Henriette Einevoll Husby

Om Henriette Einevoll Husby

Henriette Einevoll Husby (født 01.11.1997). Gründer av egen podkast hvor hun fokuserer på å fremme flere rollemodeller i gründermiljøet. Ambisjonen er å bygge opp et anerkjent brand – Businesshenriette – og å vokse podkasten internasjonalt. Hittil har hun havnet på 2. plass over de mest lyttede podkaster i Norge innen entreprenørskap og har landet sponsoravtaler med blant annet regnskapsprogrammet Tripletex og Folkeinvest. Følg Businesshenriette på TikTok og Instagram.

Businesstalk with Henriette

Målet til Henriette Einevoll Husby er å inspirere andre til å starte eget selskap og bane vei for flere kvinnelige entreprenører. Det gjør hun blant annet gjennom sin podkast. Her forteller hun om oppstarten og veien til å etablere eget selskap.

Samlet inn historier

Henriette sier hun alltid har vært nysgjerrig og allerede fra barndommen stilte mange spørsmål til alt og alle rundt seg. 

– Foreldrene mine mente at dette ikke var min beste egenskap og at jeg måtte lære meg å kontrollere spørsmålene mine. Jeg tror nok jeg har roet meg litt, ler Henriette.

Men nysgjerrigheten er også en del av gründerreisen til Businesshenriette. Fra hun drømte om å starte sitt eget selskap begynte Henriette å gjøre research på hva andre kvinner hadde gjort før henne.

– Jeg inviterte dyktige damer ut på kaffe og sendte mange meldinger til folk jeg ikke kjente, men som jeg mente har gjort noe bra i karrieren sin. Overraskende nok var det mange som ville møte meg og dele sine historier. Om hvordan de etablerte sitt eget selskap eller klatret i karrieren, om hva som motiverer dem og hvordan de sjonglerer alt i en travel hverdag, sier hun.

Starten på en podkast

Henriette Einevoll Husby (aka Businesshenriette) bak podkasten Businesstalk with Henriette.

Henriette bygget opp en bank med både suksesshistorier og en del “gå-på-trynet”-historier. 

– Til slutt så ble jeg så inspirert at jeg måtte hjem og gjøre noe med alle disse historiene. Flere fortjente å høre dem.

19. januar 2022 publiserte hun sin første podkast-episode under navnet Businesstalk with Henriette. Gründer Carina Godou var den første gjesten, og siden har podkasten vært gjestet av Isabelle Ringnes, Karen Elene Thorsen, Emilie Nereng, Anita Krohn Traaseth og mange flere.

– Dette er jeg stolt av, og jeg tør å si det høyt! Jeg mener vi trenger flere kvinner som roper høyere, starter nye ting og lager litt mer lyd i samfunnet.

I følge Henriette har podkasten gått over all forventning. 

– Folk elsket det og ville ha flere inspirerende episoder. Kvinner trenger flere forbilder. Og det er fint å lære av andres feil og suksesser. Selv har jeg lært masse, fortsetter hun.

Blant annet har hun lært at hvis du går med en gründerdrøm i magen må du ikke vente for lenge.

– Har du en drøm? Da skal du bare “gønne” på! Kom deg og ut og dyrk din passion. Du vil få et annet syn på livet. Du tar eierskap over deg selv, og kanskje kan du skape verdi for mange andre. Det er magien bak det å starte et selskap.

Etablerte eget selskap

Businesshenriette klar for innspilling: podkasten Businesstalk with Henriette

Et halvt år etter Henriette startet podkasten etablerte hun enkeltpersonforetaket “Businesshenriette”. 

– Jeg landet flere flotte sponsoravtaler, og måtte begynne med regnskap. Heldigvis hadde jeg funnet Tripletex, som hjalp meg med regnskapet. Det var så gøy å sende min aller første faktura, scanne utlegg med appen og ha orden i sakene fra første stund.

Nå er planen videre å fortsette reisen som programleder i podkasten og som gründer bak brandet Businesshenriette. 

– I november kom en jente bort til meg og sa: “Jeg skal jobbe så hardt at jeg en dag kan bli intervjuet i podkasten din”. Det var så stas! Jeg har funnet min passion, å inspirere andre kvinner til å starte sine egne selskaper. Å være talerør for de som ønsker noe mer, gjør meg lykkelig. Det gjorde meg til en gründer selv, smiler hun.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.