Lysell Entreprenør bruker kassekreditt

Lars Olav Lysell startet Lysell Entreprenør i 2012. Siden den gang har bedriften vokst i både omsetning og størrelse, med unntak av en liten knekk i 2017. I dag er de 10 mann som jobber ute på prosjekt, og jobbene – de står i kø.

Farlig nær konkurs

– Ja, vi har veldig mye å gjøre, sier en fornøyd Lars Lysell. Han skryter av teamet sitt og sier de har et sterkt fagmiljø. Selv er han tømrer og byggmester, ADK-rørlegger og har fagbrev i anleggsmaskinførerfaget. Han har mange jern i ilden og er ikke en som gir opp selv om det butter litt i mot. 

Det forklarer kanskje hvorfor han ikke ga seg da bedriften var nær ved å gå konkurs i 2017. – Men jeg var aldri i tvil, jeg visste hvor gode vi var! Vi hadde mange fornøyde kunder og dyktige folk. Jeg var helt sikker på at vi skulle klare det, sier Lars. Men jeg fikk ikke lån i banken. Så løsningen ble privat forbrukslån. Fy søren, jeg satte mye spill der, humrer han. Da hadde jeg virkelig hatt behov for kassekreditt!

Nye rutiner ga resultater

Lars er daglig leder i Lysell Entreprenør

– Det var en liten krise, men vi kom oss rundt det! Lars forklarer at de, ved siden av lånet, gjorde en del interne grep og ble nødt til å si opp noen ansatte. – Vi ble også mye flinkere til å bruke Tripletex og ble bedre til å planlegge ressursene. Ikke minst sender vi faktura mye oftere nå enn før, fordi det er så enkelt i Tripletex. Da får vi også en jevnere strøm av penger inn. 

– Med timeføring-funksjonen er det enkelt å ha oversikt, fortsetter Lars. De ansatte lagrer timer fortløpende og knytter alt direkte til prosjekt – på kategorier og underkategorier. Så jeg etterkalkulerer hele tiden og plukker raskt opp dersom det er avvik. Vi har rett og slett fått mer oversikt og kontroll.

Les også: Fem gode grunner til å bruke prosjektstyringsverktøy

Ble anbefalt kassekreditt  

Det var Lysell sin regnskapsfører i System Regnskap som anbefalte dem å prøve Kassekreditt i Tripletex. Kassekreditt gjør at bedrifter kan søke om en kredittramme på mellom 50.000 og 5.000.000 kroner og få pengene inn på konto neste dag. Deretter kan pengene benyttes til det du trenger, når du trenger det. – Søknadsprosessen var veldig enkel, sier Lars. – Kun noen få tastetrykk, og etter veldig kort tid hadde jeg pengene tilgjengelig!

Han forklarer at som entreprenør i byggebransjen må man ofte dekke store utgifter før pengene kommer inn igjen. Av og til holder også kunder igjen betalingen av ulike årsaker. – Kassekreditt er noe alle håndverkere må ha, sier Lars. 


Om utført milepæl ikke er oppnådd, kan vi ikke fakturere. Men det stopper jo ikke våre regninger. Så da bruker vi av kassekreditten for å dekke kostnadene inntil videre.

Lars Lysell, daglig leder i Lysell Entreprenør

Fleksibel løsning

Kassekreditt kan dekke store kostnader ved ulike prosjekter - før inntekter kommer inn.
Nybygg med sjøutsikt, utført av Lysell. Kassekreditt kan dekke store kostnader ved prosjekter hvor inntektene kommer på et senere tidspunkt.

– Vi bruker eksempelvis kassekreditt til store prosjekter. Det er fort gjort at betalingsplanen ikke følges helt. Om utført milepæl ikke er oppnådd, kan vi ikke fakturere. Men det stopper jo ikke våre regninger. Så da bruker vi av den kreditten for å dekke kostnadene inntil videre. Det gir oss en større frihet i hverdagen og bedre likviditet i perioder vi trenger det.

Usikker på om kassekreditt passer for deg? Les mer her.

– Faktisk har jeg hatt perioder hvor jeg har jobbet veldig mye ute på prosjekt, og hatt litt lite tid på kontoret. Da har jeg brukt kassekreditt for å dekke noen av kostnadene, siden jeg har vært litt treig til å sende ut fakturaer. Så da kan jeg være litt lat og, sier Lars spøkefullt før han legger til; – men, selvsagt prøver jeg å unngå det.

Ikke arbeidsledig med det første

Nå håper han å kunne samle alle de ansatte til en fest. På grunn av covid har ikke alle sammen sett hverandre på over ett år. – Hadde bare én av oss blitt smitta da, hadde hele bedriften blitt satt ut av spill, forklarer han. Så derfor har de ansatte gått to og to på hver arbeidsplass, og reist lite rundt. Han forteller videre om et godt arbeidsmiljø med god takhøyde, og skryter av hvor dyktige alle er. 

Nå står oppdragene i kø og Lars håper å kunne øke til 15 ansatte innen to år. – Det er gode tider i vente! Både når det gjelder åpningen av samfunnet og spennende oppdrag, avslutter han.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.