Du har bestemt deg for å opprette en prøvekonto i Tripletex, og kan teste systemet gratis og uforpliktende i 14 dager. Her får du våre anbefalinger til hvordan du bør ta i bruk din prøveperiode best mulig.

Men aller først, la oss gi deg en liten intro til hva Tripletex er og hvem det passer for

Tripletex er et regnskaps- og økonomisystem som passer for både små bedrifter med enkle behov til større bedrifter med mer komplekse behov. Det betyr at det er et system din bedrift kan vokse med.

Med ulike moduler, tilleggstjenester og integrasjoner kan du få et system som er skreddersydd for deg og din bedrift. Så om du har en liten bedrift nå, kan du trygt vokse med Tripletex og utvide med mer funksjoner etter hvert som behovene oppstår.

Hvis du vil vite mer om hva du kan få med Tripletex, les videre her. 

Velg riktig pakke

Det er enkelt å opprette konto i Tripletex. Etter du har klikket på “prøv gratis” mottar du en velkomstmail hvor du kan aktivere din bruker. Da blir du tatt videre til en kort guide hvor du til slutt velger hvilken pakke du bør teste.

Velg den pakken som passer best for deg og din bedrift. Skal du for eksempel kjøre lønn, velger du Smart-pakken. Trenger du prosjekt-funksjonalitet er det Komplett-pakken som passer best.

I prisoversikten kan du se hva de ulike pakkene inneholder.

Om prøveperioden

Nå som du har opprettet en prøvekonto kan du teste Tripletex gratis de to neste ukene. Det betyr at du kan aktivere funksjoner uten å være redd for å bli fakturert, selv om du kanskje får et varsel om kostnader tilknyttet funksjonene. Bruk tiden godt å se hvilke muligheter som er tilgjengelig for deg.

Etter endt prøveperiode blir du du ikke automatisk fakturert og din konto blir heller ikke automatisk aktivert. Her er det du som bestemmer.

Når du ønsker å starte med Tripletex, kan du fortsette å bruke den samme kontoen. Men om du ønsker å starte med blanke ark, kan du selvsagt få en helt ny konto. Bare ta kontakt, så hjelper vi deg i gang.


For meg som sitter med regnskapet er Tripletex utrolig enkelt å bruke. Jeg liker å ha alt samlet på ett sted og at vi kun trenger å forhold oss til én support. Løsningen er ryddig og fin, med alt i et brukersnitt.

Christina Gaathaug i M-Trade

Her er våre anbefalinger til hva du bør gjøre i din prøveperiode:

1. Bli kjent med systemet

Gjør deg kjent med Tripletex og finn ut hvilke muligheter du har. Klikk deg inn på dine kundesider og “Mitt abonnement”. Her får du en god oversikt over Tripletex og ser alt du kan aktivere. Tripletex er nemlig et system som din bedrift kan vokse med. Om du ikke har behov for lønnssystem i dag betaler du ikke for det heller, det kan enkelt aktiveres den dagen det blir aktuelt.

Slik utnytter du din prøveperiode i Tripletex

Tripletex kan også kobles mot en rekke andre systemer eller verktøy som du kanskje allerede bruker i dag. Som for eksempel kassasystemet, nettbutikken eller personalsystemet. Ta en titt på integrasjonssidene for å se et utvalg av mulighetene som er tilgjengelig. Finner du ikke din løsning her, ta kontakt med oss for å høre hva vi kan gjøre.

2. Lag en faktura

Selv om du har en prøvekonto, kan du likevel fakturere reelt. Derfor anbefaler vi at du prøver å lage en faktura og sende den til en kunde. Så får du se selv hvor enkelt det er! Om du heller ønsker å sende en faktura til en fiktiv konto, så er det ingenting i veien for å gjøre det.

I fakturaoversikten har du full kontroll over alle fakturaer som er sendt til kundene dine, og du ser enkelt hvem som har betalt for hva. Når tiden er inne for å sende ny faktura, søker du kjapt opp kunden, legger inn hva du har solgt og sender fakturaen. Velg mellom EHF, e-post, vipps eller e-faktura. Enkelt og greit! 

Visste du at
Regnskapet ditt oppdaterer seg automatisk hver gang du sender og mottar fakturaer? Smidig ikke sant?

3. Prøv bilagsmottaket

Med tjenesten elektroniske bilag kan du scanne eller sende en regning rett inn til bilagsmottaket. For å få tilgang til bilagsmottaket går du til “Mitt abonnement” og aktiverer Elektroniske bilag – i prøveperioden betaler du ingenting for å aktivere denne tjenesten.

Det opprettes en unik e-postadresse som du kan sende inn bilagene til. Du finner tjenesten og e-postadressen under Bilag > Bilagsmottak i menyen til venstre. I bilagsmottaket leses fakturaene av en fakturatolk som hjelper deg med bokføringen før du godkjenner og betaler. 

Billagssmottaket i Tripletex. Tips for din prøveperiode.
Bilagsmottaket i Tripletex

Når bilagene kommer inn får de et midlertidig bilagsnummer og status “ikke bokført”. I bilagsmottaket kan du blant annet forhåndsvise fakturaen, legge til beskrivelse, registrere bilaget som bokført eller ikke bokført. Det er også mulig å hurtigregistrere flere eller alle bilag.

Visste du at
Du kan koble nettbanken din til Tripletex? Dermed kan du betale regningene direkte fra regnskapssystemet og få daglig automatisk bankavstemming.

4. Bruk hjelpesenteret

Ta kontakt med Tripletex - utnytt din prøveperiode best mulig

Inne på de ulike områdene i systemet har du til enhver tid et hjelpesenter tilgjengelig. Her får du veiledning i form av video og artikler som gjør det enda enklere for deg å bruke systemet. Om du lurer på noe, kan du finne svar på det meste her. I tillegg har du enkel tilgang til både chat med kundesenteret og link videre til support.  

Når du har bestemt deg for å ta i bruk Tripletex finnes det også er rikt utvalg av både kurs og webinarer som du kan delta på. 

5. Ta kontakt med oss

Etter du har testet systemet en stund, så dukker det helt sikkert opp en del spørsmål. Da må du ikke nøle med å ta kontakt, vi har en stor gjeng med hyggelige og dyktige rådgivere som gjerne hjelper deg og svarer på dine spørsmål! 

Kort tid etter at du har opprettet prøvekonto vil du også bli kontaktet for en hyggelig prat.

6. Vi hjelper deg å bytte system

Tripletex skal være enkelt å bruke, men også enkelt å komme i gang med! Derfor jobber vi mye med importverktøy, løsninger og tjenester som forenkler alt av flytting av data. 

Med Flyttehjelpen er vi her for deg når du skal bytte system. Det kan være mye å huske på i en overgang, og derfor får du en sjekkliste som du kan følge når du skal starte med Tripletex. Flyttehjelpen gir deg også nyttig informasjon og guider for hvordan du flytter fra det systemet du bruker i dag og over til Tripletex. 

7. Se hva andre erfarer

Tripletex har en stor og varierende kundegruppe innenfor ulike bransjer. På fagbloggen kan du lese innlegg om flere av våre kunder. Der forteller de blant annet om hva de jobber med og deres erfaringer med Tripletex. 

– På slutten av måneden, hvis jeg ser at jeg har fakturert litt mindre enn jeg pleier, er det bare å gå inn å se på prosjektene og huke av det vi mangler og kan fakturere for. Det er superenkelt og går så fort!

Erik i BDO er anbefalt av Tripletex

– Det er gull verdt å kunne samle mange funksjoner i et kjernesystem. I Tripletex får du timeføring og reiseregning sammen med lønn, bilagsgodkjenning og fakturering. – Og med bankintegrasjonen kan jeg fange opp transaksjoner som går utenfor systemet. 

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Andre relevante artikler

Alltid eFaktura: En enklere løsning for både deg og kundene dine

Å sende ut faktura elektronisk til både bedrifter (EHF) og sluttkunder (eFaktura) kan bidra til en mer automatisert hverdag. Mindre manuell håndtering, færre feil og færre forsinkede betalinger er bare…

Les mer

Slik kan du jobbe mer effektivt med prosjektene dine i Tripletex

Den mest grunnleggende funksjonaliteten i prosjektmodulen er muligheten til å knytte timer og kostnader opp mot ulike prosjekter - samtidig som det er svært enkelt å fakturere denne tiden og…

Les mer

Systemer som snakker sammen ga nettbutikken en ny hverdag

Sommerbutikken er en liten bedrift med et stort sortiment. I nettbutikken har de produkter innenfor blant annet hage, park og hytte som selges til bedrifter, kommuner og private i hele…

Les mer