Skal du opprette en abonnementsfaktura? Da har vi et par punkter til deg her som det kan være lurt å ha kontroll på:

Når man skal opprette en abonnementsfaktura må man først huke av for abonnement i Faktura > innstillinger > abonnement. Man vil da få opp flere valg, blant annet automatisk fakturering. Automatisk fakturering vil si at systemet automatisk fakturerer de abonnementene der dette har blitt valgt. Her kan du også angi hvilket tidspunkt systemet skal fakturere ordrene.

I tillegg til å ha huket av for abonnement i fakturainnstillingene, må du også huke av for dette i selve ordren. Du vil da få opp lignende valgmuligheter som i fakturainnstillingene, abonnementets varighet, fakturering, og fakturering på forskudd/etterskudd, og automatisk fakturering.

abonnementsfaktura

Viktig å tenke på:

Abonnementets varighet (antall måneder/år) sier noe om hvor lenge den oppgitte prisen i ordrelinjene skal gjelde. Hvis du for eksempel velge ett år, så vil prisen i ordrelinjen deles på tolv måneder, slik at prisen strekker seg over ett år. Dette feltet bestemmer ikke hvor lenge abonnementet skal vare, eller når det skal starte. Startdato og sluttdato for abonnement

Fakturering – antall perioder på faktura sier noe om hvor mange måneder som skal faktureres av gangen. Du kan for eksempel velge abonnementets varighet til ett år, og tre måneders periode på fakturaen. Da vil beløpet multipliseres med tre, slik at totalt beløp vil gjelde for tre måneder, og fakturert periode vil for eksempel være januar – mars.

Fakturering på forskudd/etterskudd sier noe om når du skal starte å fakturere. Tidspunktet for når du starter å fakturere vil være datoen som er bestemt i ordrelinje. Dersom man ønsker å forskudds fakturere, er ikke dette mulig for første faktura da abonnementet ikke kan godkjennes før startdato på ordrelinjen. Forskuddsfakturering vil da gjelde for den andre fakturaen man sender.

Start- og sluttdato i ordrelinjen bestemmer når abonnementet skal starte, og startdato for fakturering. Skal ordren være en abonnementsordre så må man huke av for abonnement i ordrelinjen i tillegg til i abonnements detaljer i ordren, slik at feltet for start og sluttdato åpnes. Dersom man ønsker at abonnementet skal være løpende, eller man ikke vet når det skal avsluttes kan man la feltet for sluttdato stå tomt.

For å kunne se en forhåndsvisning av fakturaen kan man godkjenne abonnementet for fakturering. Ordren vil ikke bli fakturert da, men kun godkjent slik at man får opp en forhåndsvisning av fakturaen på høyre side.


Ønsker du å lære mer om abonnementsfakturering kan du ta en titt her.

Les flere smarte tips&triks her

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Andre relevante artikler

Dette leverte vi i 2020

Faktura og regnskap Koronarapporten I april kastet vi oss rundt for å få på plass en egen Koronarapport. Rapporten la til rette for en enklere beregning av bedriftenes faste uunngåelige…

Les mer

Alt du trenger å vite om aksjonærregisteroppgaven

Hva er en aksjonærregisteroppgave? Aksjonærregisteroppgaven er en rapportering av alle hendelser og bevegelser knyttet til aksjer i et selskap, og skal leveres til Skatteetatens aksjonærregister innen 31. januar hvert år.…

Les mer

Rehabiliterte sin egen bedrift

Tilbake i 2014 var det ingen salonger i Norge som utelukkende fokuserte på behandling av øyenbryn – en brynsalong. Det var helt til Brow Rehab kom på banen.  Brow Rehab…

Les mer