Skrevet av Hanne Christine Hønningstad i Fint

Hanne er gründeren bak klesbutikken Fint på Hamar.

Omsetningsstopp førte til nettbutikk på rekordfart

Fra en uke til den neste gikk vi fra masse folk og leven i butikken, til bråstopp i omsetningen. Det var et skremmende syn, men det satte en ny gnist i gründerånden vår. Da var det rett og slett ikke annet å gjøre enn å kaste seg rundt, og sørge for at nettbutikken kom på plass. En gang for alle!

Helt fra starten av, da vi åpnet Fint på Hamar, har vi hatt planer om å få opp en nettbutikk, men det har alltid vært andre ting som kom i veien. Men nå i disse tider fikk den planen veldig fort bein å løpe på. Det var rett og slett driftskritisk at vi fikk den opp og gå umiddelbart.

Da alle Regjeringens restriksjoner i forbindelse med Corona slo inn for fullt, snudde vi oss raskt og hjemmesiden ble førsteprioritet. Vi begynte arbeidet med nettbutikken torsdag 12. mars, og tirsdag uken etter var nettbutikken oppe. Mange timer, både dag og natt, samt krefter og ressurser gikk med de siste dagene før alle brikkene falt på plass. Men nå er endelig siden, vår flotte hjemmeside, klar: https://www.finthamar.no/. Vi så fort en økning i omsetningen allerede samme dag, og første uke gikk faktisk over all forventning! 

De siste brikkene falt på plass

I forrige blogginnlegg skrøt jeg av at vi var kommet i gang med nettbutikken og at vi nesten var klare til lansering. Det var kun noen bilder og tekst, samt forsiden og transportavtaler som manglet. Da vi først satt oss ned med det igjen nå innså vi fort at det var noen steg igjen før vi var helt klare til lansering, spesielt med tanke på annonsering og sosiale medier.

Likevel vil jeg si at overgangen fra fysisk butikk har gått mer smidig enn forventet. Siden vi bruker Mystore.no for både kasseløsning og nettbutikk var det sømløst å flytte hele driften over til nettbutikken. I tillegg er det enkelt å koble Mystore.no med regnskapet i Tripletex, så det føles nesten som om hele den delen går av seg selv nå. 

I tillegg har Mystore.no avtaler med både Klarna og Postnord som var enkle og ikke minst raske å få på plass. Dette hadde vi virkelig behov for i disse dager! Både for vår egen del og for kundene våre. 

Driften går “som før”, men vi gleder oss til å kunne åpne dørene igjen

Nå går driften nesten som før igjen, men vi gleder oss selvfølgelig til å kunne åpne dørene i våre fine lokaler når alt dette er over. Det er noe helt annet å møte kundene være ansikt til ansikt. Men det får vi ta når den tid kommer – nå er vi veldig fornøyd med at vi i det minste har fått åpnet nettbutikken, noe som trolig vil være redningen for oss nå mens Corona herjer. Også er det selvfølgelig kjekt å ha det som et ekstra ben å stå på når hverdagen er tilbake til det normale igjen! For vi planlegger definitivt å fortsette med nettbutikken og videreutvikle nettbutikken i takt med behovet som melder seg etterhvert. På mange måter var dette et greit spark for å komme i gang med digitale salg.

Nå har vi holdt på i rundt 11 måneder, og vi har fått et godt fotfeste i Hamar. Folk støtter oss, og vi merker at de ønsker at vi skal klare oss gjennom denne utfordrende tiden, som selvfølgelig er en veldig god følelse. Selv har vi stor tro på at vi skal klare det, og vi er veldig glad for at vi valgte å gå for gode og trygge systemer som Mystore.no og Tripletex helt fra starten av. Hvis det ikke hadde vært for disse systemene i bunn er jeg sikker på at reisen fra fysisk butikk til nettbutikk ville tatt rimelig mye lenger tid.

Jeg gleder meg til å oppdatere dere på reisen videre!


Vil du lese om Fint helt fra begynnelsen? De to første blogginnleggene fra Hanne finner du her:

Å leve ut gründerdrømmen
Gründerdrømmen – et halvt år etter åpning


Prøv Tripletex gratis!


Om Mystore.no

Mystore.no er Norges største plattformleverandør innenfor e-handelsbransjen og håndterer ordrer for flere milliarder norske kroner gjennom sine 1500 nettbutikker. I tillegg til å drive med netthandel leverer vi også skybaserte kassasystemer.

MyStore.no kan kobles opp mot Tripletex, noe som betyr at regnskapsføring og manuelle bilag nå gjøres automatisk.

Les mer om Mystore.no her

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.