Lager og logistikk-lansering

Kåringen av «Årets vekstbedrift» ledes av en jury som består av gründere, ledere og eksperter innenfor startups.

Under utvelgelsen av finalistene har juryen sett etter oppstartsbedrifter med vekstambisjoner og som har potensiale til å skape arbeidsplasser i fremtiden – uavhengig av bransje og om virksomheten har lokale eller internasjonale ambisjoner.

– Det var ikke lett å plukke bare fem finalister ut i fra nærmere hundre søknader. Det har kommet inn veldig mange gode kandidater og diskusjonene har gått hett for seg. Men vi klarte til slutt å bli enige og mener vi har valgt fem verdige oppstartsbedrifter, som alle fortjener å vinne «Årets vekstbedrift», sier juryen.

De fem finalistene vil bli presentert med hver sin post på Tripletex sin Facebook-side. Avstemmingen foregår frem til og med 29. november og vinneren offentliggjøres 30. november.

Vinneren av konkurransen er posten med flest likes, og bedriften vinner:

  • 100.000 kroner
  • Ett år gratis med Tripletex regnskapsprogram

Vi ønsker alle de flotte finalistene lykke til!

Under kan du lese om hver enkelt finalist:

Enernite AS

Etablert i 2021 av NTNU-studentene Fredrik Moger, Vegard Løwe, Marius Hofgaard og Harald Rieber.

Trondheimsbedriften Enernite har bygget en digital plattform som leverer innsikt kraftutbyggere kan bruke for å avgjøre hvilke lokasjoner som egner seg best til utbygging av fornybar energi.

Med automatisk datainnhenting, visualisering av relevante kartlag og informasjon om alt fra avstand til kritisk infrastruktur til risikoen for naturkatastrofer, håper de at verktøyet vil gjøre det både raskere og enklere å bygge ut fornybare kraftanlegg.

Vil bruke 100 000 kroner på:

Enernite har utviklet en maskinlæringsmodell som automatisk identifiserer solcelleparker fra satellittbilder. Systemet kan gi verdifull informasjon til energiutviklere, myndigheter, finansinstitusjoner og interesseorganisasjoner. Premiepengene skal brukes til å videreutvikle systemet slik at det kan generere verdens største database på solcelleparker i verden.

Juryens begrunnelse: 

– Enernite er et datadrevet selskap som bruker teknologi for å bidra til at verdens energibehov skal dekkes av fornybar energi, en viktig jobb for å nå EU sine klimamål i 2040. Vi liker ambisjonsnivået og syns det er stas at et selskap opprettet av studenter under pandemien allerede er levedyktig. Ikke minst har de et produkt som kan skalere internasjonalt.

Jervell Gjestehus AS

Etablert i 2020 av Aslaug Tørlen.

Jervell Gjestehus er et nystartet gjestehus i en gammel villa i Ålesund med en helt spesiell historie. Eiendommen var tidligere eid av den eksentriske familien Jervell. Da huset gikk i arv i 1969 ble det stående tomt i tre tiår og var kjent som spøkelseshuset i Ålesund.

Bygningen er tilbakeført til sin opprinnelige prakt fra 1904, og drives nå som bed&breakfast med besøkende fra hele verden.

Huset benyttes også som selskapslokaler, og Jervell Gjestehus ønsker at stedet skal være et åpent hus for alle i Ålesund og arrangerer blant annet afternoon tea, quizkvelder og tapaskvelder.

Vil bruke 100.000 kroner på:

Jervellhuset er blitt en perle, men det gjenstår et omfattende arbeid med uteområdene. Premiepengene vil brukes til å gjenskape hage og uteareal til et nydelig sted for alle gjester og besøkende.

Juryens begrunnelse:

– Vi falt for at Jervell Gjestehus tar vare på både en historisk villa og på gjestene sine – og spiller en viktig rolle i nærmiljøet. Ved å videreutvikle eiendommen vil de kunne dele den spennende historien med enda flere og skape en enda større sosial arena for lokalmiljøet.

Fraxx Interactive AS 

Etablert i 2019 av Helle-Vibeke Schütte og Carl Jørgen Mathiesen.

Fraxx Interactive tilbyr et videobasert digitalt kursunivers som gjør det mulig å lære fra noen av de mest anerkjente ekspertene i Skandinavia innen underholdning, livsstil og sport, gjennom både video og lyd. Målet er å gjøre nettkurs personlig og inspirerende, slik at de oppleves som en en-til-en kontakt med læreren. 

I løpet av kursene kan du lære deg blant annet hvordan du lager egne møbler, skiteknikk, å planlegge en hage, å sy dine egne jeans og hvordan du blir mesterkokk i eget hjem. 

Vil bruke 100.000 kroner på:

Fraxx vil bruke premiepengene på å utvikle en abonnementsplattform som gir kundene tilgang til kursene i en lengre periode enn i dag, noe mange har etterlyst. Med en abonnementsmodell vil Frax tilby kundene større fleksibilitet og verdi, og samtidig senke terskelen for å bli ny kunde. 

Juryens begrunnelse:

– Fraxx Interactive har et kult, nyttig og godt produkt i form av innhold og kurs innenfor mange ulike sjangre. Ved å bygge en abonnementsplattform vil de kunne øke kundebasen vesentlig og raskt.

Syd Utemiljø AS

Etablert i 2021 av Manuel Fredriksen.

Syd Utemiljø er en anleggsgartnerbedrift med base på sørlandet. Det som skulle være et lite enpersons-prosjekt eskalerte raskt. På ett år har bedriften vokst fra én person til en bedrift med seks ansatte. Nå er de fire fagarbeidere, to lærlinger, har fulle ordrebøker og et rykte for godt arbeid.

Vil bruke 100.000 kroner på:

Syd Utemiljø vil bruke premiepengene på investeringer for videre vekst, blant annet på nytt utstyr som vil gjøre jobben lettere og mer lønnsom. I dag leier de mye utstyr som det hadde vært mer hensiktsmessig for bedriften å eie selv.

Juryens begrunnelse:

– Syd Utemiljø er en liten bedrift som allerede har hatt god vekst. Med premiepengene kan de investere og få bedre lønnsomhet og fortsette veksten. Lokalmiljøene i Norge trenger flere ildsjeler som er med å skape mange arbeidsplasser i et lite område.

Hun Etablerer AS

Etablert i 2020 av Donna Kastrati.

Hun Etablerer hjelper kvinnelige gründerspirer med å starte opp, etablere og komme i gang med egen bedrift. Selskapet ble grunnlagt i 2020, drevet av grunnlegger Donna Kastrati sitt engasjement rundt å få kvinner til å satse på seg selv og egne idéer. 

Hun Etablerer tilbyr tjenester rundt etablering av selskap, forretningsstrategi, grafisk design og innholdsproduksjon. 

Bedriften har hatt god vekst det siste året og har i dag 4 ansatte.

Vil bruke 100.000 kroner på:

Utvikle “Hun Etablerer-programmet”. Programmet skal gjøre det enkelt for kvinner å kartlegge alle muligheter slik at de kan finne ut av hva de skal gjøre og hvilke type tjenester de skal tilby. Vi ønsker å hjelpe dem med å få på plass alt av dokumenter, systemer og sjekklister slik at de kan begynne å selge fra dag én.

Juryens begrunnelse:

– Hun Etablerer fokuserer på å hjelpe andre gründere opp og frem. Ikke bare i etableringsfasen – men med videre vekst. Dette programmet vil kanskje gjøre terskelen lavere for flere å følge gründerdrømmen. Vi trenger flere kvinnelige gründere, og derfor er det viktig med en plattform som dette.

Dette er juryen

Lene Aspen Nilsen

Lene Aspen Nilsen

Styreleder og rådgiver i Origami Paperworks, som spesialiserer seg på å hjelpe oppstarts- og vekstselskaper med alt av regnskap, administrasjon og papirarbeid. Aspen Nilsen har erfaring fra blant annet team- og selskapsledelse og er foredragsholder i Financial Modelling for Startups via Startup Norway, samt partner og styremedlem i New Normal Group som starter opp og investerer i vekstselskaper.

– Gründer- og oppstartsbedrifter er givende å jobbe med, de er med på å forme hva vi skal leve av i fremtiden og er fulle av energi og skaperglede. Det er spennende og morsomt å få være en del av juryen og jeg gleder meg til å treffe nye folk med nye spennende produkter og ideer.

Hege Oustad

Hege Oustad

Gründer og daglig leder i Tripletex og styremedlem i Framsikt, Sticos og Visma Financial Solutions og Visma Spcs. Ousdal har vært med i Tripletex siden den spede begynnelsen og har selv kjent på kroppen hva det vil si å være gründer. Hun har god erfaring med å bygge et selskap og har vært med på en imponerende vekstreise. Fra å være én av fire gründere i 2009, leder hun nå et selskap med over 300 ansatte.

– Som gründer og nå leder av nå en stor bedrift etter norsk standard, så ser jeg det som svært viktig å være med på å fremme nye gründere. Gründerbedriftene er viktige kilder til innovasjon, nye arbeidsplasser og ikke minst et godt arbeidsmiljø der kultur og læring ofte står høyt på agendaen, sier hun.

Henriette Einevoll Husby

Henriette Einevoll Husby

Grunnlegger og programleder av podcasten Businesstalk with Henriette, samt salgssjef i ReData. Einevoll Huseby har en master i Economics and Business Administration fra Copenhagen Business School, med spesialisering i strategi, organisasjon og ledelse. I sin podcast løfter hun frem kvinnelige gründere.

– Jeg brenner for entreprenørskap, og da særlig kvinnelig entreprenørskap. Jeg mener flere kvinner skal tørre å starte egne selskaper, ta mer eierskap og dermed være med på å bygge større deler av den verden vi lever i. Mitt bidrag til juryen er å fasilitere rettferdige beslutninger – uavhengig av kjønn.

Jan Strandbakke

Jan Strandbakke

Leder for utvikling i Tripletex og styremedlem i Yuki, ProSaldo.net og Visma Software Romania. Strandbakke har lang erfaring med lederskap og kompetanseutvikling og har et høyt fokus på innovasjon og kontinuerlig forbedring.

– Innovasjon og gründerbedrifter henger tett sammen – jeg gleder meg stort til å se hvilke spennende selskaper som finnes der ute. Det er ganske kult å kunne bidra til vekst for en av disse, sier han.

Juile Wium Lise

Julie Wium Lie

Leder for Marked og Forretningsutvikling i Tripletex, og styremedlem i PinkWeb BV og Intempus Aps. Wium Lie har bygget opp markedsavdelingen i Tripletex fra å være to ansatte i 2018, til 25 ansatte i 2022.

– Jeg ser opp til alle som tør å starte for seg selv! Det å velge bort en fast jobb med all trygghet det gir for å satse på drømmen er virkelig beundringsverdig. Og ikke minst helt nødvendig for den norske økonomien. Små og mellomstore bedrifter er ryggraden i den norske økonomien, og de fortjener enda mer oppmerksomhet og støtte, etter min mening.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.