Henrik Wille, grunnleggeren av Makers mot Covid-19, forklarer det slik:

“Som et svar på helsevesenets nødskrik etter verneutstyr, tenkte jeg at 3D-print teknologi kunne bistå på en eller annen måte. Den moderne teknologien, flinke designere og etterhvert tusenvis av frivillige fylt av dugnadsånd resulterte så i Makers mot Covid-19”. 

Og det til stor glede for helsevesenet. For er det et område i helsevesenet det var vært ekstra vanskelig for mannen i gata å bidra, så er det med smittevernsutstyr. Men det innså altså gjengen bak “Makers mot Covid-19” at de kunne gjøre noe med! 

Makers mot Covid-19 består per i dag av over 1000 frivillige fra hele landet, både privatpersoner og bedrifter. Sammen jobber de med alt fra 3D-printing til distribuering av smittevernsutstyr.Makers mot Covid-19 består per i dag av over 1000 frivillige fra hele landet, både privatpersoner og bedrifter. Sammen jobber de med alt fra 3D-printing til distribuering av smittevernsutstyr.

Makers produserer beskyttelses-visirer for hele helsevesenet i Norge. Vi har vokst og leverer flere visir enn mange bedrifter gjør på flere år.

Henrik Wille

I løpet av de første åtte ukene leverte de over 48.000 visir og har mye å være stolt av. Og mer skal det bli!

LES OGSÅ: Økt støtte til innovasjon og utviklingsprosjekter

Kriger videre

Videre forteller Henrik at de fortsatt mottar bestillinger på ansiktsvisirer fra helsepersonell, og at det innledningsvis ble meldt om en mangel på over 70 millioner engangssett med verneutstyr på norske sykehus og -hjem. Og det var basert på denne enorme mangelen at ideen om gjenbrukbare visir dukket opp.

“Visirene er designet på en slik måte at de kan gjenbrukes istedenfor å kastes etter hvert bruk – det bidrar også til at etterspørselen i markedet stadig minker, og flere har til enhver tid utstyr de trenger for en tryggere arbeidssituasjon” legger Henrik til.

Produksjonen av ansiktsvisir har også dannet et grunnlag for å videre kunne produsere produkter helsevesenet trenger, og blant annet har Makers mot Covid-19 nå åpnet opp for bestilling av øreavlastere – altså beskyttelse helsepersonell har på ørene for å forhindre sår fra strikken på munnbindet.

– Målet er å ha en organisasjon som kan produsere det som trengs i krisetid også i tiden fremover og etter vi har bekjempet Covid-19, sier Henrik avslutningsvis.

Spleiselag

Arbeidet med Makers mot Covid-19 driftes av et stort spleiselag fra befolkningen, og i stor grad de frivillige. I tillegg får organisasjonen noe produksjonskostnader dekket av Oslo Kommune, men det er ikke nok til å dekke alle utgifter. 

Derfor var det ingen tvil om hva vi skulle gjøre da vår partner hos regnskapskontoret Statement AS lurte på om vi ville sponse lisensavgiften i Tripletex for Makers mot Covid 19 – det er klar vi skal bidra i dugnaden!

Selv har Statement AS tatt på seg jobben med å føre regnskapet for Makers mot Covid-19 kostnadsfritt, og det var altså de som tok initiativet til å føre dette i Tripletex – et system de som sertifisert partner bruker på nesten samtlige av sine kunder.

Når man får en slik forespørsel, spesielt i den situasjonen vi nå sto midt i, ønsker man selvfølgelig å hjelpe til.

Daniel Hansen, regnskapsfører i Statement AS og initiativtaker

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Makers mot Covid-19 og Statement AS.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.