I Tripletex finnes det mange tips og triks som ikke alle vet om, men som muligens kan gjøre arbeidshverdag i systemet enda litt enklere.

Vi har samlet en god del av disse tipsene i to innlegg, så du finner enda flere tips her. Noen kan du kanskje fra før av, andre vil kanskje overraske deg, men uansett tror vi du har litt å tid spare bare du lærer deg disse triksene: 

Kopier ordre / massefakturering i Tripletex

1. Kopier ordre / massefakturering

Dersom du ønsker å sende identisk faktura til flere kunder har du mulighet til å kopiere en allerede eksisterende ordre til flere kunder samtidig.

Opprett først en ordre, gå deretter til Kundeoversikten (kunde → Kunder/leverandører) og velg de kundene som skal motta en identisk faktura. Trykk på sirkelen med tre prikker, og velg “Kopier tilbud/ordre” → velg så ordren du nettopp opprettet. 

Ryddeknappen i Tripletex

2. Ryddeknappen – endre valgt postering i hovedbok

I hovedboken kan du enkelt markere flere posteringer → trykk på sirkelen → endre valgt postering. Bruker du dette kan du flytte posteringer til en annen regnskapskonto, legge på avdeling/prosjekt hvis det mangler, eller liknende.

LES OGSÅ: 7 basic tips for en bittelitt enklere hverdag i Tripletex

Automatisk beregning og lukking av poster

3. Agio – automatisk beregning og lukking av poster

Fører du betaling på en faktura i en annen valuta enn norsk valuta, vil systemet automatisk kunne beregne ut valutatap eller gevinst gitt valutakursen som er satt fra Norges Bank. Veldig kjekt!

Tips nr fire i en enklere arbeidshverdag i Tripletex

4. Fjern fra lista / lukk poster

Det er naturlig å tenke at alle til enhver tid ønsker å ha en ryddig oversikt over utestående fordringer på sine kunder og leverandører. Og det går, så klart!

Har du ført betalinger på en faktura kan du i fakturaoversikten huke av faktura og trykke “fjern fra listen”. Det samme kan du gjøre i reskontro ved å velge “lukk poster”, men merk deg at det forutsetter at restbeløpet er under 10 kr. Postene lukkes da automatisk dersom du får inn KID-betalinger eller har utbetaling via direkte remittering.

Bruk funksjonen Lønn - OTP i Tripletex for å registrere OTP.

5. OTP – obligatorisk tjenestepensjon

Dette er en pensjonsoppsparing som mange arbeidsgivere er pålagt å tegne og innbetale på vegne av sine arbeidstakere.

Du kan bruke funksjonen Lønn → OTP for å registrere dette. Her kan du registrere dette på virksomheten(e) din(e), hvor det også er mulig å føre mot prosjekt og avdeling.

Ikon: Refusjon av sykepenger

6. Refusjon av sykepenger

Refusjon av sykepenger (sykelønn, foreldrepenger eller annet) fra NAV føres i Tripletex via “Lønn – OTP/sykepenger” i hovedmenyen. Velg fanen Refusjon av sykepenger.

Ved å benytte denne funksjonen registreres refusjonen under arbeidsgiveravgift i a-meldingen, og du kan opprette a-meldingen på denne. Samtidig bokføres bilaget riktig i regnskapet. Veldig smidig!

Ikon: filtrering i lønnsrapport

7. Filtrering i lønnsrapport

Ønsker du for eksempel å finne totalt lønnsytelse med feriepengegrunnlag eller arbeidsgiveravgiftsgrunnlag er lønnsrapporten optimal for dette – her kan du velge ønsket periode og for eksempel huke av for “Grunnlag feriepenger”.

LES OGSÅ: 8 tips til funksjonalitet du kanskje ikke visste at fantes i Tripletex-appen

Ikon: sidemerke favorittrapporter

8. Sidemerke favorittrapporter

Har du sider, som en bestemt rapport eller betalingsoversikt, som du ønsker å finne tilbake til på en enkel måte? I så fall kan du markere siden(e) som favoritt(er). Det er superenkelt – bare trykk på stjernetegnet helt øverst på den aktuelle siden, også vil du finne igjen den valgte siden under “Favoritter” i venstremenyen.

Tips 9: betale tilbake til fakturabildet

9. Betale tilbake til fakturabildet

Dette gjør man blant annet dersom kunden har betalt en faktura dobbelt. Hvis “uhellet” først har skjedd, kan du enkelt betale kunden tilbake for dette dersom man har remittering. Trykk deg i så fall inn på Faktura, trykk på sirkelen med tre prikker, og velg deretter Tilbakebetaling. Handlingen legges til betaling og kan nå godkjennes.

NB! Har du ikke remittering, men kun betaler direkte i nettbanken, finnes det en løsning for det også. Legg inn betalingen med negativt beløp ved å trykke Registrer betaling.

Gi din revisor tilgang til regnskapet.

10. Revisortilgang

Skal din revisor ha tilgang til din konto? Det er veldig enkelt. Du kan opprette revisorbruker under Kunde > ny kontakt og markere at brukertypen er en revisor. Enklere enn det blir det ikke!

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.