Rikelektro samarbeider med BDO og Tripletex

Da Rikelektro startet som en elektrobedrift i 2005, jobbet de hovedsakelig med å hjelpe svenske bedrifter med å etablere butikker i Norge. Bedriftene ønsket etterhvert nøkkelferdige løsninger, og Rikelektro utvidet teamet med snekkere og malere. Siden har de bygget mange butikker for kjente merker som Gina Tricot, Din Sko og Kicks.

– Ofte er det lange prosesser før vi lander slike kontrakter, men til gjengjeld gir det oss langsiktige samarbeid med gode rutiner, forteller daglig leder, Kim Eriksen

Ble børstnotert

I 2018 ble Rikelektro kjøpt opp av Instalco, og opprettet samtidig både service- og prosjektavdeling for å få flere ben å stå på. Selskapet har vokst som følge av dette, og fortsetter å ekspandere.

– Jeg ønsket en nyutvikling av firmaet, forklarer Eriksen.

Å gå fra et selskap med to eiere til å være et børsnotert selskap bringer med seg nye utfordringer. Det skal sendes inn en månedlig rapportpakke og årsavslutningen er tyngre med blant annet krav til statistikkrapportering.

– Da er det betryggende å ha BDO i ryggen, sier Eriksen.

En nøkkelrolle i Rikelektros suksess

Andreas Femtegjeld i BDO har vært regnskapsfører for Rikelektro i 15 år og kjenner bedriften godt. Han jakter stadig bedre måter å gjøre ting på, blant annet ved å finne rapportering og nøkkeltall de kan styre etter.

BDO passer på våre interesser og har vært en viktig del av vår suksess hittil.

Kim Eriksen i Rikelektro

– Andreas er en ekstremt viktig partner, vi ser jo nesten på han som en del av vår bedrift, forklarer Eriksen.

Mer enn doblet antall ansatte

Til tross for at pandemien satte noen prosjekter på pause, utnyttet selskapet tiden til å utforske nye markeder.

– Å satse på service- og privatmarkedet viste seg å være en god beslutning. Mange har investert i oppussing de siste årene, forklarer Femtegjeld.

Siden 2020 har antallet ansatte i Rikelektro økt til over 50, noe som er en mer enn en fordobling av arbeidsstyrken.

Effektiv prosjektstyring i Tripletex

Rikelektro gjør mye av regnskapsarbeidet sitt selv i Tripletex. I systemet har de en effektiv flyt der ansatte gjør preregistrering av fakturaer og sender til attestering.

Prosjektledere tar en gjennomgang, og styrer blant annet viderefakturering. Og alle betalinger gjennomføres direkte fra systemet.

– Kostnadene synes løpende i prosjektstatus og vi får et øyeblikksbilde av økonomien.

Kim Eriksen om Tripletex

– Det er veldig fint med alt som kan gjøres i Tripletex. I forhold til regnskapssystemet som vi brukte tidligere er det som natt og dag! Det er en fordel at kostnadene synes løpende i prosjektstatus og at vi får et øyeblikksbilde av økonomien. Og så er det veldig kjekt at vi slipper å logge inn i nettbanken for å godkjenne betalinger, forteller Eriksen.

Sømløse integrasjonsmuligheter

– Rikelektro bruker Speedycraft som prosjektverktøy kombinert med prosjektstyringen i Tripletex. Men om timene kommer inn fra Speedycraft eller Tripletex legger ikke jeg merke til, for det er sømløst integrert, legger Femtegjeld til.

Utfordringer med skatt og lønn

Rikelektro ligger i Halden, og en god andel av deres ansatte er såkalte grensegjengere. Det vil si personer som er bosatt i en grensekommune i Sverige og skatter i sitt hjemland, men som jobber i Norge. Det bringer med seg noen ekstra utfordringer med tanke på skatt og lønn. 

– Om selve prosjektet du jobber på finner sted utenfor grensekommunen så defineres du ikke lenger som grensegjenger, og skal betale norsk skatt, forklarer Andreas.

I Tripletex finnes det funksjonalitet som håndterer lønn til grensegjengere.

– Det blir uansett en liten manuell jobb i lønnsarbeidet. Men av alle systemene jeg har brukt, så er det Tripletex som definitivt håndterer dette best.

Alle timene ligger inne, så ut i fra hvor arbeidet er utført kan jeg styre beskatningen riktig.

Andreas Femtegjeld om Tripletex

Økt fokus på bærekraft

For Rikelektro er det viktig å tilvenne seg miljøet på en god måte. Med Instalco på eiersiden er bærekraft en del av rapporteringen, noe BDO bistår med.

– Vi rapporterer årlig på bærekraft, og bruker det som er verktøy å jobbe etter, sier Eriksen.

Av tiltak forklarer han at de er i ferd med å erstatte biler på fossilt brennstoff med helelektriske biler. Andre tiltak er å installere solcelleanlegg eller annet energisparende på bygg, sortering av avfall og null hendelser eller ulykker på arbeidsplassen. 

– Vi opplever nok at de yngre er litt mer frempå når det gjelder bærekraft. Men de fleste må snart være enige om at vi er nødt til å ta hensyn til miljøet, sier Eriksen.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.