Tilbake i 2014 var det ingen salonger i Norge som utelukkende fokuserte på behandling av øyenbryn – en brynsalong. Det var helt til Brow Rehab kom på banen. 

Brow Rehab på Bislett

– Vi hadde faktisk monopol på brynsalong i Norge i mange år, allerede før folk visste hva dette faktisk var, ler gründer og daglig leder Silje Noreng. Den gang var de altså alene på markedet, men har i dag fått selskap av mange konkurrenter. Og Silje mener at pleie av bryn nå har blitt et relativt vanlig fenomen i Norge. – Det har alltid vært folk som stylet bryn i en salong, men vi har gjort det til et eget fagfelt.

I dag holder Brow Rehab og deres 11 ansatte til på Bislett, men sånn har det ikke alltid vært. Den første salongen åpnet Silje i Pilestredet i Oslo. Lokalet var lite og kundelisten ble fort fylt opp.

 – Vi var alltid fullbooket, mimrer Silje. Og det tok ikke lang tid før hun så seg nødt til å åpne flere salonger. Først en i Bergen og så en på Frogner. Så slo hun sammen de to hun hadde i Oslo til en enorm avdeling på over 300 kvadratmeter. Deretter fulgte en pop up-salong i Sandvika, og sist i rekken sto salongen på Storo klar i slutten av 2019. Så kom korona.

Koronasmerter

Ja, så kom koronapandemien, og i likhet med mange andre ble Silje tvunget til å stenge alle salongene sine. 

– Det betydde kroken på døra, og alle de ansatte måtte permitteres. Det var harde tider, sier Silje. 

Men Brow Rehab hadde ikke tenkt til å gi seg så lett, og 25. mai 2020 åpnet de som planlagt en ny salong på Bislett. Dette er nå deres eneste salong, og ifølge Silje er det slik det kommer til å forbli. – Det blir ikke flere salonger, vi har lært. 

Oppussing av ny salong på Bislett

I takt med nytt år, ny salong og ny giv tok Silje også steget over til nytt regnskapsbyrå og nytt økonomisystem, og startet dermed med helt blanke ark. Valget falt på regnskapsbyrået ECIT og økonomisystemet Tripletex. Et valg hun er svært fornøyd med. 

Nye vaner

– Da ECIT introduserte oss for Tripletex ble jeg lettet, det er jo superenkelt!

Silje har brukt andre leverandører i salongen tidligere. Hun legger ikke skjul på at hun synes tall og regnskap er vanskelig, og at hun derfor opplevde systemene som tungvint. Det gjorde at hun satte bort alt til regnskapsfører, og dette ønsket hun å endre.

Hun ville ha mer innsikt og være mer delaktig i eget regnskap. Den dynamikken har hun nå fått sammen med regnskapsføreren sin inne i Tripletex. 

– Nå fungerer det mer som et samarbeid. Jeg gjør en del småting selv, også ser regnskapsføreren over og tar seg av de store tallene og innleveringene, sier en åpenbart fornøyd Silje. Hun legger til at det har gitt henne en bedre innsikt og kontroll over bedriftens økonomi. 

– Og når til og med jeg klarer det, da er det brukervennlig, ler Silje. 

Også regnskapsfører Trude Floberghagen i ECIT opplever at samarbeidet fungerer bra. – Vi jobber godt sammen med Silje og teamet i Brow Rehab. De ønsket et innblikk i egne tall og å være mer delaktig, og det mener jeg at vi absolutt har fått til.

Videre forteller Trude at ECIT fungerer som en samarbeidspartner for Brow Rehab. En partner som oppdaterer regnskapet, men også leverer rådgivning og HR-administrasjon når de har behov for det. 

– Vi ønsker at Silje og teamet skal få gjøre det de selv føler de har kontroll på, så tar vi oppgavene de ikke føler seg like trygge på, sier Trude, og legger til: – På den måten kan de gjøre aller mest av det de gjør aller best – nemlig å drive salong. 

I dag går salongen og driften bedre enn på lenge, og i følge Silje renner kundene nærmest ned dørene. Hun opplever også at kundenes behov har endret seg, trolig som en konsekvens av pandemien. 

– De fleste som kommer til oss nå ønsker et naturlig resultat, og vil heller fremheve sin egen naturlige skjønnhet, fremfor å tilføre falske endringer.

Lar seg ikke skremme av pandemien

Til tross for at pandemien satt noen kjepper i hjulene har ikke Brow Rehab noen planer om å sakke farten nå. Silje har store ambisjoner for bedriften, og allerede over jul startet de opp med kurs, denne gangen online. 

– Vi har aldri gjort dette før, men vi har en partner i England som gjør dette med kjempesuksess. De har solgt flere kurs under pandemien enn de gjorde før, forteller Silje, og legger til at de naturligvis håper på den samme effekten. 

At Brow Rehab også holder kurs gir atter en oppgave for regnskapsfører og økonomisystemet. Kursing regnes nemlig som undervisning og er derfor ikke MVA-pliktig, men regnes fortsatt som en inntekt. Det må dermed skilles på når det skal betales moms, og når det ikke skal det. Og her er Silje glad hun har en regnskapsfører som kan sørge for at alt blir riktig. 

Daglig leder Silje Noreng holder kurs i salongen (for korona)

– Med så mange ulike komponenter å fakturere for, er det kjekt å ha en regnskapsfører som ser over at alt underliggende er riktig, legger Silje til, og får støtte av Trude.

– Heldigvis har vi etablert gode rutiner for samarbeidet, og Silje vet at hjelpen ikke er lenger enn en telefonsamtale unna. Vi finner alltid ut av det sammen i Tripletex, uansett utfordring, støtter Trude opp om.

For ikke bare har de salong, kurs og behandlinger de fakturerer for, Brow Rehab selger også egne produkter. Dette har de også et eget lager for inne i Tripletex. 

– Hvis jeg holder et kurs og selger en startpakke, kan jeg sende faktura og eventuelt purring fra Tripletex. Lagerbeholdningen endrer seg i systemet automatisk, forteller Silje, som legger til at alt er gjort utrolig enkelt. 

LES OGSÅ: Fra fysisk butikk til nettbutikk på rekordfart

Gode partnersystemer

For å holde styr på det hele bruker Brow Rehab også Timma – et alt-i-ett system for skjønnhet og velværebransjen. Systemet fungerer for booking og kassasystem, og alt av kundelister, produktvarelager, gavekort, betalinger og timelistene til de ansatte med både timelønn og provisjon ligger i systemet.

Timma er integrert med Tripletex. Det innebærer at informasjonen fra Timma automatisk overføres og fylles inn i Tripletex, og sparer Brow Rehab for flere manuelle, tidkrevende prosesser. – Det gjør alt enda enklere for oss, legger Silje til.

LES OGSÅ: Tripletex-integrasjoner

Krevende miljøsatsning

I tillegg til kursing, har Brow Rehab store planer om å rebrande alt de har av kosmetikk og gjøre all emballasje naturvennlig. Alt skal bli helt vegansk og nedbrytbart, noe som viser seg å være vanskeligere enn Silje først trodde. 

Brow Rehab sine egne produkter

– Det er mange dårlige veganske produkter og produsenter innen makeup, så det har vært en lang prosess å finne gode leverandører, forteller hun og understreker videre at pandemien definitivt ikke har gjort jobben enklere for dem. Fabrikkene de bruker holder nemlig til i Italia, og grunnet pandemien er produksjonen fortsatt ikke 100 % oppe igjen, og det er ingen mulighet for å reise ned og kontrollere prosessene. Alt tar dermed lenger tid. Men Brow Rehab skal ingen steder – tid har de nok av!


Vil du lese mer om Brow Rehab? Besøk deres hjemmeside her.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.