sommerbutikken - systemer som snakker sammen

Sommerbutikken er en liten bedrift med et stort sortiment. I nettbutikken har de produkter innenfor blant annet hage, park og hytte som selges til bedrifter, kommuner og private i hele Norge. Da pandemien traff Norge, økte også salget kraftig for Sommerbutikken.

– Det var merkbart at folk ønsket å gjøre det beste ut av perioden vi måtte holde oss hjemme. En av tingene vi raskt ble utsolgt for var bordtennisbord. I løpet av få uker solgte vi like mange som vi normalt gjør i løpet av ett år, sier Lars Bang-Ellingsen, daglig leder i Sommerbutikken. 

Systemer som snakker sammen

Med flere tusen varer på lager, er det smart å ha kontroll på alle produktene. Tidligere skapte dette hodebry for Sommerbutikken, som derfor begynte å se seg om etter nye systemer. Da de fikk vite at Tiny Elephant, som hoster nettbutikken deres, har integrasjon med Tripletex ønsket de å bytte regnskapsprogram.


Med Tripletex og integrasjonen med Tiny Elephant har vi fått en helt ny hverdag.

Anne Bang-Ellingsen, markedsansvarlig i Sommerbutikken

Anna og Lars i Sommerbutikken

– Nå har vi systemer som faktisk snakker sammen. Og en lagertelling som funker. Tidligere risikerte vi å selge varer vi ikke hadde likevel, siden det kunne bli solgt via et annet system på samme tid, forklarer han. 

Anna Bang-Ellingsen, som er ansvarlig for nettbutikk og markedsføring, forteller at de får en del bestillinger over telefonen. Når ordren nå legges inn i Tripletex, oppdaterer lagerbeholdningen seg i nettbutikken. Og bestillinger som kommer inn via nettbutikken, logges direkte i Tripletex. – Det er en helt ny hverdag, sier hun.

Fra magefølelse til fakta

I motsetning til tidligere, da Sommerbutikken fikk en rapport en gang i måneden, kan de nå se resultater og inntekter dag for dag. – Med Tripletex får de i tillegg et felles regnskap på alt, noe som gir dem mye bedre kontroll og gjør det enklere å planlegge fremover, sier regnskapsfører Merethe Smestad i Presis ars AS.


Nå har vi systemer som faktisk snakker sammen. Og en lagertelling som funker.

Lars Bang-Ellingsen, daglig leder i Sommerbutikken

Merethe Smestad er regnskapsfører i Presis ars AS

– Også er det så fint å samle regnskapet på den måten. Nå har vi oversikt over hver enkelt innbetaling og hver enkelt bestilling. Vi ser helheten i mye større grad, og det gir oss et bedre grunnlag for å planlegge for neste år, sier Anna. 

– Det gjør det jo enklere å se hva vi burde satse på, og hva vi trenger mer av, fortsetter Lars. – Frem til nå har det for det meste gått på magefølelse, så bare tenk hvor bra dette kommer til å bli fremover, ler han.

Gode resultater

For Presis og Merethe er det viktig å lytte til kundene. Hva deres ønsker er, hva de trenger hjelp til og hvordan de kan hjelpe dem i hverdagen. – Da er det også viktig å finne riktige systemer som passer for kunden, sier Merethe.


Med Tripletex får Sommerbutikken et felles regnskap på alt, noe som gir dem mye bedre kontroll og gjør det enklere å planlegge fremover.

Merethe Smedstad, regnskapsfører i Presis ars AS

Hun har hjulpet Sommerbutikken med å bytte regnskapsprogram og sørger for at regnskapet er oppdatert. – Det er selvsagt litt å følge opp i en slik prosess, men det har gått veldig fint, sier hun. 

Bytte regnskapsprogram? Her er 5 tips som sikrer suksess

Anna og Lars ønsket et mer brukervennlig system og hadde lenge snakket om å bytte regnskapsprogram. Da Tripletex i tillegg har smarte integrasjoner var de ikke lenger i tvil. 

– Vi brukte litt tid på å bestemme oss, men vi ville være 100 % sikre på at vi valgte riktig. Det var en stor jobb å flytte regnskapet over, men det har gått overraskende fint. Jeg er glad for at vi har et tett samarbeid med Merethe, og at det er så enkelt å jobbe sammen i Tripletex. Vi veldig fornøyd med resultatet, sier Anna.

Skrevet av Linda Åsvold

Digital innholdsprodusent i Tripletex

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.