonnement trenger du bare å trykke på den blå knappen og velge mellom å fryse eller stoppe abonnementet.
6. Rediger bilag som allerede er bokført
Gå inn på ønsket bilag via bilagsoversikten, hovedboken eller reskontro og gjør de endringene du ønsker på bilaget, det være seg å endre mva-kode, prosjekt eller noe helt annet. NB: dette forutsetter at du har åpne regnskapsperioder og mva-termin.
7. Remitter bilag før det er bokført
Går du i avsnittet “betaling” på bilaget fra bilagsmottaket, kan du eksempelvis velge “remittering” og remittere bilaget før det er bokført. Dersom for eksempel daglig leder har gjort dette og valgt at bilaget ikke skal bokføres, kan de få betalt regningen i tillegg til at Regnskapsfører kan etterkontrollere føringene.
Funksjonen gjør at du som regnskapsfører ikke trenger å sjekke en kundes konto like ofte da regnskapsfører ikke blir en flaskehals for betalinger.
LES OGSÅ: 5 tips til funksjonalitet du kanskje ikke visste at fantes i Tripletex-appen