Blogg

Fagblogg

Juni er rett rundt hjørnet og det er snart tid for å utbetale feriepenger. Her er noen tips til hva som kan være greit å tenke på når feriepengene skal utbetales.

Feriepenger og feriepengesatsen

Utbetalingsmåned for feriepenger, feriepengesatsen og lignende som er standard for bedriften finner man under Lønn > lønnsinnstillinger. Dersom en ansatt har feriedager eller feriepengesats som avviker fra det som er standard i bedriften, registreres dette i den ansattes arbeidsforhold under Ferie.

Hvis en ansatt har sluttet og ikke lenger er bruker i Tripletex må man ikke registrere vedkommende som en ansatt i Tripletex. Dette vil føre til feil på blant annet a-meldinger. Vedkommende må registreres som en kontakt med lønnsrapportering. Dette gjøres via menyvalget Kunde > ny kontakt,  huker av for lønnsrapportering, fyller inn nødvendig informasjon og oppretter. Når dette er gjort går man til fanen arbeidsforhold. Her registrerer man opptjente feriepenger for det året det gjelder under opptjente feriepenger. Vedkommende som nå er registrert som en kontakt vil vises i oversikten over ansatte når man skal opprette en ny lønnsutbetaling.

feriepenger

Tidligere ansatte

Hvis en ansatt tidligere har vært bruker i Tripletex, men nå har sluttet er det ikke nødvendig å opprette et nytt arbeidsforhold på den ansatte. Det som er viktig å merke seg er at innstillingen Tillat registrering av timer, reiseregninger, m.m på brukeren må være på slik at vedkommende kommer som et valg når man oppretter ny lønnsutbetaling. Når man skal opprette en ny lønnsutbetaling via Lønn > ny lønnsutbetaling må man huke av for vis ansatte som har sluttet øverst på siden. Dersom den ansatte skal ha utbetalt årets feriepenger i tillegg til fjorårets feriepenger må man klikke på legg til lønnsrader i lønnsutbetalingen og velge feriepenger for i år.

feriepenger

feriepenger

Dersom ansatte fortsatt har et aktivt arbeidsforhold skal det holde å velge ny lønnsutbetaling. Fjorårets feriepenger vil da komme med automatisk.

Når man velger legg til lønnsrader og huker av for feriepenger for fjoråret vil det automatisk bli huket av for lønn i trekk for ferie: månedslønn og lønnskorreksjon for ferie. Dette gjelder kun ansatte som har fastlønn, ikke timelønn.

Voila, du er nå klar for å utbetale feriepenger!

Se flere gode tips&triks her