EHF

Stadig flere får øynene opp for elektronisk fakturering, og alle fordelene det fører med seg. Vi håper at enda flere ønsker å ta steget ut i den elektroniske fakturaverdenen, men vet at de ulike begrepene kan være forvirrende. Her nøster vi opp i forskjellene mellom eFaktura og EHF én gang for alle!

Elektronisk fakturering

Elektronisk fakturering er et samlebegrep som innebærer at man sender og mottar standardiserte og elektroniske fakturaer. Dette vil altså si at summene det er snakk om sendes direkte inn til systemene mottakerne bruker, og er IKKE det samme som å sende faktura med epost. Når man sender en elektronisk faktura kan du alltid være sikker på at den kommer frem, og at den ikke inneholder feil.

EHF og eFaktura er to ulike typer elektronisk fakturering.

eFaktura

eFaktura er beregnet på privatkunder, og er en enkel faktureringsmetode som de fleste privatpersoner nå er kjent med. Når du sender en eFaktura kommer den ferdig utfylt i nettbanken til kundene dine. Det eneste mottakeren av en eFaktura trenger å gjøre er å bekrefte betalingen.

Alle privatpersoner som disponerer en nettbank kan motta eFaktura, og dersom en kunde benytter seg av flere nettbanker vil fakturaen dukke opp i alle disse bankene. Ved å minimere manuell håndtering blir det enkelt å godkjenne fakturaer så fort de mottas. Det vil si at du som bedrift kan unngå forsinkede betalinger og tungvint betalingsoppfølging.

Les mer om fordelene med eFaktura og hvordan du aktiverer det kostnadsfritt i Tripletex.

EHF

EHF er kort for “elektronisk handelsformat” og er en måte å sende elektroniske fakturaer rett i regnskapssystemet til statlige og private bedriftskunder. Som kunde i Tripletex kan du både motta og sende EHF-fakturaer direkte i Tripletex.

Ved bruk av standardformater som EHF blir det enkelt å både sende og motta dokumenter på samme måte, slik sikrer du en smidig dokumentflyt og mindre manuell håndtering. Det er også tryggere å benytte et slikt format for å unngå at dokumenter forsvinner under sending.

Les mer om fordelene med EHF og hvordan du aktiverer det kostnadsfritt i Tripletex.

Ikke kunde ennå? Bli det allerede i dag

Vi håper dette var oppklarende, og at enda flere av dere er klare til å ta steget ut i den elektroniske fakturaverdenen! Dere vil ikke angre!

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.