Når du skal skrive en faktura gjelder det å holde tunga rett i munnen, og om du noen gang har vært i tvil om hva din faktura må inneholde, er dette innlegg for deg.

I denne ukens Tips&Triks går vi nemlig nærmere i detalj på hva en faktura skal inneholde.

Nummerering

I Tripletex får man mulighet til å velge hvilke fakturanummer man vil starte på ved første fakturering. Det kan ikke opprettes flere fakturaer med samme fakturanummer. I det siste steget før man fakturerer kan man se neste fakturanummer som vil bli brukt.

Faktura

 

Dokumentasjonsdato

Fakturadato er dato fakturaen er generert, ikke dato salget er forestått.
I det siste steget før fakturering finner man feltet der man kan legge inn fakturadato. Feltet fyller automatisk inn dagens dato som forslag.

Angivelse av selger

Minst foretaksnavn og organisasjonsnummer skal vises på faktura.
Dette og selskapsinformasjon kan legges inn via «Selskap > Selskapsinformasjon», men for å velge hva av dette som skal vises på faktura kan man gå til «Faktura > Innstillinger > Brevhode».

Angivelse av kjøper

Minst foretaksnavn, og enten forretningsadresse eller organisasjonsnummer skal vises på faktura.
Når foretaksnavn og forretningsadresse er lagt inn på kundekortet til kunde som skal faktureres, vil det vises på faktura.

Ytelsens art og omfang

Beskrivelse og omfang, hvor mange enheter av hvilken type vare eller tjeneste.
Man vil ikke kunne fakturere før det er lagt inn en ordrelinje på ordren. Man kan enten velge et allerede opprettet produkt eller man legge inn informasjon direkte i ordrelinje med en beskrivelse, antall og pris.

Betalingsforfall

Ved kredittsalg skal salgsdokumentet alltid angi en forfallsdato.
På en ordre kan man legge inn fakturaforfall under «Ordre-/fakturdetaljer» der man kan velge antall dager eller en fast forfallsdato. Forfallsdato kan også legges inn på kundedetaljene slik at det kommer opp automatisk ved valg av kunde på orden.
Ved prosjektfakturering settes forfall opp via fanen «Kontrakt».

Eventuell merverdiavgift og andre avgifter

Pris og mva-kode legges inn per produkt eller registreres på ordrelinjen på ordren.
Ved bruk av flere satser fremkommer det hver for seg i en summering under ordrelinjene.

Om man skal fakturere med en mva-kode som ikke kommer opp som et valg på ordrelinjen, kan man gå til «Regnskap > Innstillinger > Mva-innstillinger for å sette på riktig innstillinger for selskapet. Man har selv ansvar for at man bruker riktig mva-kode ved fakturering og bør derfor ta kontakt med sin regnskapsfører ved spørsmål rundt dette.

Leveringsdato- og sted

Når leveransested er lagt inn på kundekortet kommer det opp som valg under «Leveranseinformasjon» på ordren der man også kan legge inn leveransedato via datovelgeren.


Flere Tips&Triks finner du her: https://www.tripletex.no/kategori/fagblogg/tips-triks/

På våre YouTube-sider finner du også mer informasjon om fakturering, samt andre gode hjelpevideoer: www.youtube.com/tripletex/faktura

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.