Elektronisk fakturering er i vinden som aldri før. Undersøkelser gjort av Nets viser at 9 av 10 privatkunder ønsker å motta fakturaer elektronisk, og 2. april 2019 trådte forskriften om krav om elektronisk faktura i alle offentlige anskaffelser i kraft.

En stor del av Tripletex-brukerne fakturerer allerede elektronisk, men hvorfor har ikke alle hoppet på toget? Kanskje er forklaringen at mange ikke er klare over fordelene som kommer med elektronisk fakturering. Eller så er mange bedriftsledere rett og slett forvirret over de ulike begrepene. Uansett – her oppklarer vi begge deler!

Elektronisk fakturering

Elektronisk fakturering er et samlebegrep som innebærer at man sender og mottar standardiserte og elektroniske fakturaer. Dette vil altså si at all informasjonen som en faktura inneholder sendes direkte inn til systemene mottakerne bruker, og at ingen punching behøves på mottakersiden. Å sende faktura med epost er derfor ikke en form for elektronisk faktura.

Fordeler med å fakturere elektronisk:

  • Du vet med 100 % sikkerhet at fakturaen når den rette mottakeren
  • Du øker sannsynligheten for at fakturaen blir betalt i tide og slipper å bruke tid på oppfølging og purring av kunder
  • Kunden trenger ikke å bruke tid på å registrere lange KID-nummer og annen betalingsinformasjon
  • Fakturaer vil alltid registreres korrekt hos mottaker
  • Med eFaktura sparer man miljøet for unødvendig papirbruk

EHF og Vipps eFaktura er to ulike typer elektronisk fakturering, og forskjellen mellom dem er at Vipps eFaktura går til privatpersoner, mens EHF sendes til bedrifter.

Vipps eFaktura

Når du sender en Vipps eFaktura kommer den ferdig utfylt inn til både nettbanken og Vipps-kontoen til kundene dine. Kundene kan da selv velge hvor de ønsker å bekrefte betalingen. Dersom kunden ikke bruker Vipps, ender fakturaen opp i nettbanken på vanlig måte.

 

EHF

EHF er kort for “elektronisk handelsformat” og EHF-fakturaer sendes direkte til regnskapssystemene til statlige og private bedriftskunder. I Tripletex kan du både motta og sende EHF-fakturaer.


Aktivering av elektronisk fakturering

Både Vipps eFaktura og EHF aktiveres enkelt på Vår kundeside i Tripletex av kontoadministrator. Du kan også ta kontakt med oss i Tripletex eller regnskapsfører dersom du ønsker hjelp til å aktivere tjenestene.

Vi håper dette var oppklarende, og at enda flere av dere er klare til å ta steget ut i den elektroniske fakturaverdenen! Dere vil ikke angre!

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Andre relevante artikler

Slik bidrar Trefadder og timeføring i Tripletex-appen til et bedre klima

Timeføring gir ikke bare din bedrift løpende oppdatert oversikt – det kan også bidra til planting av trær, bedre klima og lokale arbeidsplasser. Trefadder har plantet Norges første kommersielle klimaskog.…

Les mer

Enklere regnskap for din bedrift – uansett hvor du er

Vi elsker ferie, nye opplevelser og late dager. Men hva om idyllen blir brutt fordi du glemte noe før du dro på ferie? Med kontoret i lomma kan du slappe…

Les mer

ERP-system – derfor bør du samle alle dine prosesser på ett sted

ERP-system, økonomisystem, forretningssystem – kjært barn har mange navn. Kort fortalt samler du en rekke systemer din bedrift trenger i en og samme løsning. Alt fra regnskap, faktura, lønn, timeføring…

Les mer