— Noe av det første jeg fikk på plass da jeg startet Red Group Travel Solutions var et økonomisystem og en regnskapsfører, presiserer gründeren Bård Thoresen.

Thoresen har siden tidlig 90-tallet jobbet i ulike bedrifter med å arrangere turer til idrettsarrangementer i inn- og utland. I slutten 2016 bestemte han seg for å starte sitt eget selskap, Red Group Travel Solutions, som skulle ha fokus på sportsrelaterte reiser i hele verden, for både privatpersoner og firmaer.

Red Group

Det er kroken på døra om du ikke har kontroll på regnskapet

Thoresen har tidligere jobbet i selskap som har hatt egne økonomiavdelinger og vet hvor viktig det er å ha tilgang på økonomikompetanse.

— Der jeg jobbet før hadde jeg fagfolk som tok seg av regnskapet og jeg forholdt meg kun til budsjettet og reiseregninger, sier Thoresen og legger til:

— Kostnadene knyttet til regnskapsførsel er en god investering, og det er verdt hver krone! Jeg trenger frihet til å disponere tiden min til kunderettet aktiviteter. Jeg er mye ute og farter for å finne nye, spennende arrangementer og planlegge disse med kundene mine, sier en entusiastisk Thoresen.

Les også: Trenger du regnskapsfører?

— Siden jeg foreløpig driver alene er det vanskelig å skulle ha fokus på alt fra salg og markedsføring til økonomi. Regnskapshåndtering ble en skikkelig tidstyv. Jeg brukte mye tid i starten til å sette meg inn i regelverket og bekymret meg over om ting var gjort korrekt. Det er kroken på døra om du ikke har kontroll på økonomien og regnskapet, sier gründeren.

Jeg brenner for sport, kultur og mennesker. Da er det fint at jeg kan konsentrere meg om aktiviteter knyttet til dette, smiler han.

Samhandling i skyen

Thoresen fikk tips om økonomisystemet Tripletex fra en tidligere kollega.

— Jeg ville ha en skyløsning og hadde hørt at systemet passet bra for oppstartsbedrifter, forteller Thoresen.

Et skybasert økonomisystem åpner for arbeidsdeling mellom bedrift og regnskapsfører. Dette betyr at bedriften selv velger hva de ønsker å gjøre og hvilke oppgaver regnskapsføreren skal ta seg av. Det er skalerbart – i begge retninger.

— Regnskapsføreren min håndterer bilagene og ser til at regnskapet blir riktig. Hvis det mangler noe eller noe er uklart, får jeg en melding rett i systemet. Vi slipper telefoner og e-poster frem og tilbake for hver minste ting, sier Thoresen.

— I tillegg kan jeg hele tiden følge med på hva regnskapsføreren bokfører og se hvordan forretningen ligger an. Det å ha et økonomisystem som åpnet for arbeidsdeling er utrolig effektivt, legger han til.

Thoresen er klar på hva han liker å ha kontroll over selv:

— Fakturering er den morsomste delen! Det vil jeg gjøre selv, ler han.

Prøv Tripletex gratis nå – helt uten forpliktelser!

Lærerikt

Når man jobber så tett med regnskapsfører er også veien kort for å få gode råd.

— Det som er fint er at jeg lærer mye underveis i samarbeidet. I forbindelse med kjøp av reiser og eventer, er det mange ulike moms-satser å forholde seg til. Jeg hadde ikke peiling på hvordan dette gjøres, men nå ser jeg hvordan det blir gjort, forteller Thoresen.

Thoresen sier han også får gode tips til hvordan han kan forbedre likviditetsstyringen.

— Jeg setter stor pris på en regnskapsfører som ser forbedringspotensialet.I tillegg hjelper Tripletex meg til å hele tiden se hvordan jeg ligger an per dags dato. Jeg slipper å vente på rapporter ved månedslutt, legger han til.

— Mine råd til oppstartsbedrifter er å ha full kontroll på inntekter og utgifter løpende. Overhold frister til myndighetene og ikke sats på skippertak. Det er i tillegg mye nyttig informasjon man kan lese av et oppdatert regnskapet, avslutter Thoresen.


  Dette innlegget er skrevet av View Ledger

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Andre relevante artikler

Ta skattegrep før nyttår og styr unna økt utbytteskatt

Innlegget er skrevet av Trygg-Økonomi ASTrygg-Økonomi betjener små og mellomstore kunder i de fleste bransjer og har kontor sentralt i Tromsdalen. Ønsker du en ryddig og oversiktlig økonomi i din…

Les mer

Derfor bør du bruke en password manager

I løpet av en helt vanlig dag logger vi på mange forskjellige kontoer og plattformer, både i løpet av arbeidstiden og privat. Flere undersøkelser viser at gjennomsnittspersonen har rundt 100-150…

Les mer

Bytte lønnssystem – dette sier regnskapsbyrået om Tripletex lønn

For mange er lønnssystemet de bruker i dag i ferd med å gå ut på dato. Men likevel er det en del som kvier seg for å bytte lønnssystem. Vi…

Les mer