Norgeshus bruker BDO

Byggmestrene Magnussen og Gundersen er en del av Norgeshus. De jobber stort sett ut mot privatmarkedet med å bygge boliger, hytter og noen større byggeprosjekter. I løpet av de siste 10 årene har de nesten doblet antall ansatte. – Nå er vi på en fin plass i forhold til arbeidskapasitet og markedet, sier prosjektleder Axel Kolstad Lindblad.

Tett dialog med BDO

Therese Ørstenvik er regnskapsfører og konsulent i BDO og har fulgt Byggmester Magnussen & Gundersen i flere år. Hun bistår med lønnskjøring, bokføring, rapportering, avstemming og alt innenfor regnskap. – Vi har et viktig og behagelig samarbeid med BDO, sier Axel. Jeg kan ringe eller sende mail om jeg lurer på noe, og får alltid svar.

– Tripletex gir meg løpende oversikt. Jeg får et godt grunnlag til å ta vurderinger underveis i hvert enkelt prosjekt.

Axel Kolstad Lindblad

Som prosjektleder gjør Axel en del av regnskapsoppgavene selv i Tripletex, og har en fordeling medTherese der de samarbeider i systemet. Axel håndterer faktureringen og knytter det opp mot prosjekt. Bilagene går videre til BDO, og regnskapet blir automatisk oppdatert etter godkjenning. – Det er en fordel at alt i systemet snakker sammen og flyter fint, sier Therese.

Godt fotfeste i markedet

Konkurransen i boligbyggebransjen er tøff, men Axel sier de har et godt fotfeste og opplever at de blir ofte anbefalt av blant annet arkitektkontor. Etter covid-pandemien har de blitt ekstra påpasselige med å fylle opp ordrebøkene, og det er også et fokus de fortsetter å ha fremover. – Men for oss har den største utfordringen vært økning av materialpriser og leveransetider. Til gjengjeld har det gjort oss mer bevisste på hvor vi handler. Og vi har kanskje blitt noe flinkere på å prute, smiler han.

Han følger mye med på hvert enkelt prosjekt og bruker Tripletex til å holde seg løpende oppdatert på hvordan prosjektene går.Therese legger til at de prosjektfører alle lønnskostnader slik at det enkelt kommer inn i regnskapet. Og med integrasjon mot prosjektstyringsverktøy hentes timene automatisk. – Det gir meg løpende oversikt. Jeg får et godt grunnlag til å ta vurderinger underveis i hvert enkelt prosjekt, sier Axel.

– Vi har et viktig og behagelig samarbeid med BDO

Axel Kolstad Lindblad

Miljø og bærekraft er noe som får stadig mer fokus i det fleste bransjer. Axel er ærlig på at det er noe som oppleves som ganske nytt for dem, og at byggebransjen generelt henger litt etter. – Men det legges stadig opp til mer miljøvennlige løsninger. Og så gjøres det kontinuerlig vurderinger rundt hvilke avgjørelser som blir tatt og hvilke leverandører vi samarbeider med, sier han.

Les også: Gasellebedrift Kajsas AS doblet omsetningen på tre år

Fast sparringspartner

At Tripletex er brukervennlig, gjør det veldig attraktivt, sier Therese. Om vi har kunder som ikke forstår andre systemer, så går vi over til Tripletex, for det er enkelt å forstå. For meg som er regnskapsfører er det også veldig god support. Det er enkelt å få svar via chat for eks uten å måtte gå gjennom en superbruker.

Når vi spør om Axel bruker support, smiler han; – Jeg liker å prøve meg frem. Men om jeg står fast syns jeg det er veldig fint å ha en fast sparringspartner i BDO og tar kontakt medTherese om vi trenger hjelp. 

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.