System for nettbutikk

Shopify er en fleksibel og kraftig nettbutikkplattform

Shopify – fleksibel og kraftig nettbutikkplattform

Shopify er en av verdens mest populære løsninger for nettbutikker, og brukes av millioner av butikker verden rundt. Det er en fleksibel og kraftig nettbutikkplattform som både er enkel og billig å komme i gang med. Det å sette opp en ny nettbutikk er svært lettvint, og du kan i teorien være klar til å selge etter kun noen timer. Få andre plattformer er like strømlinjeformet. For å tilpasse butikken kan du velge mellom flere titalls designmaler, hvor en håndfull er gratis og resten koster penger.

Pris

Shopify har tre prispakker: basic, standard og advanced til henholdsvis 29$, 79$ og 299$ per mnd. I tillegg kommer transaksjonsgebyr: 2 %, 1 % og 0.5 %. Dette er gebyr til Shopify, og kommer i tillegg til eventuelle transaksjonsgebyr for betalingsløsninger. Det er verdt å nevne at de også tilbyr Shopify Plus for større nettbutikker med mer avanserte behov, og Shopify Lite som dekker de mest grunnleggende behovene.

Utvidelser og integrasjoner

En av de store fordelene med Shopify er deres egen app store, hvor man får tilgang til over 7200 applikasjoner. Dette betyr i praksis at du har enkel «plug and play» tilgang på stort sett all funksjonalitet du kan tenke deg, uten at du trenger å bygge det fra scratch.

Du kan for eksempel installere utvidelser for å automatisk vise prisene dine i forskjellige valutaer, sende ordrebekreftelser og markedskampanjer via Facebook Messenger, eller implementere en one-click checkout, for å nevne noen av mulighetene dette gir.

Les også: Hvilken selskapsform bør du velge?

En annen av fordelene er at svært mange verktøy har integrasjoner mot Shopify, som kan gjøre arbeidsflyten betraktelig enklere. Du kan for eksempel med få tastetrykk koble til nyhetsbrevsklienter som Mailchimp eller analyseverktøy som Google Analytics.

Tips: Tripletex kan integreres mot Shopify

Fysisk salg

Shopify gjør det enkelt å samkjøre fysisk salg med nettbutikken din, og tilbyr både integrasjoner og eget utstyr som løser dette.

Fordeler og ulemper med Shopify

Fordeler

 • Enkelt å komme i gang med
 • Lave startkostnader
 • Kraftig og fleksibelt
 • Stort utvalg utvidelser og integrasjoner
 • Muligheter for å knytte fysisk salg til butikken

Ulemper

 • Transaksjonsavgiftene kan bli høye, særlig på de billige planene
 • Noe begrenset utvalg av designmaler
 • Bruker et eget kodespråk for designmalene, som kan gjøre det vanskelig å tilpasse et mer avansert behov

WooCommerce er bygget på WordPress

WooCommerce – bygget på WordPress

WooCommerce slår i bordet med over 86 millioner nedlastinger, og skriver at deres plattform benyttes av rundt 28% av alle nettbutikker i verden. Noe av grunnen til at den er blitt så populær er fordi den er bygget på et av verdens mest benyttede CMS, nemlig WordPress. WooCommerce er en plugin du kan legge til en hvilken som helst nettside som bruker WordPress, og kan derfor komme raskt i gang.

Les også: Dette må du tenke på når du skal starte nettbutikk

Pris

WooCommerce i seg selv er gratis, men det er en del indirekte kostnader tilknyttet: Du må ha en egen side som bruker WordPress, og får følgelig kostnadene ved å sette opp og hoste denne siden. Dette er imidlertid lett å gjøre, og det finnes drøssevis med billige webhotell der ute som du kan benytte. Flere av dem tilbyr også enkel opprettelse av WordPress inkludert.

I tillegg kommer eventuelle kostnader som betalte utvidelser, betalte designmaler, og du slipper uansett ikke unna transaksjonskostnaden tilknyttet betalingsleverandøren du velger.

Utvidelser og integrasjoner

I likhet med Shopify har WooCommerce utrolige mange utvidelser, både betalte og gratis, som kan spare deg for både tid og penger. WooCommerce er også en så stor aktør at de aller fleste verktøy som tilbyr integrasjoner mot nettbutikker har en egen integrasjon mot dem.

Tips: Tripletex lar deg også integrere mot WooCommerce

Fysisk salg

WooCommerce har ingen egen hardware slik som Shopify, men det finnes utvidelser som lar deg samkjøre fysisk salg med nettbutikken din, slik som denne betalte versjonen.

WooCommerece er fleksibelt og skalerbart

Fordeler og ulemper med WooCommerce

Fordeler

 • Relativt enkelt å komme i gang med, spesielt dersom man allerede har erfaring med WordPress
 • Lave eller ingen startkostnader
 • Fleksibelt og skalerbart
 • Stort utvalg utvidelser og integrasjoner
 • Open source, enkelt å tilpasse og skreddersy
 • Muligheter for å samkjøre fysisk salg

Ulemper

 • Brattere læringskurve enn f.eks Shopify
 • Grunnleggende kostnader som f.eks domene, webhotell og SSL-sertifikat kommer i tillegg, så det å sette opp en nettbutikk med WooCommerce er ikke i praksis gratis
 • Kan bli kostbart å tilpasse butikken med alle nødvendige funksjoner og utvidelser
 • Minimal kundeservice (men stort community)

Mystore – norsk og pakket med funksjonalitet

Mystore er en norsk e-handelsplattform pakket med funksjonalitet, og kommer blant annet ferdig integrert med betalingsløsningene Klarna Checkout og Vipps. De tilbyr også en egen spesialavtale med PostNord med inntil 80 % rabatt.

Utvidelser og integrasjoner

I likhet med Shopify har Mystore en egen app store med både utvidelser og integrasjoner, dog med et mer begrenset utvalg enn førstnevnte. Et stort pluss er at de tilbyr en rekke tjenester, som design av nyhetsbrev, markedsføringshjelp og mye mer.

Tips: Tripletex lar seg selvfølgelig integrere med MyStore

Fysisk salg

Mystore har en kasseløsning som er 100% integrert med nettbutikken, og godkjent av norske skattemyndigheter. Her har du også muligheten til å velge mellom ulike pakkeløsninger, slik at du kan skalere kasseløsningen etter bedriftens behov.

Mystore har ulike pakkeløsninger

Pris

En nettbutikkpakke starter på kr 1099,- per mnd, og den dyreste ligger på kr 3199,-. Mystore tilbyr som nevnt også utviklingstjenester, og du kan hyre dem til alt fra å lage et unikt design til nettbutikken din, til å utvikle funksjoner og integrasjoner du har behov for.

Fordeler og ulemper med Mystore

Fordeler

 • Enkelt å komme i gang med
 • Norsk nettbutikkplattform og support
 • Tilgang på unik fraktavtale
 • Kasseløsning tilpasset norske standarder
 • Mengder av funksjonalitet og integrasjoner

Ulemper

 • Dyrere enn å gjøre alt selv i f.eks WooCommerce
 • Ikke like stort antall utvidelser som Shopify, WooCommerce eller Magento

Adobe Commerce (Magento 2.4)

Adobe Commerce er for mange et nytt navn, men er en løsning som har sitt utspring i den velkjente og velprøvde plattformen Magento. Adobe kjøpte Magento i 2018, og har siden jobbet for å knytte den populære nettbutikken stadig tettere sammen med resten av økosystemet sitt.

Nå er Adobe Commerce et robust alternativ for litt større bedrifter med behov for avansert funksjonalitet og stor grad av kontroll.

Pris

Adobe Commerce kan kjøpes på to måter: enten som lisens alene, eller som en pakke med både lisens og drift fra Adobe. Hvis du kun kjøper lisensen må du i tillegg ha avtale om drift med en tredjepartsleverandør. 

Lisensprisen fra Adobe varierer etter omsetning, og prisen for ekstern hosting vil variere mellom leverandører dersom du ikke velger den komplette Adobe Cloud-løsningen.

Magento Open Source – gratis?

Magento var kjent for gode muligheter for skreddersøm, i stor grad takket være åpen kildekode. En open source-versjon er fremdeles tilgjengelig, og kan lastes ned gratis. Dette er en fleksibel men nedstrippet løsning. Oppsettet er teknisk og vil i mange tilfeller kreve bistand fra webutvikler eller byrå. I tillegg vil mange ha behov for utvidelser eller ekstra løsninger for å få dekket alle sine behov. Prisen på en fungerende nettbutikk kan med andre ord bli enda høyere enn med for eksempel Shopify eller WooCommerce.

Tips: Tripletex kan kobles sammen med Magento

Utvidelser og integrasjoner

I Magento Marketplace finnes tusenvis av utvidelser, både gratis og betalte. Her finner du også kurs, sertifiseringer og leverandører som skal bidra til at du får fullt utbytte av løsningen.

Fordeler og ulemper med Magento

Fordeler

 • Svært fleksibelt og kraftfullt, få begrensninger
 • Stort utvalg av utvidelser og integrasjoner

Ulemper

 • Krever inngående teknisk kompetanse for å sette opp, ev. kostnad ved å benytte egen utvikler eller byrå
 • Kan bli et veldig dyrt prosjekt, avhengig av krav til funksjonalitet og skreddersøm

Konklusjon

Har du et lite budsjett og ønsker å komme så raskt som mulig i gang med nettbutikken, og ikke har behov for stor grad av skreddersøm? Shopify kan være riktig nettbutikkplattform for deg.

Har du et lite til medium budsjett og ønsker funksjoner og tjenester tilpasset det norske markedet?
Mystore er Norges ledende e-handelsplattform og kan være verdt å utforske.

Har du et større behov for skreddersøm, eller kanskje allerede har erfaring med og en nettside bygget på WordPress? Ta en nærmere titt på WooCommerce.

Har du et behov for avansert funksjonalitet, stor grad av skreddersøm og et større budsjett?
Sjekk ut Adobe Commerce (eller Magento).

Andre alternativer som det er verdt å se på:

Lykke til med valg av nettbutikkplattform!

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.