Skal du sende faktura? Med Tripletex kan du sende eFaktura, EHF faktura, med Vipps eller e-post. Ved å ha fakturaprogram og regnskap i samme system har du alltid full kontroll over ditt regnskap.

Det er noe tilfredsstillende over det å sende en faktura. Faktura ut er lik penger inn! Tripletex har et enkelt brukersnitt som gjør det lettvint å sende regning, og samtidig holde oversikt over hvilke kunder som har betalt. 

Slik sender du faktura

Første gang du skal sende en faktura i systemet må du registrere kunden. Da henter Tripletex ut nødvendige opplysninger fra Brønnøysundregistrene for deg, om du trenger det.

Neste gang du sender en faktura til den samme kunden, vil selvsagt denne informasjonen fylles inn automatisk.

PS: Visste du at 9 av 10 kunder foretrekker elektronisk faktura?

Fakturaformat

Vi i Tripletex er glad i valgfrihet! Derfor velger du selv hvilket fakturaformat du eller kunden ønsker, og kan velge mellom:

  • EHF: EHF lar deg spare tid, redusere papirmengder, og effektivisere betalingsrutiner. Det offentlige krever at alle deres leverandører av varer og tjenester sender fakturaer i dette formatet. Du kan lese mer om EHF her.
  • eFaktura: eFaktura er den enkleste og sikreste måten å motta og administrere regninger på for dine privatkunder.
  • E-post: Kunden mottar faktura på e-post
  • Vipps eFaktura: Med Vipps eFaktura mottar kundene fakturaen sin direkte i Vipps og i nettbank, og kan betale den i en fei akkurat når og hvor de ønsker. 

Når du har opprettet fakturaen vil du selvsagt alltid få en forhåndsvisning før du velger å trykke “send”.

Oversikt over dine fakturaer

Oversikt over dine fakturaer

Når du logger deg inn i Tripletex får du oversikt over dine faktura og ordre. Både hvor mye som har kommet inn, og den litt mindre morsomme bunken med hvor mye som skal ut. 

I fakturaoversikten har du alltid oversikt over hvilke kunder som har betalt. Du kan også se om kunden har åpnet fakturaen eller ikke.

Oppfølging av faktura

Dersom noen ikke har betalt innen fristen er fakturaens forfallsdato markert i rødt. Du velger selv om det skal sendes ut automatisk betalingspåminnelse til dine kunder. 

Oppfølging av faktura i Tripletex

Tripletex har integrerte løsninger med faktoringsløsninger, som gjør at du slipper å tenke på betalingsoppfølginger, purringer eller inkassovarsler. Visma Autocollect, en gratis tjeneste tilgjengelig i systemet, sørger for at du får inn utestående beløp raskere. 

Les også: Å automatisere purring og inkasso var et enkelt valg.

I tillegg kan du selge dine fakturaer. Tjenesten fungerer sømløst i fakturaløsningen. Det gir deg mulighet til å selge fakturaer og få penger inn på konto i løpet av én virkedag. Sikt Bolig bruker fakturasalg for å frigjøre tid, du kan lese om deres erfaring her.

Gjør det enkelt

Det er enkelt å sende faktura i Tripletex - og samtidig ha oversikt over regnskapet.

Faktura og regnskap skal være enkelt! Inn- og utgående fakturaer utgjør inntekter og kostnader i din bedrift, og bokføres direkte inn i regnskapssystemet. Du trenger kun å sikre at postene er ført på korrekt kostnadskonto, eller du kan la din regnskapsfører gjøre dette for deg.

Tripletex gjør det enkelt å samarbeide med regnskapsfører, da begge parter kan ha tilgang til systemet. Det opp til deg hvor mye eller lite du selv ønsker å gjøre. Her kan du finne en regnskapsfører å samarbeide med .

Her er flere nyttige funksjoner som er verdt å vite om, når du velger å bruke faktura og regnskap i Tripletex:

Automatisk bankavstemming

Bankavstemming er en kontroll av føringen i regnskapet, hvor man kontrollerer regnskapet mot banken. I Tripletex kan du gjøre dette automatisk. Alt du trenger er bankutskriften fra banken som lastes opp i systemet, og så avstemmes postene mot hverandre. Enkelt og greit!

Næringsoppgave 1

Næringsoppgave 1 skal leveres sammen med skattemeldingen av alle som er bokføringspliktige etter bokføringsloven. Som enkeltpersonforetak, samvirkeforetak og DA/ANS som har en inntekt på over 50 000.
Tilgjengelig i Tripletex og viser overskuddet eller underskuddet som skal føres inn i skattemeldingen.

Integrasjon med Altinn

Ved å koble din Tripletex-konto til Altinn kan du sende inn a-meldinger og mva-meldinger, samt hente elektroniske skattekort.

Dashboard og analyser

Du får et kjapt overblikk over din likviditet med en gang du logger deg på systemet.

Abonnementsfakturering

Tripletex har løsninger som er gunstige for alle organisasjoner, lag og foreninger med en effektiv løsning for abonnementsfakturering.

Komplett system som vokser med deg

Dersom du har tenkt til å vokse, er det fint å ha et regnskapssystem som vokser med deg! Tripletex passer for både små og store bedrifter. Systemet er modulbasert, som betyr at du velger det du trenger. Og du betaler kun for det du bruker.

Kombinér fakturaprogram og regnskap med lønnsmodulen i Tripletex, for at ditt regnskap alltid skal holdes oppdatert. Ikke minst er det tidsbesparende, lønnsomt og effektivt å samle alt på ett sted.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Andre relevante artikler

Supports tipsehjørne #3

Hver eneste arbeidsdag, hver eneste uke, hver eneste måned gjennom hele året får Tripletex-support flere tusen spørsmål om alt mulig av funksjonalitet i og utenfor Tripletex-systemet. Noen av de vanligste…

Les mer

Rekordomsetning – til tross for eller takket være korona?

Her finner du de andre innleggene i serien: Å leve ut gründerdrømmenGründerdrømmen - et halvt år etterFra fysisk butikk til nettbutikk på rekordfart Det har gått to år siden Hanne…

Les mer

Fastpris gir forutsigbarhet – uansett om du leverer bilvask eller regnskap

Ubegrenset bilvask på fastpris og det å kunne sparre med regnskapsføreren uten å betale uante kostnader høres fint ut. For Alltidrenbil og One Accounting er det en selvfølgelighet. Alltid ren…

Les mer