I dager som nå, med helt nye arbeidssituasjoner og nye vaner, kan det være utfordrende å opprettholde normal arbeidsmengde og flyt. Det er alltid vanskelig å få hverdagen snudd på hodet av ting helt utenfor vår kontroll, og særlig utfordrende kan det være i en bedrift med mange ansatte som brått må jobbe hjemmefra.

Heldig for oss i Tripletex jobber vi med skyteknologi, og all vår infrastruktur er skybasert og tilgjengelig over nett, men det erstatter likevel ikke den menneskelig kontakten og smidigheten ved å sitte under ett og samme fysiske tak.

Nå i disse dager er det jo mange artikler med tips og triks for hjemmekontor i omløp, men vi ønsker likevel å dele med dere hvordan vi holder hjulene i Tripletex rullende midt oppi denne nye, midlertidige arbeidshverdagen. 

Morgenkaffe ved «kaffemaskinen»

I første omgang, her er noen generelle tips:

  • Opprettholde rutiner

Rutiner som morgenmøter, 1 til 1 og interne gjennomganger er minst like viktig nå, som da vi var samlet under ett og samme tak. Om ikke viktigere. Ikke glem de små, sosiale rutinene – kaffepausen, lufteturen, mellommåltidet i kantina – gjør det på video.

  • Avklar arbeidsoppgaver

At alle er trygge på hva de skal fylle dagene sine med, er avgjørende for en effektiv og trygg dag på “kontoret”.

  • Ha riktig utstyr

Ha tilgang til det samme utstyret som du pleier å bruke på kontoret – PC-skjermer og en god «kontorpult» med god stol, så langt det lar seg gjøre. Har du ikke dette hjemme fra før av råder vi deg til å dra innom kontoret for å hente det du trenger. Godt og riktig utstyr er viktig for effektiviteten, og ikke minst kropp og helse.

  • Hold humøret oppe

Sørg for å engasjere de ansatte på flere nivå enn bare i arbeidet. Selv har vi vanligvis ukentlige sosiale samlinger på kontoret – istirsdag, brusfredag, fredagsdemo. Dette er arrangement vi fortsatt gjør vårt beste for å opprettholde, til tross for at det blir på hvert vårt “kontor”.

Vi har også tatt en prat med hver av avdelingslederne i Tripletex, for å høre hva de gjør for å holde sine avdelinger on track. Svarene på det får du i del 2.


Trenger du flere tips til hjemmekontor, finner du våre beste her: https://finansavisen.no/agenda/7507651/slik-jobber-du-best-hjemmefra

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.