I dager som nå, med helt nye arbeidssituasjoner og nye vaner, kan det være utfordrende å opprettholde normal arbeidsmengde og flyt. Det er alltid vanskelig å få hverdagen snudd på hodet av ting helt utenfor vår kontroll, og særlig utfordrende kan det være i en bedrift med mange ansatte som brått må jobbe hjemmefra.

Heldig for oss i Tripletex jobber vi med skyteknologi, og all vår infrastruktur er skybasert og tilgjengelig over nett, men det erstatter likevel ikke den menneskelig kontakten og smidigheten ved å sitte under ett og samme fysiske tak.

Nå i disse dager er det jo mange artikler med tips og triks for hjemmekontor i omløp, men vi ønsker likevel å dele med dere hvordan vi holder hjulene i Tripletex rullende midt oppi denne nye, midlertidige arbeidshverdagen. 

Morgenkaffe ved “kaffemaskinen”

I første omgang, her er noen generelle tips:

  • Opprettholde rutiner

Rutiner som morgenmøter, 1 til 1 og interne gjennomganger er minst like viktig nå, som da vi var samlet under ett og samme tak. Om ikke viktigere. Ikke glem de små, sosiale rutinene – kaffepausen, lufteturen, mellommåltidet i kantina – gjør det på video.

  • Avklar arbeidsoppgaver

At alle er trygge på hva de skal fylle dagene sine med, er avgjørende for en effektiv og trygg dag på “kontoret”.

  • Ha riktig utstyr

Ha tilgang til det samme utstyret som du pleier å bruke på kontoret – PC-skjermer og en god “kontorpult” med god stol, så langt det lar seg gjøre. Har du ikke dette hjemme fra før av råder vi deg til å dra innom kontoret for å hente det du trenger. Godt og riktig utstyr er viktig for effektiviteten, og ikke minst kropp og helse.

  • Hold humøret oppe

Sørg for å engasjere de ansatte på flere nivå enn bare i arbeidet. Selv har vi vanligvis ukentlige sosiale samlinger på kontoret – istirsdag, brusfredag, fredagsdemo. Dette er arrangement vi fortsatt gjør vårt beste for å opprettholde, til tross for at det blir på hvert vårt “kontor”.

Vi har også tatt en prat med hver av avdelingslederne i Tripletex, for å høre hva de gjør for å holde sine avdelinger on track. Svarene på det får du i del 2.


Trenger du flere tips til hjemmekontor, finner du våre beste her: https://finansavisen.no/agenda/7507651/slik-jobber-du-best-hjemmefra

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Andre relevante artikler

Starte egen bedrift? Tips, triks og gode råd

Hvordan starte egen bedrift? Har du allerede en god forretningsidé, men vet ikke helt hvor du skal starte? Her får du noen tips som hjelper deg i gang med din…

Les mer

Hjemmekontor – hvilke regler gjelder?

To år med hjemmekontor viste at fysiske møter enkelt kan erstattes med Teams, Google Meet eller Zoom, alt tyder på at effektiviteten snarere har gått opp enn ned, de introverte…

Les mer

Alltid eFaktura: En enklere løsning for både deg og kundene dine

Å sende ut faktura elektronisk til både bedrifter (EHF) og sluttkunder (eFaktura) kan bidra til en mer automatisert hverdag. Mindre manuell håndtering, færre feil og færre forsinkede betalinger er bare…

Les mer