Timeføring gir ikke bare din bedrift løpende oppdatert oversikt – det kan også bidra til planting av trær, bedre klima og lokale arbeidsplasser. Trefadder har plantet Norges første kommersielle klimaskog.

I idylliske Hjelmeland finner du fjell, fjorder og gårder – og Norges første kommersielle klimaskog. Den norske startupen Trefadder står bak prosjektet. I samarbeid med norske gårdsbruk jobber de for å skape et bedre klima og lokale arbeidsplasser. 

Dette skal de få til ved å plante millioner av trær i årene fremover. Trær som jobber med karbonfangst for å bedre miljøet. Gjennom fotosyntesen binder de store mengder CO2 som blir lagret som karbon i trestammen og under bakken.

Klimaskogene trenger vedlikehold og i årene etter plantingen vurderes tetthet og vekst i tillegg til at det optimaliseres for videre vekst. På sikt vil skogene binde millioner av tonn med CO2.

Trær fanger Co2 og binder karbon i trestammen og i røttene sine.

Visste du at om verdens skogareal øker med 1,5% vil det binde nok karbon til å løse klimakrisen?*

Men hva har Trefadder og timeføring til felles?

Tripletex vil hjelpe norske bedrifter å få sine ansatte til å føre timer daglig. Det fører til rask og nøyaktig fakturering av kunder, løpende oppdatert oversikt for bedriften, og en korrekt lønnsslipp for å nevne noe. Men vi ville gi de ansatte en ekstra gulrot for å faktisk gjennomføre timeføringen.

Timeføring i Tripletex-appen. Antall trær brukes som grunnlag for å donere penger til Trefadder.

Trefadder vil skape et bedre klima og samtidig hjelpe bedrifter med å redusere sine klimaavtrykk gjennom å plante trær.

Løsningen? Når en ansatt fører timer i Tripletex-appen, vannes en digital plante som til slutt blir en fullvokst plante. Denne blir gjort om til et ekte tre som plantes i jorda. Regelmessig telles det opp antall fullvoksne planter i appen som brukes som grunnlag for å donere penger til blant annet Trefadder.

Tripletex-skogen vokser

– Tripletex tok kontakt med oss sommeren 2020. Det var egentlig et hyggelig sjokk at en så stor bedrift ønsket å plante trær gjennom oss. De var vår første “Plant et tre”-kunde, sier en engasjert Anders Kristiansen, daglig leder i Trefadder. – Vi mener Tripletex har inspirert flere kunder til å følge etter. Det er utrolig bra for miljøet!

– Ideen med å plante trær i forhold til antall registrerte timer er en superidé som både motiverer til timeregistrering og bidrar til et bedre miljø, sier han.

Anders fortsetter: – Tripletex-skogen vokser seg stadig større og vi håper at når pandemien er over, så kan Tripletex ta med noen av sine kunder og ansatte på “klima-skog”-befaring.

En lærerik oppstart

Anders Kristiansen er daglig leder i Trefadder.
Anders Kristiansen, daglig leder i Trefadder. Her sitter han foran et nyplantet tre.

Trefadder startet i 2019 og Anders beskriver det som en kort, men ekstremt lærerik reise. I startfasen strevde de med å få møter og ble møtt med skepsis. 

I dag får de nye kunder bortimot daglig og har mer enn 100 kunder i 40 ulike bransjer. Innen midten av 2021 har de plantet over 100 000 trær, men dette er bare starten. Trefadder er i dag 5 ansatte i tillegg til 2 treplantere, med et mål om å ha 50 treplantere innen 2023.

Selskapet bruker selv Tripletex som økonomisystem. Et bevisst valg da de ikke hadde særlig kompetanse på regnskap og økonomistyring fra tidligere. – Tripletex er brukervennlig og oversiktlig, og så liker vi de modulbaserte løsningene. 

– Vi har en lokal regnskapsfører som er spesialisert på Tripletex. Det gjør at vi kan gjøre litt selv, sette resten til regnskapsfører, men likevel ha full oversikt, sier Anders.

Grønn omstilling i næringslivet 

Trefadder opplever at næringslivet er godt i gang med grønn omstilling. – De ønsker å bruke midler på klimatiltak så lenge de mottar god dokumentasjon og ser at seriøse tiltak gir garantert effekt, forklarer Anders.

Trefadder hjelper norske bedrifter å redusere sine klimaavtrykk.

Visste du at næringslivet i Norge skal være klimanøytralt innen 2030? For å oppnå målsettingen må bedrifter redusere utslipp og kompensere for det som ikke kan reduseres.

– Ved å plante i Norge kan vi tilby markedet det vi kaller for en «Premium klimaskog» med full dokumentasjon, transparentet og sporbarhet fra frø til framtidig hogst. Det skaper lokale arbeidsplasser både i dag og om en generasjon. Og det gir god klima- og miljøeffekt, fortsetter han entusiastisk.

– Bedrifter må ha to tanker i hodet samtidig. De må både redusere sine utslipp og klimakompensere sine restutslipp med treplanting. Treplanting er naturens måte for å fange og lagre CO2.

– Og så må de selvsagt fortsette å føre timer og vanne sine digitale trær i Tripletex-appen, sier Anders smilende.

Les mer om Trefadder her, og hvordan både bedrifter og privatpersoner kan bli klimanøytrale.

* Kilde: Trefadder.no

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Andre relevante artikler

Starte egen bedrift? Tips, triks og gode råd

Hvordan starte egen bedrift? Har du allerede en god forretningsidé, men vet ikke helt hvor du skal starte? Her får du noen tips som hjelper deg i gang med din…

Les mer

Hjemmekontor – hvilke regler gjelder?

To år med hjemmekontor viste at fysiske møter enkelt kan erstattes med Teams, Google Meet eller Zoom, alt tyder på at effektiviteten snarere har gått opp enn ned, de introverte…

Les mer

Alltid eFaktura: En enklere løsning for både deg og kundene dine

Å sende ut faktura elektronisk til både bedrifter (EHF) og sluttkunder (eFaktura) kan bidra til en mer automatisert hverdag. Mindre manuell håndtering, færre feil og færre forsinkede betalinger er bare…

Les mer