På leting etter gratis fakturaprogram?

Hva er viktig å tenke på når du skal begynne å fakturere kunder? Her finner du en god oversikt over ulike faktureringsløsninger, og noen tips for å velge riktig løsning for deg og din bedrift.

5 tips når du skal velge fakturaprogram


1. Sørg for at du følger gjeldende lover og regler.

Pass på å velge et system som spiller deg god. Dersom du ikke har stålkontroll på gjeldende lovkrav og regnskapsregler, kan det være lurt å gå for et system som hjelper deg med å holde styr på dette.

2. Jobb i et system som er trygt.

Å fakturere innebærer deling av sensitiv informasjon. Da er det viktig at du velger et system som har høyt fokus på sikkerhet. Det er viktig at leverandøren av regnsskapssystemet bruker tid og ressurser på å vedlikeholde og oppdatere sikkerheten kontinuerlig.

3. Få hjelp når du trenger det.

Velg et system som har dedikert kundestøtte og support inkludert. Vær obs på at flere gratis tjenester vil ta seg ekstra betalt for kundestøtte.

4. Gjør hverdagen enklere.

Planlegg for fremtiden – selv om du bare skal sende noen få fakturaer i dag, kan det være lurt å tenke litt lenger. Hva skjer dersom en kunde ikke betaler? Hva med skattemelding og årsoppgjør? Her kan du spare mye tid og frustrasjon på å velge et system som gir muligheter for å skalere opp dersom behovene dine endres.

5. Vurder behovene dine grundig.

Unngå skjulte kostnader. Det kan være fristende å gå for det som virker billigst ved første øyekast, men husk at det koster penger å utvikle og vedlikeholde gode systemer. Gå grundig gjennom hvilke funksjoner du har behov for, og hva de ulike systemene tilbyr.

Gratis fakturaprogram

Gratis
Send faktura som PDF og EHF
Enkelt
Ikke gratis support
Pusher ofte dyre tilleggstjenester
Kan føre til mye manuelt arbeid i etterkant
Begrenset formater (kun PDF og EHF)
Ikke inkludert betalingsoppfølging
Kan være mindre sikkert

Betalt fakturaprogram

Automatisk oppdatert regnskap
Automatisk betalingsoppfølging inkludert
Gratis support, webinar og kurs
Send faktura fra app
Send faktura i alle formater ink. Vipps
Hjelp året rundt (Ink. skattemelding og årsoppgjør osv.)
Automatisk beregning av skatter og avgifter
Mer komplekst
Ikke gratis

Test selv før du bestemmer deg

Du kan teste selv helt gratis og uten forpliktelser. Kontoen avsluttes automatisk etter endt prøveperiode dersom du ikke ønsker å fortsette.

Vurderer du å bruke fakturamal i Word og Excel?

Når du skal sende faktura er det en del lover og regler knyttet til hva den skal inneholde, men også format. En fakturamal må, i følge loven, føre ferdignummererte giroblanketter og fakturaen skal ikke kunne endres i ettertid. Det er med andre ord ikke lov til å fakturere med maler i Excel og Word.

Det vanligste og enkleste er å bruke et fakturaprogram, som Tripletex, med integrert fakturamal. Slik sørger du for at du alltid opererer innenfor lovens rammer. Hos oss kan du sende faktura i formater som gjør betaling enkelt for dine kunder. Tripletex hjelper deg også med betalingsoppfølging. Les mer om Tripletex Faktura