Den italienske matematikeren Luca Pacioli publiserte den første boken om den dobbelte bokføringsmetode. Boken beskrev bruken av journaler og reskontroer og advarte mot å gå og legge seg om natten før debet og kredit gikk i null.

Det er derfor vi hedrer Luca Pacioli, «Den moderne bokføringskunstens far», og hans arbeid den 10. november hvert år. Vi hedrer også alle dem som har valgt å livnære seg som regnskapsførere.

Denne yrkesgruppen har tradisjonelt sett bistått selskaper og mennesker med regnskap og skatt, men rollen som regnskapsfører har utviklet seg. Den moderne regnskapsfører må gjøre så mye mer enn avstemminger og skatteberegninger. I dag forventer kunder at regnskapsførerne hjelper dem med å nå målene sine.

Teknologi forandrer regnskapsbransjen

Ny teknologi har skapt denne endringen i bransjen. Regnskapssystemer eliminerer de kjedelige delene av bokføringen og forenkler de vanskelige prosessene som før kun var forbeholdt regnskapsførere. Ikke alle regnskapsførere setter pris på denne endringen, men for mange åpner det seg opp spennende muligheter.

Skybaserte regnskapssystemer har allerede endret hva slags tjenester regnskapsførere kan tilby klientene sine. De kan i tillegg nå tilby verdifulle konsulenttjenester og hjelpe klientselskapene med å vokse. De kan bistå selskapene og menneskene med å peke ut den strategiske kursen videre.

De samme teknologiløsningene gir også regnskapskontorene muligheten til å vokse. Ved å investere i automatiserte løsninger kan regnskapsførerne skape arbeidsprosesser som både er svært nøyaktige og tidsbesparende. Dette betyr at regnskapskontorene blir mer effektive og kan øke antallet klienter.

Med endringer kommer også nye muligheter

Fokuset i regnskapsbransjen skifter fra hva som skjedde sist måned, til hva som skjer neste måned. Dette endrer også regnskapsførerens rolle. Man må planlegge fremover og være en god konsulent.

Denne fokusendringen gjør at både store og små regnskapskontor må avgjøre hvordan de skal imøtekomme de nye forventningene til klienter, ansatte og myndigheter.

Teknologi er drivkraften bak de nye endringene i regnskapsbransjen, og den nye teknologien forandrer regnskapsførerens rolle. Regnskapsførere som tenker nytt, kan få en ny, dynamisk rolle som mentor, pedagog og rådgiver for klientene. Dermed kan de fokusere mer på regnskapsføreryrkes nøkkelrolle – å hjelpe andre.

Vi tror at de nye endringene vil berike regnskapsbransjen og gjøre regnskapsførerens rolle mer dynamisk. Vi håper at du er klar til å imøtekomme disse nye og spennende mulighetene.

Er du på utkikk etter en dyktig regnskapsfører? Finn en sertifisert regnskapsfører i partnerkartet.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.