Hei! Vi er årets summer_interns_dev, og i sommer har vi vært så heldige å få infiltrere app-teamet til Tripletex: Angry Nerds. Og oppgaven vi ble satt til: I løpet av 6 uker skulle vi prøve å bruke gamification til å få brukere til å føre timer i appen samme dag som de har jobbet. Dette er nemlig til fordel for alle – budsjetter, fakturering, sjefer og ansatte. Men hvordan vi skulle gjøre det gjensto å finne ut av.

LES OGSÅ: NTNU-trio’n inntar Tripletex

Hvem er vi?  

Tre studenter som var sjeleglad for å komme seg ut blant folk etter flere måneder med “hjemmekontor”:  Espen (24) studerer Ingeniørvitenskap og IKT, Jenny (21) studerer Datateknologi, og Ingrid (23) studerer Industriell økonomi og teknologiledelse, alle på NTNU i Trondheim. Neon-skilt med ordene “glede”, “tillit” og “driv” lyste mot oss ved inngangspartiet ved adkomst, og vi gledet oss til å ta fatt på et gøyalt og annerledes prosjekt. 

Espen, Jenny og Ingrid med Tripletex-verdiene i bakgrunn

Hvor skulle vi begynne?

Vi startet internshipet med en ukes Google Design Sprint med resten av app-teamet for å lande løsningen før vi begynte å kode. Her fikk vi testet våre kreative evner, samtidig som vi fikk en grundig forståelse av oppgaven vi skulle løse. Etter endt sprint-uke stod vi plutselig med en helt annen løsning enn det vi hadde sett for oss da vi begynte, hvilket var utrolig kult og viser at de kreative prosessene i sprinten virkelig kan få noen nye tanker på bordet. 

Løsningen

Løsningen vi kom frem til bestod av to deler: Den første var at vi ville bruke push-varsler til å hjelpe brukerene med å huske å føre timer, der de selv kan bestemme tidspunkt og dager. Den andre var at vi i tillegg ønsket å motivere og belønne brukerene når de fører timer samme dag som de har jobbet.

Sistnevnte løste vi ved at brukerene får en virtuell plante som vokser hvis man fører timer på dagen. Og som en ekstra kul bonus skal Tripletex plante et ekte, levende tre hver gang en bruker får en fullvokst virtuell plante.

Utviklingen

Etter en uke med konseptutvikling klødde det i fingrene etter å starte med kodingen, til tross for at vi var rimelig usikre på hvordan vi skulle angripe oppgaven. Tilliten vi fikk var stor, men terskelen for å be om hjelp var veldig lav. Som Jan Strandbakke, sjef i Utviklingsavdelingen, sa til oss første dagen: “Vi kaster dere ut på dypt vann, men vi lar dere ikke drukne”. Heldigvis!

Sommeren har flydd forbi, og bit for bit har vi fått på plass den funksjonaliteten vi ønsket. Og etter 6 uker nådde vi vårt store, hårete mål: Få appen ut på både Android og iOS, tilgjengelig for alle Tripletex-brukere. Det har vært utrolig gøy å jobbe med noe brukerne faktisk skal benytte seg av, og vi kan kalle oss ekte app-utviklere.

Internship in the time of corona

Til tross for coronaens strenge restriksjoner har vi gjort mye gøy i sommer. Årets hetebølge førte med seg bading både i lunsjen og etter jobb. I tillegg var Paint n’ Sip og kubb i parken noen av høydepunktene. Selvfølgelig var også is-tirsdag og brus-fredag favoritter blant oss (vaffeltorsdag og kaffebaren var corona-stengt). Disse små sammenkomstene skapte en arena der vi fikk slått av en prat med andre Tripletex’ere og bli kjent med nye fjes. Med sommerferie og hjemmekontor for mange ansatte har det vært rolige dager på arbeidsplassen hvor vi har fått vårt eget kontor med utsikt over kantina – hvor vi kan speide etter hva som er til lunsj.

Til tross for at det har vært stille på kontoret har det alltid vært enkelt å finne en som kan hjelpe oss med problemer, både remote og fysisk, i Norge og i Romania. Det er gøy å se hvor godt Tripletex fungerer selv når de ansatte er forskjellige steder i verden. 

Takk for oss

Denne sommeren har vært enormt lærerik og vi er mange erfaringer rikere. Å få være med på reisen fra idé til produkt på bare 6 uker hadde vi ikke sett for oss, og det har vært kult å få teste livet som ekte app-utviklere. Gleden var stor da vi i tillegg fikk trykket arbeidet vårt ut i produksjon og vi håper at funksjonaliteten vil gi nytteverdi til brukerne.

Vi vil gjerne takke Tripletex for tilliten de har gitt oss, og alle som har bistått oss i prosessen. Det har vært fantastisk moro, utfordrende og motiverende å få være Tripletex’ere for en sommer.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.