Her finner du de andre innleggene i serien:

Statusoppdatering

Det har gått to år siden Hanne fulgte drømmen om å åpne klesbutikken Fint på Hamar. Mye har skjedd siden da, og vi har vært innom et par ganger, men midt i pandemien og hektiske tider har det brått gått ett helt år siden forrige oppdatering. Den gang var Hanne og gjengen godt i gang med oppsett av nettbutikk med Mystore.no, men hvordan går det med klesbutikken i dag? Vi hører rykter om lojale kunder og rekordomsetning. La oss sjekke innom.

Sist fortalte jeg om hvordan vi fra en uke til den neste gikk fra et yrende folkeliv i butikken, til bråstopp i omsetning på grunn av korona. Det var definitivt en skremmende opplevelse som jeg tror de fleste helst vil være foruten. På det tidspunktet visste vi heller ingenting om hvor lenge nedstengingen ville vare eller hva det ville ha å si for driften. Vi var ganske stressa. Det skapte rett og slett mye usikkerhet, men dette tente heller en ny gnist i oss i butikken. “Den jækla koronaen skal ikke få ta knekken på oss”, tenkte vi, og med det fikk vi fart på oss og satt opp nettbutikken på bare noen få dager.

1 meter’n, håndsprit og munnbind

Heldigvis varte ikke nedstengingen særlig lenge her på Hamar. Etter bare en måned var alle de ansatte tilbake i full jobb igjen. Og fra da av har vi kunne holde åpent som normalt, med forbehold om 1 meter’n, spriting av hender og begrensninger på antall kunder i butikk samtidig. Og munnbind da, så klart!

Vi er veldig klar over at vi, sammenlignet med mange andre, har vært veldig heldig som har unngått nedstenging. Tallene og omsetningen vår hadde nok sett ganske annerledes ut ellers, vil jeg tro. For til tross for pandemien har vi hatt en veldig bra omsetning, en rekordomsetning, faktisk. 

Gode tall

Resultatene fra 2020 havnet på nesten 800.000 kr i overskudd, og 2021 har så langt ikke vært noe dårligere. Faktisk ligger tallene godt foran tallene fra 2020, så det er vi fornøyd med, naturligvis. Vi har jo heller ikke så mange sammenligningstall, da vi startet opp i mai 2019, så det er vanskelig å si om dette er til tross for eller takket være pandemien. Uansett så er vi strålende fornøyd. Hvem hadde trodd det i et slikt berg-og-dalbane år som det har vært.

Damene i Fint er fornøyd etter et år med rekordomsetning

To år med berg-og-dalbane

Våre to første leveår har virkelig vært en berg-og-dalbane vi ikke hadde sett for oss, og vi hadde helt klart ikke en pandemi med i beregningene da vi åpnet i 2019. Men hvem hadde vel det? 

Likevel synes vi at disse to årene har gått over all forventing. Det har vært veldig mange topper, og noen daler – daler som har bidratt til å få oss opp på toppen raskere. Hadde det ikke vært for korona, hadde vi antakelig ikke fått opp nettbutikken like raskt, for eksempel. Så det handler jo om å se det positive i disse dalene også. Det funker hvert fall bra for oss!

Gode samarbeidspartnere

Også må det jo sies; det er to ting vi aldri hadde klart oss uten, særlig i disse litt tøffere tider — lojale og positive kunder, og gode samarbeidspartnere i Tripletex og MyStore.no. Og det har faktisk fått oss til å tenke litt nytt. For ikke bare jobber vi med å videreutvikle nettbutikken så vi kan være proffe og et godt alternativ i verden av netthandel, men vi har også måtte være kreative på kundefronten.

Vi merker jo selvfølgelig at folk holder seg hjemme i større grad enn tidligere. Man sitter på hjemmekontor, har kanskje ikke like mange anledninger å kjøpe nye klær til, og man skal være litt varsom, så da drar man heller kanskje ikke like mye i butikkene for å titte. Derfor har vi kommet opp med “privat shopping” utenom arbeidstiden. Det vil si at kunder kan bestille alenetid i butikken for å handle i trygge omgivelser. Det har flere satt pris på.

I tillegg har vi tilbudt utkjøring av varer, og kundene får mulighet til å prøve klær hjemme. Dette har også blitt godt mottatt, og kanskje gitt oss en «goodwill» vi kan nyte godt av senere. Vi får håpe det! Uansett føler vi oss veldig hjemme i Hamar Sentrum, og hit har vi kommet for å bli. Det er hvert fall vårt mål. 

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.