Efaktura lansering

Høres dette fristende ut? Ved å automatisere bokføringen av utgående fakturaer og innbetalinger, kan du i verste fall redusere kostnadene og i beste fall ikke ha kostnader på dette i det hele tatt.

Kostnad til bokføring av utgående fakturaer og innbetalinger = NULL

I skybaserte økonomisystemer fakturerer kundene selv. Dette betyr at fakturaene automatisk blir bokført og at din bedrift ikke får noen bokføringskostnad knyttet til fakturering.

Alle fakturering settes opp med KID nummer. Når kundene betaler blir betalingen automatisk bokført i regnskapssystemet. Dette betyr at din bedrift heller ikke får noen bokføringskostnad knyttet til innbetalinger med KID.

Full oversikt med to tastetrykk

Bedriftene leverer normalt bilagene til sitt regnskapskontor for bokføring månedlig eller annen hver måned. Det er ikke uvanlig at regnskapet for januar og februar ikke er klart før momsfristen 10. april. Når du 11. april spør etter oppdatert liste over hva kundene skylder din bedrift er det mange tradisjonelle regnskapskontorer som ikke kan gi deg denne oversikten. Dette fordi utgående fakturaer og innbetalingene for mars og halve april ikke er bokført. Vi ser derfor at mange bedrifter selv krysser av mot nettbanken for å ha kontroll på om kundene har betalt. Dette betyr i praksis at man bokfører selv, samtidig som man betaler et regnskapsbyrå for å gjøre samme jobben.

Den nye teknologien gjør at alle innbetalinger automatisk blir bokført ved at betalingssentralen NETS sender et signal direkte inn i økonomisystemet. Med to tastetrykk får du, når du selv måtte ønske det, en 100 % oppdatert liste over hva kundene skylder deg.

Når purret dere kundene sist?

I tradisjonelle systemer kan man ikke sende purring til kundene fordi man sjelden har en oppdatert kundereskontro. I skybaserte økonomisystemer er reskontroen alltid oppdatert. Med to tastetrykk kan du sende purring til kundene som ikke har betalt. Når purret dere kundene sist?

Dette er bare noen av fordelene ved å bruke et nettbasert system, og en regnskapsfører som hjelper deg inn i fremtiden.  

 

Skrevet av Arild Rogne – Partner – styreleder iRegnskap AS

 

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.