– Vi skal ikke være kjempespesielle, men unike. Det er målet vårt.

Det forteller Oddgeir Eikeskog, daglig leder i Stolt Bolig. Dersom du har gått forbi et nybygg som har skilt seg litt ut når det kommer til det arkitektoniske, er sjansen der for at det er firmaet hans som står bak.

Oddgeir Eikeskog, daglig leder i Stolt Bolig

Det unge byggeselskapet har de siste ti årene bygget stein på stein – eller snarere sagt bolig på bolig – på Nord-Jæren. For tiden ferdigstiller de blant annet Tunheimgarden på Bryne og Folkvordveien i Sandnes.

Utviklingen har vært stabil og god, og alle penger tjent har blitt lagt igjen i firmaet. I dag er de 30 ansatte og omsetter for rundt 200 millioner kroner i året.

På veien har Eikeskog vært opptatt av å hele tiden følge med i utviklingen og tørre å teste nye ting – med et klart mål om å alltid jobbe smartest mulig.

Derfor flyttet han regnskapet ut

Det var grunnen til at han begynte å se på fordelene med å outsource regnskapsfunksjonen.

Proplan har levert systemer til Stolt Bolig siden dag én, men det var først mot slutten av 2018 at Eikeskog også tok steget med å flytte både lønn og regnskap ut av huset.

– Ting endrer seg fort, særlig i regnskapsverden. Vi hadde et ønske om å få det opp i skyen, og få ekstern hjelp, særlig med tanke på sikkerhet og sårbarhet, forteller han.

Med økonomisystemet Tripletex og rapporteringssystemet OneStop Reporting har han nå fått en løsning han er kjempefornøyd med. Det at OneStop Reporting er integrert i Tripletex, altså at de snakker sammen, gjør at alt går sømløst og automatisk mellom systemene. I tillegg er alt er i skyen. Det gjør det enkelt å få tilgang uansett hvor man er og gir Eikeskog full kontroll på regnskapet til enhver tid.

Disse programmene er vanvittig enkle og intuitive å jobbe med. De gir god oversikt over prosjekter, kontrakter, prosjektregnskap og resultatrapport. Attestering og bilag er veldig enkelt og greit.

Oddgeir Eikeskog

Har spart oss for masse tid

Vel så viktig har oppfølgingen fra Proplan vært. Eikeskog er ærlig på at det finnes mange byrå som kan levere disse systemene. Men for Stolt Bolig er det helt uaktuelt å skifte.

– Proplan er alltid på. Konsulentene er veldig flinke til å holde seg oppdatert til enhver tid. De vet hvordan ting skal være, og stiller også krav til oss – hvordan de må ha det. De kan jobben sin, rett og slett, sier Eikeskog.

Borghild Lovise Malmhaug i Proplan

Han trekker særlig frem regnskapsførerne Paul Magnus Aakre og Borghild Lovise Malmhaug.

– Borghild er et unikum, som forstår hva vi holder på med. Sammen med Paul har de to spart oss for masse tid. De er med oss hele veien. Det å ha et solid byrå i ryggen betyr mye for oss når det kommer til trygghet, sikkerhet og sårbarhet.

Det gir også Eikeskog og de ansatte mulighet til å konsentrere seg fullt og helt om det de er best til: Bygge fantastiske hus på Nord-Jæren.

For Stolt Bolig er ikke målet fremover å bli kjempestore. De skal gjødsle treet sitt litt for hvert år, og sakte men sikkert få sterkere og sterkere røtter. Størrelsen på treet er ikke så viktig.

– Vi skal fortsette å være knallgode på det nivået vi er nå. Og vi skal hele tiden se etter nye måter å jobbe smart på, sier Eikeskog.

– I dag røk for eksempel den siste lokale serveren fra kontoret vårt. Nå flytter vi alt opp i skyen. Én mindre ting å vedlikeholde, og enda litt tid og penger spart, smiler han.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.