Skal du opprette en abonnementsfaktura? Da har vi et par punkter til deg her som det kan være lurt å ha kontroll på:

Når man skal opprette en abonnementsfaktura må man først huke av for abonnement i Faktura > innstillinger > abonnement. Man vil da få opp flere valg, blant annet automatisk fakturering. Automatisk fakturering vil si at systemet automatisk fakturerer de abonnementene der dette har blitt valgt. Her kan du også angi hvilket tidspunkt systemet skal fakturere ordrene.

I tillegg til å ha huket av for abonnement i fakturainnstillingene, må du også huke av for dette i selve ordren. Du vil da få opp lignende valgmuligheter som i fakturainnstillingene, abonnementets varighet, fakturering, og fakturering på forskudd/etterskudd, og automatisk fakturering.

abonnementsfaktura

Viktig å tenke på:

Abonnementets varighet (antall måneder/år) sier noe om hvor lenge den oppgitte prisen i ordrelinjene skal gjelde. Hvis du for eksempel velge ett år, så vil prisen i ordrelinjen deles på tolv måneder, slik at prisen strekker seg over ett år. Dette feltet bestemmer ikke hvor lenge abonnementet skal vare, eller når det skal starte. Startdato og sluttdato for abonnement

Fakturering – antall perioder på faktura sier noe om hvor mange måneder som skal faktureres av gangen. Du kan for eksempel velge abonnementets varighet til ett år, og tre måneders periode på fakturaen. Da vil beløpet multipliseres med tre, slik at totalt beløp vil gjelde for tre måneder, og fakturert periode vil for eksempel være januar – mars.

Fakturering på forskudd/etterskudd sier noe om når du skal starte å fakturere. Tidspunktet for når du starter å fakturere vil være datoen som er bestemt i ordrelinje. Dersom man ønsker å forskudds fakturere, er ikke dette mulig for første faktura da abonnementet ikke kan godkjennes før startdato på ordrelinjen. Forskuddsfakturering vil da gjelde for den andre fakturaen man sender.

Start- og sluttdato i ordrelinjen bestemmer når abonnementet skal starte, og startdato for fakturering. Skal ordren være en abonnementsordre så må man huke av for abonnement i ordrelinjen i tillegg til i abonnements detaljer i ordren, slik at feltet for start og sluttdato åpnes. Dersom man ønsker at abonnementet skal være løpende, eller man ikke vet når det skal avsluttes kan man la feltet for sluttdato stå tomt.

For å kunne se en forhåndsvisning av fakturaen kan man godkjenne abonnementet for fakturering. Ordren vil ikke bli fakturert da, men kun godkjent slik at man får opp en forhåndsvisning av fakturaen på høyre side.


Ønsker du å lære mer om abonnementsfakturering kan du ta en titt her.

Les flere smarte tips&triks her

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Andre relevante artikler

Frigjør tid med komplett økonomisystem – 5 gode grunner til å bruke Tripletex

Ta presise beslutninger og bedre lønnsomheten i din bedrift! Med Tripletex får du et komplett økonomisystem med et funksjonsrikt prosjektverktøy innebygd. Frigjør tid i arbeidshverdagen og få den fleksibiliteten du…

Les mer

Cyber security: Bug Bounty-program

Joda, det er sant. Dette er faktisk en veldig bra måte å få innsikt i hvorvidt nettkriminelle med onde intensjoner kan hacke sin vei inn i bedriftens informasjon, eller ei.…

Les mer

Prosjektverktøy og økonomisystem i ett – 5 gode grunner til å bruke Tripletex

Håndverker? Før timer og utlegg på farten! Med et godt prosjektverktøy og regnskapet i lomma har du alltid oversikt over lønnsomheten i din bedrift. Her er fem gode grunner til…

Les mer