Kvinne som plukker søppel for Hold Norge Rent i forbindelse med Strandryddeuka.

Tripletex har i 2023 et samarbeid med den frivillige organisasjonen Hold Norge Rent, som jobber mot forsøpling i naturen. Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Hold Norge Rent etter gjennomføringen av deres største ryddearrangement – Strandryddeuka.

For 12. gang har Hold Norge Rent mobilisert til Strandryddeuka. I løpet av uka har rundt 8 000 frivillige ryddet tusenvis av kilo marin og annen forsøpling fra norske strender, gater, skoger, elver, stier og fjelltopper – ja, egentlig fra de mest usannsynlige steder! 

Forsøpling er et globalt, men likevel så lokalt problem, og dessverre noe alle har et forhold til så snart de går ut av døra. Sammen med Hold Norge Rent bidrar Tripletex til å gjøre noe med et av vår tids viktigste miljøproblem. 

På Ryddenorge.no ble det opprettet over 400 aksjoner, og vi estimerer at det ble ryddet nesten 70 000 kilo søppel fordelt på aksjonene som ble arrangert under Strandryddeuka 2023. Det ble publisert 228 artikler i mediene om Strandryddeuka i august og september, så det er tydelig at denne dugnaden engasjerer – spesielt lokalt. 

Har fjernet nærmere 10 000 tonn med søppel på avveie

Siden Hold Norge Rent ble etablert som egen organisasjon i 2014, har organisasjonen mobilisert frivillige til å fjerne nærmere 10 000 tonn søppel på avveie. I 2022 deltok rundt 800 000 nordmenn på én eller flere ryddeaksjoner. 

Hold Norge Rent er opptatt av at kampen mot forsøpling bare kan vinnes gjennom samarbeid, og er derfor utrolige glade for at Tripletex også ser verdien av å bidra til at arbeidet med å mobilisere og tilrettelegge for at frivillig strandrydding kan styrkes. 

I forbindelse med kampanjer som Strandryddeuka og Vårryddedagen, er Hold Norge Rent til stede på sosiale og tradisjonelle medier, og understreker viktigheten av at ingen kan gjøre alt, men at alle kan gjøre litt.  

Bilde av ryggen til en kvinne, med en jakke med påskriften: Sammen rydder vi Norge.

Hold Norge Rent er opptatt av å takke ryddeheltene, og deler hvert år ut en av Norges mest ettertraktede miljøpriser – nemlig Gullklypa, til den personen eller organisasjonen som har gjort en ekstraordinær innsats mot forsøpling det året.

Hold Norge Rent sørger også for å distribuere gratis ryddeutstyr over hele landet, slik at bedrifter, skoler, barnehager, friluftsorganisasjoner og folk flest lett kan gjøre en innsats der de bor.

Les også: Timeføring gir treplanting

Viktig med støtte fra Tripletex

At en bedrift som Tripletex velger å støtte frivillig opprydding og forebygging av forsøpling er utrolig viktig, og en veldig tydelig måte å demonstrere Tripletex sitt engasjement for bærekraft i praksis. 

Det kan ofte være langt fra et møterom og interne diskusjoner om bærekraft, til å få kundene og medarbeiderne til å se effekten av arbeidet man gjør for å oppnå sine utvalgte bærekraftsmål. For Hold Norge Rent er det også en glede å dele kunnskap om forebygging av forsøpling med Tripletex og deres kunder og ansatte. 

Gjennom samarbeidet med Tripletex oppnår begge organisasjonene konkrete resultater i arbeidet med:

  • Bærekraftsmål 12 – Ansvarlig forbruk og reduksjon
  • Bærekraftsmål 14 – Livet under vann
  • Bærekraftsmål 15 – Livet på land

Plast i havet og annen forsøpling er det miljøproblemet nordmenn er mest opptatt av. Forsøpling har innvirkning på dyrelivet. Brenning av avfall er kilde til klimagasser. Forsøpling brytes ned i naturen og mikroplast svekker havets evne til å binde co2. At Tripletex engasjerer seg i kampen mot forsøpling bidrar til å gjøre en forskjell for dyr, mennesker og natur.

Alle kan gjøre en forskjell

Alle kan gjøre en forskjell. Ta et valg om å kutte ut engangsprodukter. Ta med en pose når du går en tur, og plukk opp plast og annet søppel. Få med deg kollegene på en ryddeaksjon. Bytt ut joggeturen med en ploggetur. Adopter en bit av Norge og hold den ryddig. Meld bedriften inn i Hold Norge Rent. Tenk på om produktene eller tjenestene dine har en risiko for forsøpling. Bli med på dugnaden sammen med Tripletex og Hold Norge Rent!

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.