årsoppgjør i tripletex

Alle næringsoppgaver og vedleggsskjema erstattes av en ny digital melding, næringsspesifikasjon, som legges ved skattemeldingen. Metoden for innlevering av skattemeldingen endres samtidig. Tidligere har du som næringsdrivende måttet levere skattemeldingen via Altinn, men flere næringsdrivende får nå krav om å levere skattemeldingen fra et årsoppgjørs- eller regnskapsprogram i stedet.

Hvorfor endrer Skatteetaten skattemeldingen for næringsdrivende?

Det er Finansdepartementet som har besluttet at skattemeldingen skal leveres gjennom et regnskaps- eller årsoppgjørssystem. 

Skatteetaten omtaler den endrede skattemeldingen som en forenkling som skal gjøre det enklere og raskere  å rapportere riktige opplysninger.

Må selskapet mitt levere skattemeldingen på ny måte?

Endringen av skattemeldingen for næringsdrivende er et pågående prosjekt fra Skatteetatens side, og i første omgang vil det være enkeltpersonforetak (ENK) og AS som vil merke den største forskjellen. Enkeltpersonforetak kan velge å levere skattemelding med næringsspesifikasjon på skatteetaten.no eller fra et årsoppgjørs- eller regnskapsprogram som har støtte for dette.

For AS vil det være et krav å levere skattemeldingen for selskapet fra et årsoppgjørs- eller regnskapsprogram.

Skatteetaten anbefaler at løsningen på skatteetaten.no brukes av enkeltpersonforetak med de enkleste forholdene, og at øvrige benytter seg av et årsoppgjørs-/regnskapsprogram eller regnskapsfører.

Støtter Tripletex innsending av ny skattemelding?

Tripletex har en egen årsoppgjørsmodul. Fra og med inntektsåret 2022 kan både ENK og AS fullføre næringsopplysningene og årsoppgjøret i Tripletex. Det innebærer at de aller fleste bedrifter i Tripletex kan ta i bruk årsoppgjørsmodulen.

I tillegg til at Skatteetaten krever at AS, samt anbefaler at de fleste ENK, leverer skattemeldingen fra et regnskaps- eller årsoppgjørsprogram, vil det å bruke årsoppgjørsmodulen til Tripletex kunne forenkle prosessen betraktelig. I tillegg minimeres manuelle oppgaver knyttet til årsoppgjør og næringsopplysninger, og det er dermed mindre risiko for å gjøre feil.

Les mer om årsoppgjørsmodulen til Tripletex.


Vi synes det er helt nydelig med årsoppgjør i samme program, og dette gjør det veldig mye enklere i en hektisk tid. Vi gleder oss til å ta i bruk modulen for AS også!

Lena, Felix Regnskap AS

Tripletex har også integrasjoner mot de største årsoppgjørssystemene. Dersom du samarbeider med et regnskapsbyrå eller har en revisor, benytter de seg mest sannsynlig av et av disse systemene. Da hentes all relevant regnskapsinformasjon automatisk fra Tripletex til årsoppgjørssystemet.

Overgangsår for ny skattemelding for næringsdrivende

2022 og 2023 blir med andre ord overgangsår, hvor man begynner å flytte enkeltpersonforetak og deretter aksjeselskap over på ny løsning. Fra 2023 vil alle ENK måtte levere skattemeldingen via ny løsning. For inntektsåret 2023 i 2024 må alle selskap bruke ny løsning.

Tidslinje for årsoppgjøret

Se webinar med Skattetaten om skattemeldingen for næringsdrivende

Se opptak av webinaret, der vi sammen med Skatteetaten går gjennom de viktigste endringene rundt skattemeldingen og forteller hvor enkelt du vil kunne håndtere årsoppgjøret og levering av den nye skattemeldingen med Tripletex.

Her kan du lese mer om arbeidet til Skatteetaten.

Kom i gang med Tripletex årsoppgjør

Med en forenklet skattemelding i det samme brukervennlige systemet som du fører regnskap i, har årsoppgjøret aldri vært enklere!

Allerede kunde?

Da kan du selv aktivere årsoppgjørsmodulen. Logg deg inn med din Tripletex-bruker, klikk på Selskap, «Mitt abonnement» og aktiver årsoppgjør.

I menyen i høyre hjørne har du alltid tilgang til hjelpeartikler og annen dokumentasjon som hjelper deg på vei om det er noe du er usikker på. I tillegg kan du selvfølgelig ta kontakt med våre hyggelige rådgivere om du trenger hjelp. 

Kontakt oss

Ta kontakt og snakk med en av våre hyggelige medarbeidere. De veileder deg gjerne, og gir deg svar på det du måtte lure på. 

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.