Hver eneste arbeidsdag, hver eneste uke, hver eneste måned gjennom hele året får Tripletex-support flere tusen spørsmål om alt mulig av funksjonalitet i og utenfor Tripletex-systemet.

Noen av de vanligste spørsmålene fra hver måned har vi nå samlet sammen, og de slippes som månedlige blogginnlegg med tips. Tips fra support, rett og slett – supports tipsehjørne!

Ja, på den måten kan kanskje enda flere finne svar på det de lurer på selv!

I mars har det vært en del fokus på mva-koder, samt kommet inn en god del spørsmål i forbindelse med bankavstemming og føring av overtidstimer. Så det er disse tre temaene vi skal ta for oss i denne månedens innlegg. La oss nå starte med det første.

MVA-koder

I forbindelse med mva-koder får vi ofte et spørsmål som er veldig enkelt for bruker å fikse selv, og det er følgende:

“Jeg mangler mva-koder, hva gjør jeg?”

Enkelt! Dersom du mangler en mva-kode kan du enkelt gi deg selv tilgang til de ulike kodene ved å gå til; Regnskap → innstillinger → fanen mva-innstillinger. Her gir du deg selv tilgangene du trenger.

LES OGSÅ: Unngå MVA-fella – Vi oppklarer de seks vanligste MVA-mytene

Bankavstemming

Når det kommer til bankavstemming har vi i det siste fått noen spørsmål om ukjente OCR-poster og hva disse er. Så det skal vi hjelpe deg med å oppklare nå!

Dersom du har AutoPay kan du enkelt finne mer informasjon om disse postene på egenhånd: på bankavstemmingen trykker du på de tre prikkene i automatisk bankavstemming og velger innbetalinger, samt datoen det gjelder. Da skal du få opp mer informasjon om hva disse OCR-postene faktisk er.

Enkelt, sant?

Føre overtidstimer

Dersom en ansatt skal føre overtidstimer kan vedkommende gjøre dette ved å føre totalt antall timer på aktuell dato og aktiviteten som er utført i timelisten. Under lønnsart på timelisten kan antallet av totalt timene for dagen føres som overtidstimer på lønnsart overtid. 

Eksempelvis: Hvis normaltiden er 8 timer og man jobber 10 timer en dag, kan det føres 10 timer på aktiviteten som utføres, og deretter 2 timer på overtiden i feltet for overtid. 

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Andre relevante artikler

Slik bidrar Trefadder og timeføring i Tripletex-appen til et bedre klima

Timeføring gir ikke bare din bedrift løpende oppdatert oversikt – det kan også bidra til planting av trær, bedre klima og lokale arbeidsplasser. Trefadder har plantet Norges første kommersielle klimaskog.…

Les mer

Enklere regnskap for din bedrift – uansett hvor du er

Vi elsker ferie, nye opplevelser og late dager. Men hva om idyllen blir brutt fordi du glemte noe før du dro på ferie? Med kontoret i lomma kan du slappe…

Les mer

ERP-system – derfor bør du samle alle dine prosesser på ett sted

ERP-system, økonomisystem, forretningssystem – kjært barn har mange navn. Kort fortalt samler du en rekke systemer din bedrift trenger i en og samme løsning. Alt fra regnskap, faktura, lønn, timeføring…

Les mer