På grunn av Covid-19 stengte flere butikker landet over. Dette var en vekker for mange, men spesielt daglig leder i Menswear, Tore Nergård.

Når du skal gå til innkjøp av en ny dress i god kvalitet er det mest naturlig å handle den i en fysisk butikk. Den 12. mars 2020 stengte flere butikker landet over og alle fine anledninger hvor du skal bruke en dress ble kansellert – alt på grunn av Covid-19.

Dette var en vekker for mange, men spesielt daglig leder i Menswear, Tore Nergård: han kjente at det nå var kritisk å ta nye grep.

Tidløs mote 

Kundene til Menswear er hovedsakelig fra advokat- og finansbransjen. De faste kundene kommer stadig innom for et komplett antrekk fra topp til tå, enten om det er fordi de syklet inn til jobb og glemte et formelt møte eller om det er vårens bryllup som står på agendaen. 

Felles for alle kundene er at de handler klassisk design som gir tidløse antrekk som er like aktuelle i dag som om 15 år. Det unike med Menswear er at de bestiller egne dresser direkte fra de Italienske leverandørene og sammen har de skapt merket Viero Milano – Det er slik de får levert den høye kvaliteten til en mer overkommelig pris

For å tilby en enklere kundereise for eksisterende kunder etablerte Menswear en nettbutikk for ti år siden. Fokuset var likevel primært på de fysiske butikkene, og nettbutikken har ikke fått så mye oppmerksomhet de siste årene.

LES OGSÅ: Fra fysisk butikk til nettbutikk på rekordfart

Prøv oss gratis nå – helt uten forpliktelser!

Stengte butikker og permitterte ansatte 

Tore Nergård var imidlertid veldig takknemlig for at han hadde etablert nettbutikk som en salgskanal da de i midten av mars måtte stenge alle fysiske butikker. Med permitterte ansatte satte Tore i gang med å oppdatere varene i nettbutikken, legge til ny kommunikasjonsplattform og andre hjelpemidler for å holde kontakten med kundene. 

Resultatet ble at nettbutikkens omsetning i april tilsvarte nettbutikkens årsomsetning i 2019. De oppløftende resultatene satte ham på sporet av å også modernisere andre prosesser i bedriften.

Jeg ønsket å logge inn i regnskapet på samme måte som jeg logger inn i mailen.

Regnskapsføreren er som en kollega 

Siden 2006 har Menswear brukt Økonomihuset Tandem som en komplett leverandør på økonomi- og IT løsninger. Regnskapsfører, Jon Faldaas, har siden den gang vært som en del av firmaet. Daglig kontakt mellom Tore og Jon på telefon og mail har vært nødvendig for at Tore skulle få en status på den økonomiske situasjonen. 

Tore Nergård har over en tid kjent på at han ønsket bedre oversikt over økonomien – han ville logge inn i regnskapet på samme måte som han logger inn i mailen. Det har aldri før vært mer kritisk å ha kontroll på økonomien som etter Covid-19. Dette førte til at Tore og Menswear nå var modne for å bytte økonomisystem.

Godt samarbeid gir økte muligheter.
Øyvind Fosser (Tripletex), Tore Nergård (Menswear) og Nils Bernhard Nilssen (Tandem)

Tips: Du kan koble din nettbutikk til Tripletex.
Se alle koblingene her

LES OGSÅ: Bedre butikk med Mystore og Tripletex

Migrering til bedre kontroll og oversikt

Da kom Tandem inn på banen og tok grep. Etter en gjennomgang av muligheter landet de på et økonomisystem som passet behovet til Menswear, og etter to uker hadde de overført regnskapet. Fra og med 1. mai er regnskapet til Menswear i skyen med Tripletex.

Da Menswear i mai gradvis begynte å åpne butikkene igjen, så åpnet de med et nytt skybasert økonomisystem – Tripletex. Nå ser de frem til å kunne gjøre strategiske valg baserte på daglige resultater og ligge ett skritt foran regnskapet. Med Tripletex får de langt bedre oversikt over likviditeten og lønnsomheten i firmaet. Dette er en veldig viktig faktor i varehandelen hvor gode leverandøravtaler er basert på likviditeten til kjøperen. 

Økonomihuset Tandem og Menswear er begge veldig fornøyd med det nye økonomisystemet. En enklere hverdag fører til et nytt samarbeid som er mer effektivt og skaper rom for nye muligheter.   

I slutten av mai har alle Menswear butikkene gjenåpnet. Satsingen på nettbutikken fortsetter like fullt, og med Tandem i ryggen på IT er ambisjonene fremover store. Neste steg i overgangen til bedre kontroll og oversikt er å koble opp kassasystemet og nettbutikker direkte med Tripletex.


Vi tror du også kan være interessert i…

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Andre relevante artikler

Slik bidrar Trefadder og timeføring i Tripletex-appen til et bedre klima

Timeføring gir ikke bare din bedrift løpende oppdatert oversikt – det kan også bidra til planting av trær, bedre klima og lokale arbeidsplasser. Trefadder har plantet Norges første kommersielle klimaskog.…

Les mer

Enklere regnskap for din bedrift – uansett hvor du er

Vi elsker ferie, nye opplevelser og late dager. Men hva om idyllen blir brutt fordi du glemte noe før du dro på ferie? Med kontoret i lomma kan du slappe…

Les mer

ERP-system – derfor bør du samle alle dine prosesser på ett sted

ERP-system, økonomisystem, forretningssystem – kjært barn har mange navn. Kort fortalt samler du en rekke systemer din bedrift trenger i en og samme løsning. Alt fra regnskap, faktura, lønn, timeføring…

Les mer