EHF, eller “Elektronisk Handelsformat”, er et format for elektroniske fakturaer mellom bedrifter. Begrepene “elektronisk faktura” og “eFaktura” kan skape litt forvirring, men forklaringen er enkel: Hvis noen sender deg en eFaktura, så sendes fakturaen direkte til nettbanken din. Sender noen deg en EHF-faktura, så sendes fakturaen direkte til bilagsmottaket ditt i Tripletex, og det meste av informasjon er ferdig utfylt.

ehf


Dersom man i tillegg har direkte remittering i Tripletex, så vil betalingsinformasjonen, slik som bankkontonummer og KID-nummer, være ferdig utfylt. Man trenger kun å velge kostnadskonto og godkjenne betalingen.

Motta EHF-faktura

For å kunne motta EHF-fakturaer må man være registrert i ELMA-registeret. Det er selskapets organisasjonsnummer som styrer sendingene, ikke e-postadresse slik man kanskje har vært vant til.

I Tripletex kan man selv registrere seg for mottak av EHF-fakturaer via “Selskap/Vår kundeside”, men man må være administrator i kontoen.

Sende EHF-faktura

For å sende EHF-fakturaer trenger man ikke være registrert i ELMA-registeret. Man går da til kundedetaljene, og i avsnittet “Fakturainnstillinger” angir man sending via EHF-aksesspunkt. Kundens organisasjonsnummer, postnummer og poststed må også registreres på kunden.

Les også: Bytte økonomisystem? Her er 5 tips som sikrer suksess!


Prøv Tripletex gratis!


Vi tror du også kan være interessert i…

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Andre relevante artikler

Frigjør tid med komplett økonomisystem – 5 gode grunner til å bruke Tripletex

Ta presise beslutninger og bedre lønnsomheten i din bedrift! Med Tripletex får du et komplett økonomisystem med et funksjonsrikt prosjektverktøy innebygd. Frigjør tid i arbeidshverdagen og få den fleksibiliteten du…

Les mer

Cyber security: Bug Bounty-program

Joda, det er sant. Dette er faktisk en veldig bra måte å få innsikt i hvorvidt nettkriminelle med onde intensjoner kan hacke sin vei inn i bedriftens informasjon, eller ei.…

Les mer

Prosjektverktøy og økonomisystem i ett – 5 gode grunner til å bruke Tripletex

Håndverker? Før timer og utlegg på farten! Med et godt prosjektverktøy og regnskapet i lomma har du alltid oversikt over lønnsomheten i din bedrift. Her er fem gode grunner til…

Les mer