– Vi er alltid på jakt etter løsninger som gjør hverdagen enklere. Hvis vi kan bruke mindre tid på å føre bilag eller avstemme banken, mer tid på å gi gode råd til kundene, og bidra til at de sover godt om natta så gjør vi jo det. Målet vårt er å begeistre kunden, forteller Astrid Karlstrøm i Sum Regnskap.

I Sum har de over 800 kunder som skal begeistres. Heldigvis er de flere om jobben, med nærmere 60 ansatte fordelt på kontorer i Stavanger, Tønsberg og Oslo.

Astrid Karlstrøm i Sum Regnskap.

Gjør mer på samme sted

Sist i rekken av løsninger som skal gjøre livet enklere for kunder og ansatte er å flytte banken inn i regnskapssystemet. 

– Dette gjør det mulig å løse en rekke bankoppgaver direkte i regnskapssystemet, og slippe å logge inn flere steder. Kundene kan få tilgang til blant annet saldo, betaling av skattetrekk og utenlandsbetaling direkte i Tripletex. Alt i en pakke. Det gjør alt mye enklere, så det er noe vi anbefaler de fleste kundene våre å ta i bruk fra starten av, sier Karlstrøm. 

Hun forteller at det også forenkler arbeidet for regnskapsførerne i Sum Regnskap. Den nye bankintegrasjonen legger til rette for blant annet enklere utenlandsbetaling og bankavstemming, oppgaver som tidligere kunne være tidkrevende med behov for mye manuelt arbeid fra regnskapsførernes side.

Færre skippertak med oppdaterte tall

Flere av disse tjenestene har vært tilgjengelig i ulike former før, men har ofte vært vanskelige å ta i bruk eller hatt begrenset funksjonalitet. Sentralt i den nye og forbedrede bankintegrasjonen via AutoPay står muligheten for daglige transaksjoner. 

– Når vi får inn transaksjonene daglig er det mulig å håndtere ting fortløpende. Spesielt for større bedrifter med mange transaksjoner er det en stor befrielse. Regnskapene er mer oppdatert, og man slipper å bli sittende igjen med masse arbeid mot slutten av hver måned, forklarer regnskapsføreren. 

En hyppigere utveksling av data mellom banken og regnskapssystemet gir både løpende oppdaterte regnskapstall og en jevnere arbeidsbelastning for både kunde og regnskapsfører.

– Med denne løsningen er det nesten så det avstemmer seg selv, forteller Karlstrøm.

Dette er bankintegrasjon via Autopay:

– Flytt banken inn i Tripletex

Med Bankintegrasjon via AutoPay får du blant annet en helautomatisk betalingstjeneste som muliggjør direkte betaling med automatisk bokføring fra flere bankkontoer (f.eks. konto for lønn, skattetrekk og valuta), daglig importerte kontoutskrifter til automatisk bankavstemming, utenlandsbetaling, saldo på dine konto, automatisk bokføring av innbetalinger, og et estimat på hvordan saldoen vil utvikle seg frem i tid.

Slik kommer du i gang:

  1. På denne siden finner du en full oversikt over hvordan du aktiverer Bankintegrasjon via Autopay i Tripletex.
  2. Dokumentet gir også en kort forklaring på hva du må gjøre videre for å aktivere dette i banken din.)

Velter skjemaveldet

Tidligere kunne det være en lang og krevende prosess å få knyttet bank og regnskapssystem sammen, selv for en regnskapsfører. 

– Det har vært en veldig manuell prosess. Lange skjemaer skulle fylles inn, signeres og sendes frem og tilbake mellom oss, bank og systemleverandør. Det kunne fort ta en uke, kanskje mer. Riktig person måtte signere, og plutselig hadde de verken printer eller skanner. Mange slike småting kunne gjøre at prosessen tok fryktelig lang tid, ifølge Karlstrøm. 

Nå er dette historie. Skanner-problemer og ukeslange ventetider er erstattet med elektroniske avtaler og effektive prosesser.

– Nå går det som en drøm. De fleste bankene har elektroniske løsninger som fungerer veldig bra. Nå er det mye raskere å få alt på plass.  

Samarbeid om fremtidens løsninger

Sum regnskap har tatt en aktiv rolle i utviklingen av nye løsninger som de tror vil komme seg og kundene sine til gode. Da Tripletex skulle teste den nye bankintegrasjonen med AutoPay stilte de opp som et av de første pilotbyråene.

– Det har vært spennende å være med på. Dette er jo et samspill der noen skal lage løsningen, og andre skal bruke den. Da er det viktig med god dialog og å spille på lag. Innspillene våre tas på alvor, og vi opplever at både denne og andre løsninger raskt blir bedre og bedre. Snart trenger vi ikke tilgang til kundenes nettbank i det hele tatt, oppsummerer regnskapsføreren.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.