tips og triks tripletex

Vi i Tripletex lever for å gjøre hverdagen din enklere. I denne artikkelen har vi fått vår regnskapsfører Helene til å samle noen regnskapstriks som kan effektivisere arbeidet ditt enda mer.

Nytt i Tripletex: Import av nye kontoer

Visste du at man har mulighet til å opprette mange nye kontoer i Tripletex ved å benytte seg av importfunksjonen i åpningsbalanse?
Last ned eksempelfil for kontospesifikasjon hovedbok og før inn kontoene i excelskjemaet med kontonummer og kontonavn, gi det saldo på 1 kr og importer denne.

Dette vil opprette kontoer og overskrive navn på eksisterende kontoer.
OBS: Husk å se over innstillinger på kontoene i etterkant.

Automatiske bokføringsregler

I Tripletex er det mulig å sette opp automatiseringsregler som gjør mange av de manuelle prosessene overflødige. Kun godkjenning av betaling trengs! 

Med automatiseringsregler kan du sette opp regler på faste fakturaer, slik at du slipper å håndtere faste månedlige kostnader og abonnementsfakturaer manuelt. Systemet velger automatisk rett kostnadskonto, mva-kode og betalingsform for deg. Det eneste du trenger å gjøre er å godkjenne betalingen. 

Betalingstyper

Under Regnskap – Innstillinger – Betalingstyper kan du opprette egne betalingstyper.
Betalingstypene under bankavstemming kan du opprette og føre direkte ut fra bankavstemmingsbildet, så slipper du å opprette et avansert bilag.

Under betalingstyper kan du også legge inn for eksempel kontantrabatt som en utbetalingstype.

Dette vil være nyttig dersom du har mange internoverføringer mellom bankkontoer, mye gjentakende betalinger til datterselskaper eller andre tilknyttede selskaper, eller ved nedbetaling av lån. Denne funksjonaliteten gir deg mulighet til å begrense bruken av avanserte bilag.

Åpne poster

Skulle du gjerne hatt flere kontoer med åpne poster (slik som bankavstemmingen har)?
Under kontoinnstillinger kan du skru på dette.

Denne funksjonen er spesielt aktuell for: avsetningskontoer, manuelle periodiseringskontoer, andre kontoer som avstemmes månedlig/årlig – her kan du få frem hvilke poster som utgjør saldo på null komma niks.

Synes du denne artikkelen var nyttig? Følg med her for flere tips og triks.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.