EHF, eller “Elektronisk Handelsformat”, er et format for elektroniske fakturaer mellom bedrifter. Begrepene “elektronisk faktura” og “eFaktura” kan skape litt forvirring, men forklaringen er enkel: Hvis noen sender deg en eFaktura, så sendes fakturaen direkte til nettbanken din. Sender noen deg en EHF-faktura, så sendes fakturaen direkte til bilagsmottaket ditt i Tripletex, og det meste av informasjon er ferdig utfylt.

ehf


Dersom man i tillegg har direkte remittering i Tripletex, så vil betalingsinformasjonen, slik som bankkontonummer og KID-nummer, være ferdig utfylt. Man trenger kun å velge kostnadskonto og godkjenne betalingen.

Motta EHF-faktura

For å kunne motta EHF-fakturaer må man være registrert i ELMA-registeret. Det er selskapets organisasjonsnummer som styrer sendingene, ikke e-postadresse slik man kanskje har vært vant til.

I Tripletex kan man selv registrere seg for mottak av EHF-fakturaer via “Selskap/Vår kundeside”, men man må være administrator i kontoen.

Sende EHF-faktura

For å sende EHF-fakturaer trenger man ikke være registrert i ELMA-registeret. Man går da til kundedetaljene, og i avsnittet “Fakturainnstillinger” angir man sending via EHF-aksesspunkt. Kundens organisasjonsnummer, postnummer og poststed må også registreres på kunden.

Les også: Bytte økonomisystem? Her er 5 tips som sikrer suksess!


Prøv Tripletex gratis!


Vi tror du også kan være interessert i…

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Andre relevante artikler

Hva koster det å starte et enkeltpersonforetak?

Å opprette et nytt selskap handler, formelt sett, om registrering på riktig måte i riktig register. For enkeltpersonforetak er det først og fremst to registre som er aktuelle – Enhetsregisteret…

Les mer

Slik bidrar Trefadder og timeføring i Tripletex-appen til et bedre klima

Timeføring gir ikke bare din bedrift løpende oppdatert oversikt – det kan også bidra til planting av trær, bedre klima og lokale arbeidsplasser. Trefadder har plantet Norges første kommersielle klimaskog.…

Les mer

Enklere regnskap for din bedrift – uansett hvor du er

Vi elsker ferie, nye opplevelser og late dager. Men hva om idyllen blir brutt fordi du glemte noe før du dro på ferie? Med kontoret i lomma kan du slappe…

Les mer