Ohh for en  API suksess! 

Dette innlegget er skrevet av Utviklingssjef og deltaker på API MeetUp;
Jan Standbakke.

I Tripletex har vi i flere år arrangert fysiske meetups der vi har snakket om vårt moderne REST Api. Dette ønsket vi å gjøre i år også da tilbakemeldinger og samarbeid med våre API-partnere er ekstremt viktig for videreutviklingen av API’et. Men som alle andre fysiske møter ble også vårt flyttet til det virtuelle. Derfor var vi veldig spente på om dette kunne fungere for oss også

SE OPPTAK AV HELE MEETUP’EN HER

Vi bestemte oss for å leie et studio i Nydalen, og vi var seks stykker fra Tripletex tilstede. I tillegg hadde vi med oss Nandor og Zslot online for å holde et innlegg om «best practice Tripletex API». Og engasjementet fra deltakere var overveldende! Vi hadde rundt 160 påmeldte til MeetUpen, og det gledet oss å se at opp mot 130 deltagere streamet eventet. Utrolig kult!

Den strategiske betydningen av vårt API

Vi fikk snakket om hvor stor strategisk betydning vårt API har og vil ha i fremtiden. Tripletex er jo et system som skal være «One stop shop» for SMB Norge. Likevel ser vi helt klart at det er områder der vi ikke nødvendigvis skal være best. Der kan gode partnere være et strålende supplement eller til og med en konkurrent til vår egen løsninger.

Vi har i dag over 500 godkjente integrasjoner og mer enn 360 av disse har vært aktive de siste 6 måneder. Med så mange partnere er det viktig, og trolig avgjørende, å ha en jevnlig dialog. Derfor var vi fast bestemt på å gjennomføre meetupen til tross for at corona endret litt på form og farge.

SJEKK OGSÅ: Våre integrasjonspartnere

At Nandor og Zalot kunne snakke seerne gjennom «best practice» og noen tips og triks vet vi at veldig mange satt enormt pris på. Dette vil trolig hjelpe nye og etablerte partnere til å lage enda bedre integrasjoner. Noe som er veldig ønskelig!      

Interessant debatt

Are, Morten og jeg hadde tre seksjon med interessant debatt og snakk rundt hvilken strategisk betydning APIet har hatt og vil ha for oss i årene som kommer. Vi snakket også om påvirkning fra andre og om best practice i eget API. Det er ingen tvil om at API blir strategisk viktig for oss, spesielt da vi bruker det selv samtidig som vi tilbyr det til tredjeparter.

En annen ting vi diskuterte litt er forskjellige prismodeller på API. Her ser vi mange forskjellige modeller, og at det blir endring her fremover er nok sikkert. Jeg tror vi kommer til å lande en god prismodell der de som tjener godt på vårt API vil bidra med mer til oss, samt at de som har eminente add-ons til oss vil fortsette å tjene gode penger sammen med oss. Hvordan dette endelig blir når vi lander en app store og stadig øker bruken av api’et, gjenstår å se. 

Hva med API First og Big Tech?

Ja, dette er store temaer vi så vidt var innom. Når det gjelder «API first» er dette et begeret som ikke er tydelig definert. Vi har helt klart funksjonalitet der vi lager API først eller tidlig i funksjonaliteten, men som oftest lander vi noe i Tripletex først, så lager vi et API for å tilgjengeliggjøre dette for tredjeparter. Denne kombinasjonen kommer vi nok til å ha i lang tid fremover.

Når det gjelder BigTech er det tydelig at Facebook, Apple, Microsoft, Google og AWS har stor betydning for hvor API-verdenen går videre. Vi baserer hele vårt test- og produksjonsmiljø på Amazon Web Services. Amazon vil med andre ord være veldig toneangivende og viktig for oss. Vi ser også med stor glede at vår eier og nære samarbeidspartner Visma har godt samarbeid med Google og Microsoft foruten Amazon som vi aktivt bruker. Dette samarbeidet er fruktbart og interessant for oss også, og vi kan høste godt av innsikt og lærdom i mange forskjellige prosjekter i Visma.

Alt i alt..

Alt i alt er vi meget god fornøyd med en teknisk ettermiddag der vi fikk belyst mye rundt eget API, samt dykket ned i hva fremtiden vil bringe. Vi fikk også høre god innsikt fra OneStop Reporting vedrørende hvordan vårt API oppfattes fra utsiden. 

Takk til alle som bidro med gode spørsmål. Og takk til alle i Tripletex for en vel gjennomført API MeetUp – Corona edition!

Håper vi sees fysisk om ikke alt for lenge! 

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.