Fakturasalg - cash flow is king

Kontantstrøm – en berg- og dalbane

Det kan være en berg- og dalbane å drive en liten bedrift. Selv om du på lang sikt har mer penger som flyter inn på bedriftens konto enn hva som flyter ut, kan bildet på kort sikt være motsatt. Budsjetter og kalkyler ser bra ut, men du har likevel ikke cash til å kjøpe varer, investere i kritisk utstyr eller kanskje legge ut for oppstartskostnader som følge av å ha vunnet et nytt prosjekt. Vi hører historier om kunder som bruker pengene de tjener to ganger innen de faktisk er inne på konto – slik bør det jo ikke være! Fakturasalg gir deg fleksibiliteten til å selge fakturaer når det passer deg.

Når vi i disse dager snakker om at cash is king tenker vi ikke på papirpenger. Vi tenker på flyten av penger, cash flow. I en situasjon der bedriften vokser, øker også behovet for flere varer på lager. Tilsvarende sammenheng er det med penger du har til gode hos dine kunder. Jo mer du vokser, jo mer fungerer du som en bank for kundene dine. Både varelager og kundefordringer er verdier – men det er ikke cash. Det er ikke noe som hjelper deg når statens frister for betaling av merverdiavgift og forskuddstrekk har forfall. Ei heller når de ansatte skal ha ferie.

Når du ikke har noen frihetsgrader er det lett å komme på etterskudd, og du tvinges kanskje til å la gode muligheter passere? Det er derfor mange ønsker seg løsninger som gir mer handlefrihet og større grad av forutsigbarhet. Det er her fakturasalg kommer inn i bildet. Med fakturasalg i Tripletex velger du om du ønsker å selge en faktura når du oppretter den, og ved salg får du pengene inn på konto allerede i løpet av neste arbeidsdag.

Hva er egentlig fakturasalg?

Fakturasalg innebærer at du kan velge å selge enkeltstående fakturaer etter behov og få pengene umiddelbart. Du slipper altså å vente på at kunden betaler. I tillegg slipper du eventuell betalingsoppfølging i etterkant. Finansieringsselskapet sørger for å følge opp fakturaen og sikre betaling, uavhengig av om de har tatt over risikoen for betaling eller ikke. Dette gjør at du slipper mye administrasjonsarbeid, og heller kan fokusere på verdiskapning i bedriften.

Er det forskjell på fakturasalg og factoring?

Svaret er at det faktisk er ganske mange forskjeller. Den viktigste er kanskje at fakturasalg er uforpliktende – begge veier. Du velger selv hvilke fakturaer du vil selge, og kredittinstitusjonen tar stilling til hvilke de ønsker å kjøpe. Når du fakturerer får du se hvor mye du kan få betalt med én gang, og velger selv om du ønsker å selge fakturaen eller ei. En tradisjonell factoringavtale er en helhetlig løsning som omfatter alle dine kundefordringer.

Hvordan kommer jeg i gang med fakturasalg?

Tradisjonelt sett har det vært tungvint å komme i gang med fakturasalg, med manuelle og tidkrevende etableringsprosesser. Vi i Tripletex fant ut at det måtte det finnes en enklere løsning på dette. Med fakturasalg i Tripletex trenger du bare å aktivere tjenesten under Mitt abonnement – huk av for Fakturasalg. I løpet av noen minutter har du svar på søknaden fra Visma Finance og kan signere avtalen med BankID (krever signaturrett i selskapet) dersom du blir godkjent. Raskt og enkelt.

Hvordan oppleves dette for mine kunder?

Å selge fakturaen din skal selvsagt ikke påvirke kundens opplevelse. Fakturaen som kunden mottar vil se tilnærmet lik ut som ved vanlig utsendelse, sett bort i fra at du ikke vil stå som mottaker av selve betalingen. Ved fakturasalg er det nemlig ikke du som eier fakturaen lengre, men Visma Finance. 

Fakturasalg

Tre dager etter et eventuelt forfall sendes det ut en vennlig og gebyrfri betalingspåminnelse. 14 dager etter forfall sendes det et inkassovarsel med 14 dagers forfall, dette inkluderer et gebyr på 35 kroner. Dersom inkassovarselet ikke blir betalt sendes saken til inkasso 14 + 2 dager etter siste forfall. Størrelsen på gebyret som ilegges når et krav ender hos inkassoselskapet er lovregulert. 

I de tilfeller der kjøper ikke vedkjenner seg hele eller deler av fakturaen, får kjøper og selger i utgangspunktet 7 dager til å finne ut av misforståelsen eller uenigheten. I denne perioden fryses prosessen som er beskrevet i forrige avsnitt. Dersom partene ikke kommer til enighet sendes faktura til selger. 

Hva koster fakturasalg?

Kortversjonen her er at prisen regnes ut ved hjelp av følgende formel:

[Din bedrifts risikoscore] X [Din kundes risikoscore] X [Antall kredittdager]

Når du får tilbud om å selge en faktura, kan du ofte velge om du ønsker å selge fakturaen med eller uten regress. Forskjellen mellom disse er risikoen din bedrift tar på seg dersom en kunde ikke betaler for seg. Ved å selge fakturaen med regress har bedriften din en forpliktelse om tilbakebetaling til Visma Finans (kredittinstitusjonen) dersom kunden din ikke betaler for seg innen 30 dager. Velger du å selge fakturaen uten regress fjerner du denne forpliktelsen. Prisdifferansen mellom disse to løsningene er 0,5%. Uavhengig av hvilken løsning du velger, vil du slippe håndtering av fakturaen og spare mye tid på administrasjon og betalingsoppfølging.

Har du spørsmål om fakturasalg er du hjertelig velkommen til å kontakte kundeservice via salg@vismafinance.no.

Gjør bedriften din en tjeneste, og sørg for at penger flyter inn før penger skal flyte ut. For cash flow is king!

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.