Fagblogg - Nyheter om Tripletex

Hvordan beregnes feriepenger?

Hvorfor blir det trekk i feriepengene? Regnskapsføreren forklarer og vi ser nærmere på hvordan feriepenger egentlig beregnes.

Hva er skattefradrag? De viktigste fradragene du bør kjenne til

Skattefradrag er en reduksjon i skatten du må betale. Når du eller bedriften din har kostnader som er til nytte for driften, som utstyr, bil eller møbler, kan du trekke…

Hva er foretaksregisterloven?

Foretaksregisterloven styrer hvordan norske selskaper registreres. Loven regulerer hvem som må registreres, hvilke opplysninger som skal leveres, og hvordan disse meldes inn til registeret.

MVA-koder: et oppslagsverk

Når du leverer mva-meldingen til Skatteetaten, er det avgiftskodene som er grunnlaget for opplysningene som sendes inn. Her får du en oversikt over de ulike mva-kodene.

Overtidsmat 2024 – dette kan ansatte kreve

Skal du jobbe overtid? På lange arbeidsdager kan kroppen trenge litt ekstra påfyll for å prestere bedre. Arbeidsgiver kan dekke kostnadene til overtidsmat – her er reglene du bør vite…

Alt du trenger å vite om årsoppgjøret

Hvert eneste år skal enkeltmannsforetak og aksjeselskaper gjøre opp for året som har gått. Her får du alt du trenger å vite om årsoppgjøret.

Venter ny konkursbølge – tre tips for å styrke bedriftens økonomi

Hvordan skal du handle dersom det blir dårlig likviditet i bedriften? Statsautorisert regnskapsfører Geir Bjerkestrand gir sine råd til hvordan du kan håndtere situasjonen.

Sende faktura? Slik får du kontroll på regnskapet

Send faktura og ha et løpende oppdatert regnskap samtidig. Med Tripletex kan du sende eFaktura, EHF faktura eller faktura via e-post. Ved å ha fakturaprogram og regnskap i samme system…

Automatisering av regnskap – alt du trenger å vite

Høres begrep som AI, maskinlæring og kunstig intelligens gresk ut for deg? Fortvil ikke! Her får du en grunnleggende innføring i automasjon og hva det innebærer for deg.

Alltid eFaktura: En enklere løsning for både deg og kundene dine

eFaktura er en enkel faktureringsmetode for å fakturere privatkunder, og blir mer og mer utbredt i Norge. Med Alltid eFaktura blir det enda enklere å fakturere elektronisk.

Finn riktig regnskapsfører med splitter ny matchingtjeneste

Vi lanserer Regnskapsmatch! En matchingtjeneste som hjelper deg å finne riktig regnskapsfører – og som du kan benytte deg av, uavhengig av sivilstatus.

Slik gjør NKI og Tripletex studentene klare for arbeidslivet

NKI Nettstudier bruker Tripletex i undervisningen. Det gjør studentene bedre forberedt på arbeidslivet og mer attraktive i jobbsøkingsprosessen.

Utviklingsprosessen fra idé til årsoppgjørsprogram

Utviklerne i Tripletex holder et skyhøyt tempo, der ny funksjonalitet og nye oppdateringer slippes på løpende bånd. Se hvordan vi går frem når noe helt nytt skal utvikles.

Safer Internet Day – sammen for en bedre verden på internett!

8. februar 2022, feires den 19. utgaven av Safer Internet Day. Dagen har et mål om å gjøre internett til et tryggere og bedre sted. 

5 gode grunner til å velge Tripletex

Å velge økonomisystem kan være utfordrende. Hva skal du se etter?

Disse 10 innleggene fikk mest oppmerksomhet i året som gikk

Treplanting, årsoppgjør, fornybar energi, regnskapsflytting og lanseringsfest. Dette fikk dere til å klikke litt ekstra i 2021.

5 fordeler med bankintegrasjon mot ditt regnskapsprogram

Jobb smartere og mer effektivt. Ved å koble sammen nettbanken med ditt regnskap kan du gjøre unna flere oppgaver på mindre tid.

Sårbarhet i Log4j, #log4shell

Sikkerhet er naturligvis høyt prioritert i Tripletex. I tillegg til egne dedikerte ressurser som jobber med å beskytte dataen til våre kunder, har vi et solid nettverk vi samarbeider med…

Topp 5 integrasjoner som ble lansert i 2021

2021 har vært et veldig spennende år for Tripletex, våre integrasjonspartnere og vårt økosystem av integrasjoner. Og det er gledelig å se at så mange partnere ønsker å integrere seg…

Derfor bør du bruke en password manager

Passord kan være frustrerende å holde styr på. Visste du at vi har opptil 150 forskjellige nettkontoer vi skal prøve å huske passordet til? Med en password manager slipper du…

Regnskap og økonomiforståelse – viktige ord og utrykk du bør kunne noe om

Når du skal drive din egen bedrift, er det ingen vei utenom regnskap og økonomiforståelse. Her får du derfor en oversikt over vanlige ord og uttrykk du bør ha et…