Cecilie Fjellholt, product manager i Tripletex. Snakker om den nye skattemeldingen.

I denne artikkelen ser vi på de viktigste endringene fra Skatteetaten og hvorfor du bør benytte deg av et system som lar deg håndtere både regnskap og årsoppgjør i en og samme løsning.

Og hvorfor allerede tusenvis av bedrifter har levert skattemeldingen med Tripletex sin løsning for årsoppgjør. 

Hvorfor endrer Skatteetaten skattemeldingen for næringsdrivende?

Det er Finansdepartementet som har besluttet at skattemeldingen skal leveres gjennom et regnskaps- eller årsoppgjørssystem. 

Skatteetaten omtaler den endrede skattemeldingen som en forenkling som skal gjøre det enklere og raskere  å rapportere riktige opplysninger.

Må selskapet mitt levere skattemeldingen på ny måte?

Ja, dersom du hittil har levert manuelt via Altinn vil du nå oppleve en endring. Den nye løsningen var først tilgjengelig for ENK, men fra og med inntektsåret 2023 vil det for AS være et krav om å levere skattemeldingen fra et årsoppgjørs- eller regnskapsprogram.

Vi anbefaler deg å finne et system som samler regnskap, faktura, lønn og årsoppgjør på ett sted. Det kan gjøre det enklere for deg å både håndtere regnskapet ditt, og rapportere riktige opplysninger til myndighetene, da manuelle oppgaver knyttet til årsoppgjør og næringsopplysninger minimeres.

Støtter Tripletex innsending av ny skattemelding?

Ja. Både ENK og AS kan fullføre næringsopplysningene og årsoppgjøret i Tripletex. Det innebærer at de aller fleste bedrifter i Tripletex kan ta i bruk årsoppgjørsmodulen og sende inn skattemeldingen fra systemet.

– Med årsoppgjør og regnskap i samme system får du en helt annen oversikt og kontroll – som sørger for at du rapporterer riktige opplysninger. Under utviklingen av denne modulen har vi hatt fokus på automatisering, smarte løsninger og på å gi kunden en unik brukeropplevelse og kontroll, sier Cecilie Fjellholt, produkteier i Tripletex.

– Nå har vi to vellykkede sesonger bak oss med innsending av skattemeldingen for mer enn 10.000 kunder, først for ENK og deretter AS i tillegg.

Automatisering gir store tidsbesparelser

Med Tripletex får du et løpende oppdatert regnskap i samme system som årsoppgjøret, som gir deg enda bedre kontroll på den økonomiske situasjonen til bedriften. Dermed unngår du overraskelser når arbeidet med årsavslutningen starter.

Når du skal gjøre årsoppgjøret, viser Tripletex kun det som er relevant for din bedrift, samt hjelper deg med utregninger og kalkuleringer.

– Denne automatiseringen kan være enormt tidsbesparende. Den gir en helt annen kontroll og oversikt over bedriftens økonomi, sier Fjellholt.

Og det har kommet inn mange positive tilbakemeldinger fra både kunder og regnskapsførere.


Nå ligger alt av tall og data i Tripletex. Om vi finner en feil, kan vi korrigere bilaget fra årsoppgjørsmodulen og trykke oppdater. Det fungerer helt utmerket og tallene blir korrekte.

Margaret Rødland Gjøslund, iRegnskap AS. Les deres erfaringer her.

Se webinar med Skattetaten om skattemeldingen for næringsdrivende

Se opptak av webinaret, der vi sammen med Skatteetaten går gjennom de viktigste endringene rundt skattemeldingen og forteller hvor enkelt du vil kunne håndtere årsoppgjøret og levering av den nye skattemeldingen med Tripletex.

Her kan du lese mer om arbeidet til Skatteetaten.

Kom i gang med Tripletex årsoppgjør for kun 990,-

Med en forenklet skattemelding i det samme brukervennlige systemet som du fører regnskap i, har årsoppgjøret aldri vært enklere!

Allerede kunde?

Da kan du selv aktivere årsoppgjørsmodulen. Logg deg inn med din Tripletex-bruker, klikk på Selskap, «Mitt abonnement» og aktiver årsoppgjør.

I menyen i høyre hjørne har du alltid tilgang til hjelpeartikler og annen dokumentasjon som hjelper deg på vei om det er noe du er usikker på. I tillegg kan du selvfølgelig ta kontakt med våre hyggelige rådgivere om du trenger hjelp. 

Kontakt oss

Ta kontakt med en av våre hyggelige medarbeidere. De veileder deg gjerne, og gir deg svar på det du måtte lure på. 

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.