Kjenner du noen gang på et behov for å få mer ut av dagen din? Vi har alle vært der. Enten man er ny i en rolle eller er en gammel ringrev kan man kjenne at man trenger flere timer i døgnet – eller må få mer ut av de timene man har. 

Heldigvis finnes det håp. Hvis du jobber med økonomi og administrasjon har vi noen tips som kan hjelpe deg i gang med å få mer ut av arbeidsdagen!

Nye rutiner

I stedet for å gå rett tilbake i den gamle tralten, hvorfor ikke legge deg til et par nye vaner allerede nå? Tiden du bruker på å lære en ny måte å løse en oppgave på, eller en ny arbeidsrutine kan betale seg i det lange løp. Kanskje får du gjort litt mer framover uten å jobbe så mye hardere.

Tips 1: Jobb smartere, ikke hardere.

Ta tyren ved hornene

Er det en telefon du helst ikke vil ta? Eller noen reiseregninger du har utsatt og utsatt? Utnytt tiden tidlig på dagen – før andre oppgaver eller kolleger rekker å stjele oppmerksomheten din, og få det gjort. Ved å få unna en oppgave du gruer deg til kan du gå gjennom resten av dagen vel vitende om at det verste ligger bak deg. Kanskje gir det til og med en mestringsfølelse som gjør at resten av dagens gjøremål går som en lek. Alternativet er ofte at oppgaven henger over deg som en mørk sky hele dagen, og kanskje blir med deg hjem og til neste dag.

Tips 2: Start dagen med den vanskeligste, eller minst motiverende arbeidsoppgaven. 

La robotene gjøre sin del av jobben

Bruker du mye tid på KID-numre og fakturahåndtering? Er det mye fram og tilbake mellom økonomisystemet og nettbanken? Sørg for at du utnytter økonomisystemet ditt til det fulle. Tripletex har mange smarte, tidsbesparende løsninger som lar deg få unna økonomiarbeidet raskere. Spar tid på bilagsføring med fakturatolken som fyller ut leverandør for deg, eller godkjenn og betal fakturaer i én og samme operasjon – direkte fra økonomisystemet. 

Tips 3: Sett økonomisystemet i arbeid

Utnytt dødtiden

Er du mye på reise, hos kunde eller på et prosjekt? Enten du pendler med kollektivtransport, tilbringer mye tid på flyplassen eller tilbringer store deler av uka på en byggeplass – husk at Tripletex er tilgjengelig overalt. Selv om du bare har med mobilen kan du få gjort mye, enten i appen eller nettleserversjonen. 

Tips 4: Jobb der du er, uansett hvor det måtte være

Spar tid med «outsourcing»

Har du brukt ferien på å grue deg til å følge opp fakturaene du har sendt ut? I stedet for å bruke høsten på betalingspåminnelser, purring og inkasso, kan du la noen andre ta seg av det. Ved å selge fakturaer får du betalt med en gang, og på den måten slipper du både ventetiden og eventuelle purresamtaler.

Tips 5: Utnytt tjenester som sparer deg for tid og bry – som Aprila fakturasalg

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Andre relevante artikler

Hva koster det å starte et enkeltpersonforetak?

Å opprette et nytt selskap handler, formelt sett, om registrering på riktig måte i riktig register. For enkeltpersonforetak er det først og fremst to registre som er aktuelle – Enhetsregisteret…

Les mer

Slik bidrar Trefadder og timeføring i Tripletex-appen til et bedre klima

Timeføring gir ikke bare din bedrift løpende oppdatert oversikt – det kan også bidra til planting av trær, bedre klima og lokale arbeidsplasser. Trefadder har plantet Norges første kommersielle klimaskog.…

Les mer

Enklere regnskap for din bedrift – uansett hvor du er

Vi elsker ferie, nye opplevelser og late dager. Men hva om idyllen blir brutt fordi du glemte noe før du dro på ferie? Med kontoret i lomma kan du slappe…

Les mer