I et av sine to lokaler på Sem holder Kepler Bilservice AS fortet, noe de har gjort helt siden 2004. Da var det bare grunnlegger og daglig leder Joakim Væthe-Larsen og makkeren Pål Tollefsen som holdt på, men nå er de hele 14 ansatte som står på for fullt. De to siste kom faktisk med på laget under koronakrisen.

— Gutta på gulvet får jobben gjort, sier en stolt daglig leder. Gjengen har til sammen lang og solid erfaring innen alle former for bilpleie, og jobber hver dag for å etterstrebe bedriftens motto –  “til det beste for kunden og kundens bil”. Men det har ikke alltid vært helt slik. 

— Jeg startet opp i det små, med en liten garasje og plass til kun en bil. Der jobbet jeg i helgene og på kvelder helt til å begynne med, sier Joakim, og vi enser litt nostalgi i øyekroken. 

Det var på gulvet, med egen kraft, det hele startet for Joakim og Kepler Bilservice AS. I dag har verkstedet rundt 8000 biler innom i løpet av året, og utfører både små og store jobber – alt fra en kjapp bilvask til en mer omfattende understellsbehandling. 

En “skitten” bransje

For Joakim har det vært viktig å ha rene hender og å drive verkstedet riktig hele veien. Naturligvis, vil nok mange tenke, men selv forteller han at han fikk mange advarsler fra nære og kjære på veien, og i en bransje som han driver i finnes det alltids noen skurker. — Jeg liker å kalle det en skitten bransje, da det kan tolkes bokstavelig, men også sette lys på noe av det som skjer i kulissene på enkelte verksteder. Vi ser jo ofte i mediene at noen blir tatt for skattesnusk, brudd på HMS-regler og både det ene og det andre. Det driver ikke vi med. 

Les også: Fra fysisk butikk til nettbutikk i rekordfart

Selv beskriver Joakim sin bedriften som en av Norges ledende i sin bransje, og han har store ambisjoner om å bli den aller beste.  — For å nå helt til toppen må vi være innovativ og yte best på alt vi leverer, sier Joakim, og understreker at for dem er ingen kunder for liten, eller for stor — Vi finner en passende løsning for kunden, uansett. 

Joakim har jobbet hardt for å snu det dårlige ryktet bransjen til tider går under, og mener selv at de har gjort en bra jobb. — Vi ser stadig oftere at kundene forstår viktigheten av å benytte ordentlige og seriøse aktører. Ikke bare for kunnskapen og teknikken sin skyld, men også for miljøet på arbeidsplassen, og det bedriften bidrar med til fellesskapet i nærmiljøet.

Et par ekstra hestekrefter

Også den dag i dag hender det at Joakim jobber ute på gulvet, men det meste av tiden går til å administrere andre oppgaver inne på kontoret. Og for å få det hele til å gå rundt, med mange faste og nye kunder, tilbud, flere ansatte, og fakturaer både ut og inn, innså Joakim tidlig at de trengte bistand utenfra. — Så fort man får på et par ekstra hestekrefter går maskineriet gjerne litt fortere, ler Joakim, og informerer om at de blant annet tok i bruk økonomisystemet Tripletex for en del år tilbake, for å holde styringa på alt det økonomiske.

— Vi har teamet up med en regnskapsfører fra TET i forsetet, så vi til enhver tid er sikre på at regnskapet holder stø kurs, sier han mens han tørker litt oljesøl på buksebeinet. I noe nyere tid koblet de også på kassesystemet fra Tellix. Da gikk brått hele dagsoppgjøret automatisk over i Tripletex, helt av seg selv. Tripletex og Tellix snakker nemlig godt sammen, og sparer Joakim og Kepler Bilservice AS for mye manuelt arbeid.

— For oss var det viktig at systemene vi bruker snakker godt sammen, og der er det ingenting å utsette på med Tripletex og Tellix, forteller Joakim avlutningsvis. Den sømløse koblingen har gjort at Kepler Bilservice AS har spart masse tid på unødige administrative oppgaver, og har frigjort tid til å fokusere på kunder – det aller viktigste de har!


Vi tror du også kan være interessert i…

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Andre relevante artikler

Mindre papirarbeid – mer plass til pokaler

Strømlinjede løsninger Slik er det i hvert fall for Husøy og Foynland Idrettsforening. Ettersom de er avhengige av frivillighet er det å ha strømlinjede løsninger som faktisk fungerer, helt avgjørende.…

Les mer

Dette leverte vi i 2020

Faktura og regnskap Koronarapporten I april kastet vi oss rundt for å få på plass en egen Koronarapport. Rapporten la til rette for en enklere beregning av bedriftenes faste uunngåelige…

Les mer

Alt du trenger å vite om aksjonærregisteroppgaven

Hva er en aksjonærregisteroppgave? Aksjonærregisteroppgaven er en rapportering av alle hendelser og bevegelser knyttet til aksjer i et selskap, og skal leveres til Skatteetatens aksjonærregister innen 31. januar hvert år.…

Les mer