“Vi tenker helhetlig – derfor bruker vi Tripletex”

18.08.2017

I våres tok vi turen ut til Alnabru for å besøke Rørentreprenøren – en av de aller første rørleggerbedriftene som for over 4 år siden tok i bruk Tripletex’ bransjeløsning for rørleggere.

Rørentreprenøren

Tidligere brukte Rørentreprenøren to uavhengige programmer for å føre regnskap, timer og prosjekter, men dette ble etterhvert for tungvint og uoversiktlig. De startet dermed jakten på et nytt og komplett økonomisystem. Valget falt på Tripletex.

— Vi tenker helhetlig – derfor bruker vi Tripletex, sier daglig leder Per Anders Kindberg

I Tripletex har de alle funksjonene, og litt til, som de tidligere trengte flere programmer til. Ved siden av Tripletex bruker de kun en revisor, resten av jobben gjør de selv. Dette har ifølge Toini spart dem for mye tid og ressurser. Hun hjelper til med regnskap og lønn for Rørentreprenøren:

— På regnskapet har vi faktisk redusert arbeidsmengden med hele 60%. Det har minsket arbeidsmengden for alle, og tiden vi har til overs bruker vi på kunder og andre viktige oppgaver.

Helhetlig økonomisystem

Rørentreprenøren er mye på farten hos kunder og prosjekter. Derfor er de avhengig av et økonomisystem som er enkelt og lett tilgjengelig. Med denne løsningen har Rørentreprenøren alt på samme sted, full oversikt, og de sparer både tid og penger.

En annen fordel i Tripletex er at mye av arbeidet er automatisert, som for eksempel integrasjonen mot Altinn. Dette er en integrasjon som har vært viktig for Rørentreprenøren.  Der henter de blant annet skattekort og sender både omsetningsoppgave og a-melding, som alt er en del av den automatiserte løsningen i Tripletex.

— Vi bruker også Tripletex til å ta ut varer per prosjekt hos grossist, og får autofakt-faktura direkte inn i løsningen og fører den deretter rett på prosjektet. Enkelt og greit, sier Toini.

På ballen med en gangRørentreprenøren

I utgangspunktet er det Toini som jobber mest i systemet, men etter overgangen til Tripletex har også Per Anders, som selv er rørlegger, jobbet mer i økonomisystemet enn hva han gjorde tidligere:

— Det som er genialt med Tripletex er at jeg kan kjøre lønn og fakturering uansett hvor jeg er – på hytta, i bilen. Og uansett når kunden kontakter meg kan jeg være på ballen med en gang!

I tillegg registrerer han jobber og legger inn kunder og verktøy. Han innrømmer derimot at terminologien bak programmet var en liten utfordring til å starte med, men så fort han hadde jobbet i systemet litt var dette noe han fort kommer inn i:

— Hele opplegget er ganske strøkent. Opplever man Tripletex som vanskelig må man ha gjort det feil, mener Per Anders.

Papirløs arbeidshverdag

Etter at Rørentreprenøren tok i bruk Tripletex har de minsket bruken av papir merkbart. Det har blitt en helt ny og papirløs arbeidshverdag, sier Per Anders, og legger til:

— gutta fører timene sine på nett, og finner lønnslippen i Tripletex. Også kan revisor logge inn i løsningen på egenhånd for å finne all informasjon elektronisk. Vi trenger nærmest ikke skrive ut noen ting!

Rørentreprenøren

Mange baller i luften

Rørentreprenøren han mange baller i luften om dagen, og 1.juni åpnet de en ny avdeling i Ski i Akershus. Ved siden av dette drifter også Per Anders Vanntåka AS sammen med Thomas Aulin. Både her og i sin nye avdeling bruker de Tripletex – planen er å fortsette det effektive arbeidet i Tripletex.

Virksomhetens bransjeløsning

Tripletex VVS er en bransjeløsning for rørleggerbedrifter. Løsningen inneholder funksjoner for å budsjettere og styre fremdrift i prosjekter. De ansatte har tilgang til timeføring, reiseregning og lønnsslipper både via PC/Mac, nettbrett og mobiltelefon. Alt sømløst integrert med fakturering av ordre/prosjekter og regnskap.

I tillegg er grossistintegrasjon med de vanligste grossistene inkludert i løsningen. Grossistintegrasjonen består av autofaktura, rabattfiler og mulighet for å bestille varer fra grossist i løsningen. I tillegg får man kontrollskjemaer, sluttkontroll med elektronisk signering. Vi har også integrasjon med Boligmappa.


Vil du prøve Tripletex’ bransjeløsning?

Få 50 % rabatt på etableringskostnaden

Bestill før 1.oktober, med oppstart innen 1.desember