Gründerlivet er morsomt, men det består også av hard jobbing. Stor utholdenhet og et glødende engasjement er essensielt.

 Innlegget er først publisert på grundermessen.no
Gruppebilde, gründer
Fra venstre: Are, Lise, Hege, Morten

Tripletex er et typisk gründerselskap som har holdt på siden 2002. I starten jobbet to av gründerne, Morten Ekanger og Are Meisfjord, med Tripletex samtidig som de var i full jobb andre steder. Daglig leder i Tripletex, Hege Oustad, startet i selskapet i 2009, og hun har fått være med på en stor del av oppbyggingen av gründerselskapet.

”Det flotte er at selv om vi nå er over 55 ansatte, så jobber vi ofte som om vi fortsatt er et gründerselskap. Vi er så heldige at vi opplever engasjement og eierskap fra samtlige kollegaer der alle tar i et tak“, sier daglig leder Hege Oustad.

Det florerer med tips om hvordan man blir en god gründer, hvordan man lykkes, hvordan man blir rik og hvordan man bli hørt. Oustad deler gjerne sine fem beste tips:

Stol på deg selv og din egen magefølelse.

Dette rådet har vi levd etter helt siden starten. Vi har fått mange gode råd og vennlige advarsler. Men det å stole på sin egen intuisjon og sin egen idé er ikke så dumt. Du vet selv best tankene bak noe og hensikten med de avgjørelser som tas. Stol på deg selv og vær tro mot det som definerer dere fra starten av.

Vær bevisst på kulturen som bygges fra første dag.

Det er ekstremt viktig å være tydelig på hvilken kultur, hvilke leveregler og hvilke holdninger man ønsker å bygge i en bedrift helt fra oppstart og kontinuerlig under vekstfasen.

Ikke bruk penger du ikke har.

Noen investeringer må selvsagt til, men det å ta “tæring etter næring” er slett ikke gammeldags. Vær nøktern fra starten av og viderefør denne holdningen inn i vekstfasen selv om bedriften begynner å bli lønnsom.

Vær forberedt på å gjøre alt, men ansett folk i tide.

Som gründer har man ikke mange ansatte man kan delegere arbeidsoppgaver til, så man må selv være sjef, sentralbord, sekretær, lagermedarbeider og masse annet. Dette er jo en del av det som er gøy med å være gründer, og det må til for at det skal gå rundt. Likevel er det viktig å unngå fellen der man tror at man kan fikse alt selv. Ansett nye ressurser i tide og gjerne litt før det er helt nødvendig.

Ha det gøy!

Engasjement, positivitet, et godt arbeidsmiljø og mye moro skaper trivsel og gir et helt nødvendig grunnlag for å skape noe nytt. En gründerbedrift opplever ofte høyt arbeidspress uten for mange verktøy og ekstragoder. Derfor er det ekstremt viktig å fokusere på andre verdier som man skaper uten for store kostnader i form av tid og penger.
Lykke til med din idé og ditt produkt!

 

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.