Bjørn Erik Ihlen i Nimbus Regnskap

Skrevet av Nimbus Regnskap

Nimbus Regnskap består av erfarende konsulenter som er gode på både fag og system. Vi ønsker å være den beste løsningen for våre kunder og har ekspertise på blant annet Tripletex.

– Spørsmålet blir jo heller hva som er innafor og hva som er utafor loven. Det at du i praksis kan gjøre regnskapet selv, betyr jo ikke at du har trening i å forholde deg til alt regelverk, og alle nyansene i det. Dette sier Bjørn Erik Ihlen, administrerende direktør for Nimbus Regnskap Gruppen.

– Det er for eksempel mange som taper store summer skatt.

Det er lett å spørre i etterkant, men ikke alltid lett å vite hva som er smart å gjøre i forkant. Annet du kan spørre deg om er om du har tillit til investorene dine.

– Det er også en stressfaktor i det å skulle gjøre regnskap selv. Selv om en bedriftseier er god på det hun eller han gjør, er det ikke sikkert at regnskap er en del av det. Og så låser man mye tid til noe en regnskapsfører ville brukt mye mindre tid på. I lengden kan det bli dyrt å føre regnskapet selv!

Samhandling mellom kunde og regnskapsfører

Men når man er et lite selskap, kanskje til og med nyoppstartet og uten all verdens likviditet, kan det vel være like greit å kutte litt i kostnadene? Nye økonomisystemer gjør det da fullt mulig å gjøre regnskapet selv?

– Ja, ser den. Mitt generelle råd er likevel å bruke tiden på å skape merverdi, ha tillit til å delegere oppgaver, og slik kunne sove godt om natten. Selvfølgelig kan du uansett ha en hånd på regnskapet. Som du påpeker er det gode økonomisystemer i dag, og egen deltakelse kan være bra for å føle at man har oversikt og kontroll.

Så hvis man velger å gjøre deler av regnskapet selv, hva skal man da tenke på? Hva er det viktigste å ta hensyn til?

– Det meste er skybasert i dag, og konkurrenter er det flust av. I denne jungelen bør man sette seg inn i del ting, ja. Hvilke systemer tilbyr høy skalering, tilgjengelighet og automatisering tilpasset nettopp din bransje, ditt foretak? Vi i Nimbus har vår soleklare favoritt: Tripletex.

Tripletex er et fleksibelt system, med gode muligheter for samhandling mellom kunde og regnskapsfører. At det er modulbasert er også veldig bra. I praksis betyr det at du og din bedrift kan plukke ut de modulene som passer best for dere. Dermed blir det også enklere om du velger å gjøre deler av regnskapet selv. Det blir mer opplagt hva du selv kan gjøre – og hvordan det kan gjøres enkelt. Trenger du for eksempel de aller mest avanserte funksjonene? Uansett hva bedriften velger å gjøre, bør man alltid ha en regnskapsfører med på laget!

Regnskapsfører er også en rådgivende instans

Man skal aldri undervurdere verdien av en god støttespiller. Regnskapsfører har mer og mer blitt en rådgivende instans. Hovedforskjellen mellom dagens regnskapsfører og den tradisjonelle, er at regnskapskonsulenter har fått mer en rådgivende rolle. De er mer i dialog med deg som kunde, og gir gode råd. Det handler om så mye mer enn bare å punche tall.

Men hvordan kan man vite at man treffer den riktige typen regnskapsfører? Det er jo veldig mange der ute?

– Sats på kjemi! Bruk litt tid på å møte vedkommende på forhånd, slik at du får en magefølelse om man kan kalle det det. En god regnskapsfører skal ta gode avgjørelser på bedriftens vegne. For å kunne levere fornuftige løsninger må han eller hun ha reelt innsyn og en god forståelse av bedriftens rutiner. Et godt regnskapsbyrå vil intuitivt forstå hvordan du og bedriften kan benytte det rette systemet, og skal kommunisere dette raskt.

Et godt byrå skal altså raskt se hvilket økonomisystem som passer for din bedrift. I tillegg kan du ha et par «checkpoints» på hva bedriften skal merke seg i valg av system.

  • Det skal være et norsk program.
  • Systemet bør i tillegg ha en enkel og kjent språkbruk. Noen programmer bruker ofte mer kompliserte faguttrykk enn nødvendig. Andre derimot, forsøker å forklare begrepene på en forståelig måte. Regnskapsprogrammer må noen ganger bruke en kompleks terminologi. Likevel kan en god del gjøres ryddigere slik at det blir intuitivt i bruk.
  • Legg også merke til hvem som har en god support-pakke, for jeg garanterer at dere vil trenge lett tilgang til hjelp hvis dere skal ha en hånd på regnskapet selv. Uansett hvor intuitivt og bra et system er, vil det alltid være ting man ikke vet godt nok som gründer.

Integrering og tilleggstjenester burde også være avgjørende for hva bedriften bør velge med tanke på regnskap. Sørg for at systemet leverer på både skylagring og integrasjoner. Dette er særlig viktig for bedrifter i rask vekst. Og rask i vekst vil man jo gjerne være.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.