Mobiltelefon Vipps

Mobiltelefon VippsMange små og mellomstore bedrifter, organisasjoner, lag og foreninger tenker at eFaktura ikke er noe for dem. Det kan det være verdt å revurdere – spesielt nå som eFaktura er å finne i Vipps.

– Samarbeidet mellom Vipps og Nets har resultert i at du kan kalle tjenesten for eFaktura eller Vipps eFaktura. Det spiller egentlig ingen rolle. Det at eFaktura nå er i Vipps betyr at det har blitt enda enklere å få betalt fra dine kunder. For deg med liten til mellomstor bedrift betyr dette god økonomisk oversikt, bedre likviditet, og mer tid til å drive med faktisk arbeid, svarer Dagfinn Sund, forretningsansvarlig for eFaktura hos Nets, på spørsmål om hvorfor man bør ta i bruk Vipps eFaktura.

God likviditet

Å finne en god balanse mellom driftsoppgaver og økonomistyring er noe mange synes er krevende. Når det kommer inn mange oppdrag som skal gi penger inn på konto er det så klart lovende. Samtidig øker innkjøp, investeringer og kostnader som følge av alle oppdragene. Da gjelder det å beholde oversikten, og ha rutiner som får inn pengene raskt!

– Det mest kritiske for små og mellomstore bedrifter er å få inn penger raskt for å kunne gjøre nødvendige innkjøp. Det samme gjelder også for et idrettslag som skal på tur, og trenger penger fra medlemskontingenten til reisen, forklarer Sund.

– Med Vipps eFaktura ser vi at mange bedrifter får bedre likviditet. Noe av forklaringen ligger i at en eFaktura i gjennomsnittet blir betalt syv dager før enn papir/pdf, fortsetter han.

Tidstyven purring

Enten man er bedriftsleder, deltar i en organisasjon eller bidrar i lag eller forening er det som regel nok å henge fingrene i. Oppgaver som å håndtere betalingspåminnelser og purringer kan raskt gå i glemmeboka, eller oppleves som en tidstyv.

I Nets ser de at mange av de som betaler en eFaktura for sent gjør opp for seg kort tid etter forfall, og dermed unngår purring. Faktisk kan bedrifter oppleve opptil ti ganger flere purringer på fakturaer sendt på papir eller PDF, sammenlignet med eFaktura. Her er det med andre ord mulig å spare seg for både arbeidstid og hodebry.

– Det finnes ikke gode eller dårlige betalere, mener Sund. – En grunn til at så mange glemmer en PDF-faktura kan være noe så enkelt som at personen får den på en måte som gjør at de ikke har mulighet til å betale med en gang. Eller at de rett og slett ikke har tid til å gjøre betalingen der og da. Noen mottar den kanskje aldri som følge av feil e-postadresse. Her er eFaktura eksepsjonell. Alt kunden trenger å gjøre er å trykke for å betale, sier han.   

Foretrukket av nordmenn

Ni av ti nordmenn foretrekker å betale regninger med eFaktura og AvtaleGiro. 3 millioner privatkunder har eFaktura som sitt førstevalg når de skal motta regninger. Noe som gjør at du kan sende de fleste regningsbetalende nordmenn eFaktura fra første regning. Dette gjør Vipps eFaktura til én av Norges største betalingstjenester.

– En sterk medvirkende faktor til at Vipps eFaktura er så godt likt av nordmenn er den digitale trenden og brukervennligheten, mener Dagfinn Sund.

– Forbrukere er blitt mer digitale, også på betaling. De bruker kanaler og plattformer mer bevisst. I 2018 har Vipps eFaktura blitt lansert både i Facebook Messenger og gjennom Vipps. Det har gjort at tjenesten kan brukes uavhengig av kanal. I tillegg er Vipps eFaktura ferdig utfylt med KID-nummer og beløp. Da slipper mottakeren å taste inn all informasjonen selv, og kan bare trykke betal, oppsummerer Sund.

Få eFaktura i dag

Sender du Vipps eFaktura er dette den enkleste og sikreste måten å sende regninger på for dine privatkunder. En Vipps eFaktura som genereres i Tripletex kommer med KID, kontonummer og beløp, klar til betaling i kundens nettbank.

Vipps eFaktura er en rimelig tjeneste som kun koster 3 kr per utsendelse. Hvis du ønsker å aktivere Vipps eFaktura i Tripletex gjør du det enkelt og kostnadsfritt inne på «Vår kundeside». Etter aktivering vil du neste gang du sender en faktura få valget om du ønsker å sende ut fakturaen per e-post, med tradisjonell eFaktura eller med Vipps eFaktura – og da vet du jo hva du skal velge.

Pris per sendte Vipps eFaktura er 3 kr.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.