En smaksprøve på voksenlivet

Til vanlig studerer to av oss industriell økonomi og teknologiledelse med fordypning i datateknologi, finans og optimering ved NTNU, og én tar en master i økonomistyring ved NHH. Denne sommeren ble bøker byttet ut med programmering på heltid, reelle problemstillinger og en smaksprøve på arbeidslivet.

Som prosjektledere over vårt eget prosjekt har vi hatt stor frihet til å utforske problemstillingen og finne den løsningen vi likte best. I denne prosessen utviklet vi flere konsepter som vi testet både teknisk, designmessig og ut i fra kundenes behov.

Prosjektet har dermed kombinert økonomi og teknologi på en måte som har passet perfekt med våre egne interesser.

Eierskap til løsningen

Løsningen vår falt på en app for smidigere registrering av kvitteringer og utlegg på farten, og vi satte i gang med utviklingen. Friheten vi har fått har gjort at vi kunne utvikle en løsning som vi føler nært eierskap til. Vi hadde riktignok aldri klart det uten all den gode hjelpen fra de dyktige ansatte i Tripletex.

Med et såpass bredt ansvar har vi lært noe nytt hver dag, og det har gått fort i svingene. Vi har sett på konseptutvikling, prototyping, programmering av native app for Android og IOS, og integrasjon mot Tripletex sitt regnskapssystem. I tillegg har vi hatt flere brukertester på både ansatte, regnskapsførere og sluttbrukere for å sørge for at appen ikke bare har fin kode, men at den vil bli satt pris på av kunden. I arbeidet med dette har vi også gjort analyser av markedet, juridiske aspekter og konkurrentene til Tripletex.

The end

Internshipet nærmer seg slutten, og vi føler at vi har jobbet på et betydningsfullt prosjekt. Som intern i Tripletex er man langt ifra kaffe-henter, og vi har erfart det som en god introduksjon til arbeidslivet. Vi har fått anvendt kunnskap fra skolebenken, men skjønte fort at en ekte kunde prioriterer annerledes enn en sensor på eksamen.

Takk til alle i Tripletex og Visma som har bidratt til å gjøre denne sommeren utfordrende, lærerik og ikke minst veldig gøy! Vi har kost oss med gjengen både på kontoret og etter arbeidstid, og vi setter enorm pris på all hjelpen vi har fått underveis. Forhåpentligvis vil prosjektet vårt også føre til at Tripletex sine kunder bruker litt mindre tid på å fylle ut reiseregninger i fremtiden.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.