Tandem hjelper Sintaksa

Sintaksa er et innovativt teknologiselskap som leverer tjenester innen elektromekaniske systemer for vannkraftindustrien. Selskapet har opprinnelse i Kroatia, men hele 75 % av prosjektene deres foregår globalt utenfor Kroatia. Som en tjenesteleverandør til vannkraftindustrien, er Norge et naturlig mål for Sintaksa.

“Etter at vi startet opp vårt samarbeid med Tandem har alle prosesser blitt veldig mye enklere”, forklarer Tamara Barlovic. Hun er Head of administration, HR og marked i Sintaksa.

Anbefaling gjorde Tandem til et enkelt valg

Sintaksa hadde sitt første prosjekt i Norge i 2019, og ble kunde av Tandem noen måneder senere. I Norge er det mange regler og lovverk bedrifter må forholde seg til. Og som et utenlandsk foretak må man enten starte opp en avdeling eller et foretak i Norge. Teknologiselskapet valgte å starte opp et NUF, som vil si en avdeling. For Sintaksa var det viktig at de hadde en god regnskapsfører som kunne alt av lover og regler knyttet til både bransjen og det å drive et selskap i Norge fra utlandet. Tandem skiller seg ut blant regnskapsbyråer i Norge på grunn av deres kompetanse og erfaring med internasjonale selskaper.

Tamara Barlovic, Sintaksa

“Vi fikk en anbefaling fra et annet utenlandsk selskap, som hadde de samme behovene som oss. Det gjorde det veldig enkelt å gå for Tandem som regnskapsbyrå, og vi kan virkelig si at det var et godt valg å gå for dem”, forteller Barlovic.

“Vi trenger ikke å finne ut hvilke eller hvordan konkurrentene til Tandem er, rett og slett fordi vi aldri har hatt en samarbeidspartner som har vært så hjelpsom og tilstede”, sier Barlovic med et smil. 

Tandem flyttet Sintaksa sitt økonomisystem opp i skyen med Tripletex. Dette gjorde det enklere og mer intuitivt for selskapet å blant annet kjøre lønn, sende faktura og registrere kostnader.

Tripletex samler alle nødvendige funksjoner i en og samme løsning, noe som gjør det enkelt å jobbe smart og kostnadseffektivt. I systemet har vi timeføring og reiseregning sammen med lønn, bilagsgodkjenning og fakturering, i tillegg til et prosjektverktøy som gir oss god oversikt. Med et løpende oppdatert regnskap blir det enklere å ta gode beslutninger.

En viktig støttespiller gjennom pandemien

Sintaksa, som flere andre bedrifter med globale oppdrag, har ikke kunnet reise rundt det siste året for å jobbe med ulike prosjekter. Det skulle vise seg at regnskapsføreren deres ble enda viktigere enn noen gang.

“Tandem har hjulpet oss gjennom hele pandemien med både kontrakter og informasjon om andre norske selskaper som vi har måttet komme i kontakt med. Vi kan egentlig si at Tandem holder tårnet vårt oppe i Norge”, sier Barlovic.

Med 75 % av arbeidet utenfor Kroatia er Sintaksa avhengig av gode partnere som både støtter og hjelper med det de kan.

“Vi har ikke hatt samme erfaring med regnskapsførere i andre land, og opplever Tandem som både profesjonelle og kompetente”, sier Barlovic.

Vil gjøre flere prosjekter i Norge

Ingeniørselskapet ønsker å gjøre flere prosjekter i Norge når pandemien tillater det. Tandem ser et stort potensiale i dem til å kunne vokse seg større, og rådgir dem i rett retning for å oppnå det.

Avslutningsvis forteller Barlovic at hun kan anbefale selskaper å benytte seg av Tandem.
“Deres profesjonalitet og kompetanse er ikke enkelt å finne, og jeg er veldig glad for samarbeidet vi har med dem i dag.”

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.