Noen tror de må vente til nyåret før de kan bytte økonomisystem. Det er slett ikke sant! Vi viser deg hvordan du enkelt bytter økonomisystem når som helst, hele året.

så enkelt bytter du økonomisystem

Bytt til Tripletex midt i regnskapsåret

Selv om vi i utgangspuntket anbefaler å starte med Tripletex med åpningsbalanse datert 01. januar, er det ikke noe i veien for at man kan bytte til Tripletex midt i året.

For å enkelt vise hvordan du bytter økonomisystem har vi skissert et eksempel:

Si at du ønsker å starte med Tripletex eksempelvis fra 1. mai. Datoen på åpningsbalanse må være den første i måneden, og det anbefales at du velger et månedskifte mellom to mva-terminer.

Du starter med å rydde i eventuelle reskontroer før opprettelse av Åpningsbalansen. Dersom du f.eks begynte med fakturering i Tripletex i april, men nå ønsker å gjøre all regnskapsføringen i Tripletex f.o.m. 1. mai, er det lurt å sjekke at de åpne postene i kundereskontro er korrekte per 30. april i Tripletex. Årsaken er at alle åpne poster automatisk vil komme med i den nye Åpningsbalansen.

For å opprette en Åpningsbalanse går du til Regnskap/Åpningsbalanse, og setter dato til 01. mai. Deretter registrer du inn balanse og resultatposter fra utgående saldo 30. april fra tidligere regnskapssystem. Her kan du velge å legge inn dette manuelt, eller du kan benytte deg av importfuksjonen for åpningsbalanse, se beskrivelse i denne artikkelen

Etter å ha opprettet Åpningsbalanse kan du legge inn utgående saldo i perioden januar til april i et registreringsbilde som heter “historisk balanse”. Du trenger ikke legge inn april-tallene, da disse tallene er de samme som er lagt inn i åpningsbalanse 1. mai. Dette kan du lese mer om her.

Ønsker du å starte med lønnsmodulen midt i året kan det også være nyttig å vite om funksjonen “Historisk lønnsbilag”. Ler mer om den her.

Usikker?

Hvis du fortsatt er usikker på noe rundt bytte av system, ta gjerne kontakt med vår supportavdeling eller en av våre selgere på telefon 22 83 60 00.

Prøv Tripletex gratis i 14 dager

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Andre relevante artikler

Kredittsjekk – ta trygge beslutninger og unngå overraskelser

Det vil gi deg et trygt beslutningsgrunnlag for å si ja til flere avtaler, i tillegg til å spare deg for situasjoner hvor du ikke får betalt. Kredittvurdering kan dermed…

Les mer

Disse 10 innleggene fikk mest oppmerksomhet i året som gikk

Vi i Tripletex jobber kontinuerlig med å forbedre både appen og systemet, med et mål om å forenkle din arbeidshverdag. Ikke minst liker vi å dele historier fra våre herlige…

Les mer

Dette leverte vi i 2021

Bank Bankdashboard med estimert saldo I bankdashbordet får du et kjapt overblikk over blant annet saldo, utgående betalinger og betalinger til godkjenning. Ved å ta utgangspunkt i innkommende og utgående…

Les mer